Close

Alcelobert

Al programa Alcelobert de betevé recuperem la història de Barcelona a través de la memòria individual. Sense nostàlgia, com una part del present on som.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Historia
URL: https://beteve.cat/alcelobert/

Episodios disponibles para ver online

Suite Barcelona 2 de desembre de 2017
Episodi coral que presenta els 12 personatges, sobretot en relació a Barcelona. A les raons, les emocions, les pegues o les virtuts d’aquesta ciutat des de molts angles, cada un diferent dels altres, com si fossin àries o moments de reflexió coral, que desenvolupen un tema comú fins al màxim lirisme.
Clara Cuesta – Contra el miedo 25 de novembre de 2017
Ve a Barcelona per lluitar i curar-se d’un diagnòstic de càncer. Aquí decideix perdre la por i el bloqueig que implica, i no para fins que troba el seu propi camí. Decideix, ja sense por, s’amara d’esperança i comença la veritable curació.
ME QUEDÉ POR EL COLOR DE LA LUZ. Clara Cuesta 24 de novembre de 2017
Cuando llegué me sorprendió el color de la luz, era muy agradable. Si pensaba en quedarme me venía ese color a la mente y si pensaba en volver, todo se volvía gris.
CLARA CUESTA. Contra el miedo 22 de novembre de 2017
“Vine a Barcelona para curarme.”
Laila Chaabi 18 de novembre de 2017
De mare barcelonina i pare del Rif, aquesta enginyera agrònoma de l’Esquerra de l’Eixample cultiva i desenvolupa els seus coneixements al Prat, com ja havien fet abans els seus avis aquí i a l’Àfrica.
BARCELONA, QUE NO CREIXI MÉS. Laila Chaabi 17 de novembre de 2017
El ser humà el que fa es destruir, enverinar, matar, extingir. La gent ha de prendre consciència del que és l’alimentació, el consum de proximitat i valorar la pagesia. El dia eu vingui una guerra ens tancaran fronteres i no tindrem aliments perquè hem construït massa ciment. Barcelona, per favor, que no creixi gaire més!
LAILA CHAABI: De l’Eixample al Prat 16 de novembre de 2017
“Les plantes saben qui sóc”
Joan Alonso – Producte de Hollywood 11 de novembre de 2017
Transformer, carnavalista, adorador del glam i de Hollywood, maquillador i caracteritzador de La Cubana ens passeja pels seus records, pels seus magatzems, pels mercadillos i pels paisatges on sempre ha remenat en busca dels elements i de la inspiració que necessita i que usarà en la seva inacabable i ineludible tasca de crear bellesa.
QUALSEVOL COSA POT SER BELLESA. Joan Alonso 10 de novembre de 2017
El més bonic és allò que no existeix. Qualsevol cosa pot ser bellesa, però també té el seu punt de falsetat, sobretot quan treballem amb ella i ens dediquem a fabricar-la.
JOAN ALONSO. Producte de Hollywood 7 de novembre de 2017
Vaig ser un ramblero amb causa.
Dessilava Pirinchieva – #búlgara&mediterránea 4 de novembre de 2017
Búlgara i artista alternativa que va escollir Barcelona pel Mediterrani, per Luis Buñuel, pel marisc i pels amics. La adora però li troba poca empenta, poc push up.
DE BARCELONA ME INSPIRAN MIS AMIGOS Y EL MAR. PERO… Dessislava Pirinchieva 3 de novembre de 2017
De Barcelona me inspiran mis amigos y el mar, pero es una ciudad demasiado placentera. Me inspiran más ciudades menos confortables, urbes más grandes, quizás, pero en las que suceden cosas. En Barcelona no suceden grandes actividades culturales. No es un Londres, un Shanghái, un Tokio, un New York…
DESSISLAVA PIRINCHIEVA #búlgara&mediterrània 2 de novembre de 2017
Soy una fetichista por excelencia.
Joan Piquete – L’enemic del capital 29 de setembre de 2017
Llibertari cooperativista i músic punk ens recorda la mítica Federica Montseny a Montjuïc, al míting de la CNT del 77, la historia okupa i anti sistema dels 80-90. Els nous moviments col·lectivistes actuals que sorgeixen com bolets per tot el territori i la màgia del Carmelo i de la Muntanya Pelada que envolta la seva …
M’INTERESSA LA BARCELONA ALTERNATIVA. Joan Piquete 29 de setembre de 2017
Hi ha un projecte molt ambiciós de convertir Barcelona en una ciutat referent mundial. Quan tu tens aquest objectiu, el que estàs fent és carregar-te tota la resta. A mi m’interessa més la Barcelona alternativa, la que no surt als diaris excepte si hi ha algun aldarull.
JOAN PIQUETE. L’enemic del capital 26 de setembre de 2017
“Jo confio en l’ésser humà.”
Papa Orbe – Gozar y gozar 22 de setembre de 2017
Músic, director i compositor cubà atrapat a Barcelona, que viu pel que sona, per la música d’arrel, pels músics, pels assajos, les gravacions i els directes. Junt amb la seva filla, satisfet de ser músic, cubà, pare i barceloní, ens passeja per la ciutat que l’ha adoptat. Veu Barcelona “como una ratonera, pero con un …
PAPA ORBE. Gozar y seguir gozando 19 de setembre de 2017
“Sin música no puedo ni un minuto.”
Joan Sales – L’home que llepa pedres 15 de setembre de 2017
Geòleg i professor vocacional de Ciències Naturals acabat de jubilar, celebra el seu nou estatus amb una dissertació magistral sobre els fenòmens i els processos geològics que han fet possible la Barcelona actual. Sobre ciència i tècnica, sobre els reptes de l’educació, sobre el futur de la humanitat i sobre el seu nou gurú, Harari.
JOAN SALES. L’home que llepa pedres 12 de setembre de 2017
“Les pedres em fan companyia.”
Silvia Albert – Blakpauer Afrotrascendent 8 de setembre de 2017
Afrodescendent, actriu i autora teatral. Conscient de la negritud i dels tabús i prejudicis incrustats al món dels blancs, afronta la vida, la maternitat i la seva afro trascèndencia des de Roquetes, des de l’escenari o des d’on calgui per que aquest pugui ser un país per a negres.
Adrian Jay – Insomnis arravalats 27 d'octubre de 2017
Filipí enamorat del Raval i dels somnis que l’han portat a poder viure aquí, a parlar la llengua per poder-se expressar, a fer fotos i així a integrar-se. La recerca de la comunicació més enllà de la pròpia comunitat filipina, ha estat el seu remei contra la timidesa, la fragilitat i la soledat dels seus …
ADRIAN JAY. Somnis ‘autorravalats’ 24 d'octubre de 2017
Què m’impedeix trencar els murs i parlar de mi mateix?
Vania Arana – Vamos a ganar 20 d'octubre de 2017
Peruana reivindicativa, líder indiscutible de les cambreres d’hotel a Barcelona i portaveu del moviment “Kellys (las que limpian) en lucha”. Exestudiant de teologia, representa la dona treballadora íntegre, totalment convençuda i que convenç, familiar i lluitadora, estressada i medicada, tot alhora.
EL PUEBLONUEVO ME RECORDABA MUCHO PERÚ. Vania Arana 20 d'octubre de 2017
Me quedé en Barcelona por el mar. El mar me dio la paz y decidí quedarme. Cuando estaba triste iba al Pueblonuevo porque me recordaba mucho Perú. Echaba de menos todo: el aire, el ambiente, el cariño, la dulzura. Quiero a Barcelona de la misma manera que quiero a mi tierra natal, la siento como …

Otros programas de reportajes >


Otros programas de betevé >