Close

Trèvols de 4 fulles

La realitat diària de persones amb diversitats funcionals es mostra des d'una perspectiva desdramatitzada amb la intenció de capgirar la mirada paternalista que sovint s'ha dirigit cap als mals anomenats "discapacitats".

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Sociedad
URL: https://beteve.cat/trevols-de-4-fulles/

Episodios disponibles para ver online

Aliances 10 de desembre de 2018
Pensar el cos i la discapacitat des de la poesia, des de la confluència d’espais de lluita i de solidaritat entre col·lectius que comparteixen experiències similars. Enriquir el relat cultural des dels marges és l’objectiu d’una trobada lúdica entre diferents col·lectius.
Assistència sexual 3 de desembre de 2018
L’accés al propi cos per a persones que no poden utilitzar les seves mans esdevé un tema central per garantir el dret de la sexualitat. Els serveis d’assistència sexual no van dirigits únicament a la masturbació, sinó també a l’acompanyament íntim de parelles amb aquest tipus de diversitat.
La bellesa, el cos perfecte, els estereotips 26 de novembre de 2018
Cinc dones reflexionen sobre estereotips de bellesa i les conseqüències que ha tingut per a elles seguir-los, o negar-se a fer encaixar el seu cos dins dels cànon estètics dominants.
Vida independent 19 de novembre de 2018
L’accés a l’habitatge per a persones amb discapacitat planteja problemes afegits dels habituals en aquesta matèria. Els casos de la Magda i del Juande ens il·lustren les dificultats per implementar el models de vida independent, pel qual fa anys que lluiten.
Comunicació, explicar la vida des de la discapacitat 12 de novembre de 2018
Pot una persona cega retransmetre un partit de futbol per ràdio? Pot un equip de joves amb discapacitat intel·lectual produir i realitzar un programa de televisió de qualitat? Això és el que podrem comprovar en aquest episodi.
Esport inclusiu d’elit 5 de novembre de 2018
Tres esportistes d’elit ens expliquen la visió de l’esport des de la perspectiva de la seva discapacitat i trajectòria.
Dansa inclusiva cap a la professionalització 24 de setembre de 2018
Descobrim ballarins diversitat funcional que expressen el seu talent en espais de prestigi escènic. No ballen com a teràpia, volen ser professionals de la dansa amb cossos diferents i amb propostes estètiques que travessen les convencions.
Dansa inclusiva a tota mena de diversitats humanes 17 de setembre de 2018
En Jordi Cortés ha estat un pioner de la dansa inclusiva. Fer accessible aquesta disciplina artística a tota mena de cossos, persones de totes les edats i diversitats físiques i intel·lectuals ha estat l’objectiu d’aquest ballarí i coreògraf que ha desenvolupat un moviment artístic fèrtil.
Nou format sobre la diversitat funcional a betevé 12 de setembre de 2018
betevé estrena aquesta temporada un nou projecte sobre discapacitat: ‘Trèvols de 4 fulles’. Una sèrie que celebra la diferència apel·lant a l’humor i les emocions humanes per plantejar un debat participatiu que, amb un llenguatge poderós, ajuda a desenvolupar la mirada i el pensament crític.
Espectacles accessibles per a discapacitats auditives 29 d'octubre de 2018
Un dels darrers premis per a joves emprenedors tenia una proposta que volia obrir l’accés a la cultura a les persones sordes, incloent-hi la música i el teatre de qualitat. Assistirem en un concert inclusiu del grup Roba Estesa a l’Apolo i a l’obra de teatre d’èxit ‘Art’, amb llengua de signes.
Professionalitzar el talent de les persones amb multidiscapacitats 22 d'octubre de 2018
La feina de la Queralt i ARTransforma no s’atura al bressol ni en la voluntat de fer de la música una distracció ocupacional, sinó una forma de vida i un accés al món laboral. Una forma d’activisme social amb resultats i visibilitat mediàtica extraordinària.
ARTransforma, del bressol a la música 15 d'octubre de 2018
La realitat de pares joves amb nadons amb malalties estranyes és molt desconeguda i sovint desesperada per la manca d'informació i de tractaments disponibles. El treball de la Queralt Prats intenta donar resposta a aquesta mancança amb un programa continuat d'estímul sensorial a través de la música.
Oci alliberador 8 d'octubre de 2018
L'Edgar Vinyals, director de l'associació Sandaru, organitza sessions de discoteca i karaoke per a persones amb discapacitats psíquiques. A més d'obrir espais per a l'oci i la vida, aquestes sessions pretenen que aquestes persones que viuen en residències puguin conèixer altres persones en aquests espais de lleure.
Teatre inclusiu internacional i professional 1 d'octubre de 2018
Dues companyies de teatre destacades en l’àmbit internacional mostren obres de gran nivell creades per persones amb discapacitats mentals severes. Los nadie, de Segovia, i Anjali, de Londres, han aconseguit amb el treball sostingut de diverses dècades crear companyies sòlides de gran valor artístic que lluiten per superar els prejudicis dels programadors.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de betevé >