Close

Pantalles

Pantalles betevé obre una finestra a les institucions i centres culturals de la ciutat per donar sortida a la seva activitat i produccions audiovisuals. Hi participen el CCCB, la Fundació Joan Miró, MACBA, Arts Santa Mònica i La Capella.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Sociedad
URL: https://beteve.cat/pantalles/

Episodios disponibles para ver online

Les dones i l’espai públic: Violència (capítol 2) 10 de juliol de 2019
L’estiu del 2016, una senyora a la platja de Niça va ser obligada a treure’s el burquini en una exposició i humiliació pública per part de les autoritats de seguretat.
Escena 6: Tancar obrint. Les escenes: 25 anys després 24 de juliol de 2019
L’última de “Les escenes”, que des del passat gener han anat succeint a La Capella per celebrar el seu 25è aniversari, és un tancament que obre. La sisena escena no és una “fi”; és una fosa a negre de transició que conté i anticipa la incertesa respecte d’allò que vindrà.
Escena 5: Estrats. Les escenes: 25 anys després 3 de juliol de 2019
En el cinquè moviment de “Les escenes. 25 anys després”, algunes obres s’expandeixen a terra. D’altres reflexionen sobre el terreny simbòlic en què habitem. Totes conviden a fer un itinerari, alternant el record sensitiu i la capacitat d’anticipació. Aquest cop cal mirar cap avall.
Code Now Ness 26 de juny de 2019
Projecte audiovisual entorn a l’esdeveniment CODE±NOWNESS a Fabra i Coats – Fàbrica de Creació, amb motiu de la Mobile World Congres, impulsat i organitzat per Livemedia, projecte resident a la mateixa fàbrica. Respon al potencial actual de les tecnologies de vídeo livestream i video online com un motor d’innovació cultural i com un mitjà online …
Escena 4.’Les escenes: 25 anys després’ 19 de juny de 2019
La quarta escena de l’exposició que celebra els 25 anys de La Capella segueix amb el desig d’apuntar al futur d’una exposició feta de moments que es van produint amb el temps, però que inevitablement té ja la seva pròpia història.
Turistització / Decreixement turístic 12 de juny de 2019
Després de dècades d''el turisme és bo per a tot'', és una realitat que la turistització ha esdevingut una inquietud col·lectiva i una font de conflictes.
Lorenza Böttner 8 de novembre de 2018
L’obra de Lorenza Böttner, artista transgènere sense braços que pintava amb la boca i amb els peus, suposa una sotragada per a les formes tradicionals de pensar.
Triste y azul 5 de juny de 2019
En temps de reivindicacions feministes, la imatge de la dona fràgil i tòxica, tan típica del segle XIX i les seves dones fatals, segueix vigent.
Les escenes: 25 anys després. Escena 3 8 de maig de 2019
La tercera de les sis escenes que celebren el 25è aniversari de La Capella posa en escena un prefix per tal d’imaginar les noves modalitats biopolítiques i policials a la ciutat policèntrica: a la polis.
Tapís Fundació Miró 24 d'abril de 2019
El Tapís de la Fundació Joan Miró canvia la seva presentació icònica. Per primera vegada en quaranta anys, el visitant podrà observar el dors del Tapís i descobrir, a través d’ell, la dimensió matèrica de l’obra i detalls rellevants del seu procés de creació. El Tapís s’exposarà a una distància de dos metres de la …
Un món quàntic 1 de maig de 2019
Aquest Soy Cámara indaga en la física quàntica i reflexiona sobre la seva importància en la nostra vida quotidiana. Alhora, desenvolupa les possibilitats i dubtes que ens brinda la computació quàntica.
10 anys Creadors en Residència 10 d'abril de 2019
Documental que resumeix el desenvolupament d’un projecte artístic de quatre creadors a quatre instituts de la ciutat (Jordi Mitjà, a l’Institut Milà i Fontanals; Lua Coderch, a l’Institut Montjuïc; Francesc Torres, a l’Institut Domènech i Montaner; i Aimar Pérez Galí, a l’Institut Menéndez y Pelayo).
Les escenes: 25 anys després. Escena 2 27 de març de 2019
La segona de les sis escenes que celebren el 25è aniversari de La Capella canvia de to i s’obre a l’embolic lúdic amb obres en què es contorsionen imaginaris literaris, cinematogràfics i arquitectònics.
T’agrada respirar? Contra el cotxe 13 de març de 2019
Unes 3.200 persones moren cada dia en el món per accidents de trànsit (com si caiguessin unes Torres Bessones cada dia). L’aire que respirem a les nostres ciutats és insalubre, verinós, sobretot per als nens i la gent gran, que són aquells a qui més hauríem de cuidar.
La Capella, exposicions del 25è aniversari 27 de febrer de 2019
Ara fa 25 anys que La Capella es dedica a la creació emergent. Enguany celebrem aquest aniversari amb les exposicions “La Capella: 600 anys al Raval”, “Comunitat La Capella” i “Les escenes: 25 anys després”, aquesta última una exposició comissariada en sis escenes amb la participació de 30 artistes, que succeeixen entre gener i juny.
Kao malo vode na dlanu. Un projecte sobre l’amor a Sèrbia 20 de febrer de 2019
Peça documental que forma part del projecte artístic sobre l’amor a Sèrbia de Mireia Sallarès, que s’exposa al Centre d’Art Contemporani de Barcelona-Fabra i Coats.
‘Your phone is a cop’, d’Isaki Lacuesta i Raül Refree 23 de gener de 2019
“Your phone is a cop” és un projecte expositiu interactiu del músic Raül Refree i el cineasta Isaki Lacuesta sobre la censura i els tabús a les xarxes socials que es pot visitar al Centre d’Art Contemporani de Barcelona – Fabra i Coats. El punt de partida és el seu concert al Sónar 2018. Els …
Revelar i rebel·larse; reporteres de guerra, testimonis des del front 16 de gener de 2019
Durant la Segona Guerra Mundial, Lee Miller va treballar com a fotoperiodista per a la revista Vogue. Va cobrir els bombardejos de Londres i l’alliberament de París, i va documentar l’horror dels camps de concentració de Buchenwald i Dachau. La taula permetrà conèixer el testimoni de professionals que han viscut en persona la realitat del …
Projectes expositius – Barcelona Producció 27 de desembre de 2018
Avui presentem un repàs a diferents tipologies de projectes expositius que han passat per Barcelona Producció els darrers anys.
Projectes no expositius – Barcelona Producció 28 de novembre de 2018
De la mà de la Capella, continuem el nostre recorregut pels projectes no expositius que han participat a les darreres edicions de Barcelona Producció. En el programa d’avui: Accions en Viu, Investigació, Entorns Digitals i Publicació
Maximizing the Audience 21 de novembre de 2018
La Fundació Joan Miró participa a LOOP Barcelona 2018. En el marc de la 16a edició del festival de videoart de la ciutat, la Fundació Joan Miró presenta ‘Maximizing the Audience’, un film de l’artista Fito Conesa. Es tracta d’un documental on es trenen dues històries aparentment inconnexes: d’una banda, el procés de creació de …
Héroes Heridos, de Kader Attia 11 de juliol de 2018
Héroes Heridos, de Kader Attia, és una obra audiovisual produïda per a l’exposició Les cicatrius ens recorden que el nostre passat és real, amb motiu de la sisena edició del Premi Joan Miró, atorgat conjuntament per la Fundació Joan Miró i l’Obra Social ”la Caixa”.
Christina Schultz: El peso de mis vecinas 4 de juliol de 2018
A El peso de mis vecinas. La poesía y el cante como dispositivos estratégicos, la Christina Schultz investiga la “producció” femenina de la comunitat marroquina/amaziga i les seves preocupacions, a través d’un estudi sobre l’habilitat col•lectiva per compondre versos cantats que transformen converses en cants.
¿Qué fue de la Revolución? 20 de juny de 2018
Accions en viu a La Capella 13 de juny de 2018
Les Brontë, Quim Pujol i Eliana Beltrán van presentar els seus projectes d’accions en viu el passat mes d’abril a La Capella. En el programa d’avui, els artistes ens expliquen els seus projectes Fine Cherry, Verde Croma i The Reading Room #3 – Aparatos del habla y materialismo histœrico i veurem imatges enregistrades en viu.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de betevé >