Close

El viatge d'Ulisses

Divulgatius Sèrie de programes documentals que reflexionen sobre la immigració llatinoamericana a Catalunya i la presència de catalans a Sudamèrica.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Sociedad
URL: http://www.xiptv.cat/el-viatge-d-ulisses

Episodios disponibles para ver online

Mireia Gubianas
La sabadellenca Mireia Gubianas tot just començava la seva carrera com actriu quan un productor argentí li va oferir un paper protagonista a un teatre de Buenos Aires. Allà, l’actriu catalana s’ha convertit en una de les cares més conegudes de l’Avinguda Corrientes, el centre neuràlgic de la vida teatral a la capital argentina. Troba a faltar Catalunya però està enamorada del públic argentí. Allà, el consum teatral està molt més estès que a Catalunya.
Carles Acero
Treballar per a les Nacions Unides vol dir no tenir una destinació fixa. Precisament aquesta és una de les coses que més li agrada al Carles Acero de la seva feina. Aquest gironí de 31 anys, protagonista del nou episodi d’El Viatge d’Ulisses, va aconseguir una beca de l’ONU per a joves i ara viu a Santiago de Xile. Des d’allà ens explica cóm és viure a unes de les ciutats més poblades d’Amèrica Llatina.
Joan Montero
El català Joan Montero és investigador i treballa des de fa vuit mesos a un dels 10 millors centres mundials d'investigació de Harvard, a Boston. Està especialitzat en la recerca contra el càncer. Alguns dels fàrmacs més novedosos en la lluita contra el càncer han sortit d’aquí. Aquest jove investigador va fer la seva tesi a l'Institut d'Investigacions Biomèdiques de Barcelona, on va estudiar també els tumors i la manera de combatre’ls i això li va obrir el pas per poder fer un post-doctorat a l'estranger. Viure i treballar a Boston és una bona oportunitat per fer recerca mèdica, a Catalunya, reconeix ell, és més difícil.
Edgar de Litran (Xile)
L’Edgar era actor i va decidir agafar-se un any sabàtic i se'n va anar a Xile. Allà es va enamorar de la Carola, una noia xilena amb qui es va casar i té tres fills. Els dos van deixar les seves feines relacionades amb el món del teatre i la televisió i van muntar el “De la Ostia”, un bar de tapes que s’ha convertit en punt de trobada dels catalans que viuen a Santiago de Xile. La seva mare i un amic de l’Empordà li han ensenyat algunes de les receptes que serveix al restaurant, en el qual part de la carta està en català.
Eva Capdevila (Mèxic)
L’Eva és barcelonina i va conèixer el Guillermo, un noi mexicà, per Internet i es van enamorar. Ho va deixar tot per ell. Actualment, és el seu marit, tenen un fill i viuen a Mèxic D.F. Allà, l’Eva és la responsable dels cursos de català de l’Orfeo Català de Mèxic, una institució que promou la cultura catalana a l’estranger. Per a ella és una gran satisfacció veure com els seus alumnes aprenen el català, una manera de no oblidar les seves arrels.
Josefina Vallés (Perú) i Romà Fortuny (Mèxic)
La Josefina i el Romà són dos catalans que han dedicat la seva vida a la religió i a ajudar als més necessitats a l’Amèrica Llatina. Durant més de 40 anys, la Josefina ha dirigit una escola prop de Lima, on ha intentat donar la millor educació possible a nens de barris empobrits. El Romà és un capellà obrer que va arribar a Chiapas (Mèxic) el 1997. Allà dóna suport a les comunitats indígenes a través de la diòcesi de San Cristóbal de las Casas. Té 78 anys i des de fa un any viu a cavall entre Mèxic i Sabadell.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >