Close

El favorit

Presentat pel periodista i historiador Toni Soler, aquest programa proposa a l'audiència escollir el personatge històric català més rellevant.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Entretenimiento
Tema: Sociedad, Historia
URL: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/el-favorit/ultims-programes/

Episodios disponibles para ver online

11/06/2005 - "Programa Final"
A la Gala Final, els espectadors decidiran quin dels personatges finalistes és el guanyador del programa "El Favorit" Jaume I, Francesc Macià, Lluís Companys, Pau Casals i Joan Sala "Serrallonga", els cinc personatges que han aconseguit arribar a la final d'"El Favorit", de la llista dels tretze inicials, es disputaran el primer lloc, defensats per uns paladins molt peculiars. Els periodistes i escriptors Màrius Carol i Pilar Rahola, l'escriptor Víctor Alexandre, el periodista Carles Capdevila i l'escriptor i filòsof Francesc Orteu seran els encarregats d'aportar arguments a favor i en contra de les candidatures a favorit de cadascun dels finalistes. Tot i que els espectadors tenen l'última paraula amb les seves votacions el dia de la Gala, el rànquing segons l'audiència de les tretze setmanes d'emissió del programa es va tancar amb Jaume I com a principal favorit, seguit de Francesc Macià, Lluís Companys, Pau Casals, Serrallonga, Roger de Llúria, Ermessenda de Carcassona, Rafael
04/06/2005 - "Pau Claris"
Pau Claris (1586 - 1641) Polític i eclesiàstic, va ser president de la Generalitat i home clau en la Guerra dels Segadors (1640). Va donar suport a un rei francès com a candidat a comte de Barcelona.
28/05/2005 - "Roderic de Borja"
Roderic de Borja (1431 - 1503) Nascut al si de la petita noblesa del País Valencià, es va formar com a eclesiàstic i ben aviat va aconseguir influència al Vaticà. Escollit papa el 1492 amb el nom d'Alexandre VI. Defensor vigilant i sever de l'ortodòxia i de la disciplina, se li atribueixen com a mínim deu fills. La seva imatge ha passat a la història com a símbol de corrupció a l'Església.
21/05/2005 - "Ermessenda de Carcassona"
Ermessenda de Carcassona (990? - 1058) Muller del comte Ramon Borrell de Barcelona. Dona de gran personalitat i dots de govern que va gaudir de gran prestigi i va ajudar el seu marit en la reconstrucció del país. Va jugar un paper important en la difusió del romànic.
14/05/2005 - "Francesc Cambó"
Francesc Cambó (1876 - 1947) Polític, advocat i financer, impulsor de Solidaritat Catalana i fundador de la Lliga Catalana Regionalista, el principal partit conservador català del primer terç del segle XX. Va ser diputat i ministre a Madrid i un gran orador. Promotor de l'Exposició Universal de Barcelona de 1929, va llegar al Museu del Prado la seva important col·lecció de pintura renaixentista.
07/05/2005 - "Joan Sala, Serrallonga"
JOAN SALA, "SERRALLONGA", el bandoler amic dels pobres, aquesta setmana a EL FAVORIT L'actor Pep Cruz ens ajudarà a il·lustrar els períodes més foscos de la vida del conegut bandoler Aquesta setmana, a "El Favorit" parlarem de la figura de Joan Sala, conegut amb el sobrenom de "Serrallonga", un bandoler nyerro -un dels dos bàndols en què estava dividida la noblesa catalana a finals del segle XVI- encimat i mitificat per la literatura barroca i romàntica, que el descriu com "el bandoler amic dels pobres". Per recrear els moments més intensos de la vida del personatge, ens centrarem en el seu judici. Per això, comptarem amb l'ajuda de Pep Cruz -La memòria dels cargols, Ventdelplà. L'actor català ens llegirà fragments del procés judicial que se li va fer a Serrallonga on el bandoler descriu en primera persona, amb tot detall, com transcorria una jornada de robatoris o com va ser el seu primer crim. També comptarem amb l'actuació de Mesclat, conjunt format per músics procedents d'altres
30/04/2005 - "Francesc Macià"
Francesc Macià (1859 - 1933) Polític, primer president de la Generalitat moderna, Francesc Macià va proclamar l'Estat Català dins de la Federació de Repúbliques Ibèriques el 14 d'abril de 1931 i va iniciar la formació del govern de la República Catalana. Més tard, va acceptar de reconvertir el govern de Catalunya en el govern de la Generalitat i d'elaborar un Estatut d'Autonomia per a Catalunya, que es va aprovar l'any 1932.
23/04/2005 - "Joanot Martorell"
Joanot Martorell (1413? - 1468) Autor del Tirant lo Blanc, una de les primeres novel·les que trenca els esquemes de la literatura de cavallers i l'única que salva de la crema el Quixot, en la novel·la de Cervantes. Es considera l'obra més important de la literatura catalana.
16/04/2005 - "Pau Casals"
Pau Casals (1876 - 1973) Compositor, director d'orquestra i un dels grans violoncel·listes del segle XX. Després de la Guerra Civil i de la II Guerra Mundial, va esdevenir un gran defensor de la pau, de la llibertat i de les minories oprimides.
09/04/2005 - "Roger de Llúria"
Roger de Llúria (1250? - 1305) Cavaller noble d'origen sicilià que es va convertir en almirall de la flota catalana, amb la qual va aconseguir importants victòries en defensa dels interessos catalans a la Mediterrània.
03/04/2005 - "Mossèn Cinto Verdaguer"
Mossèn Cinto Verdaguer (1845 - 1902) Sacerdot, poeta i escriptor romàntic de gran prestigi popular. Les seves obres més importants són l'Atlàntida i el Canigó. En els últims anys de la seva vida, la seva confrontació amb les autoritats eclesiàstiques va suposar una commoció a Catalunya, amb bàndols favorables i detractors.
26/03/2005 - "Rafael de Casanova"
Rafael de Casanova (1660-1743) Polític que va dirigir la resistència de Catalunya contra les tropes de Felip V durant el setge de Barcelona. La matinada de l'11 de setembre de 1714 va capitanejar una intensa batalla final que va durar una hora i mitja. Recuperat d'una ferida de bala, amics i familiars van decidir fer-lo passar per mort, temorosos de la repressió filipista.
23/03/2005 - "Jaume I El Conqueridor"
Programa dedicat a Jaume I, el Conqueridor.
19/03/2005 - "Lluís Companys"
Lluís Companys (1882 - 1940) President de la Generalitat entre 1934 i 1939. El seu mandat coincideix amb el període més dramàtic de la història recent de Catalunya. Enmig de les tensions de la guerra civil i la revolució, va intentar moderar els excessos dels grups més extremistes. Exiliat a França, la Gestapo el va detenir a instàncies de Franco. El van afusellar el 1940 a Barcelona.

Otros programas de entretenimiento >


Otros programas de TV3 (Cataluña) >