Close

Blanc sobre blanc

"Blanc sobre Blanc" és una sèrie sobre art i cultura per aproximar-nos les tendències, les obres i les vides dels creadors catalans i d'alguns referents universals.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Biografía
URL: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/blanc-sobre-blanc/ultims-programes/

Episodios disponibles para ver online

15/01/2015 - "Contracultura"
En l'art, l'espai pot ser un element físic, però també afectiu, simbòlic, sensible, expressiu, on l'artista es pot comunicar amb l'espectador mitjançant la seva obra a través dels seus sentits. Mentre Roser Oduber s'interessa per l'espai interior i ens empeny a reflexionar sobre la nostra identitat. Samuel Salcedo posa en dubte l'espai real que ocupen les seves escultures i les dota, per sobre de tot, d'una càrrega simbòlica i conceptual que ataca els valors del moment actual.
18/12/2014 - "Street Art"
Per a Julio Vaquero i Robert Llimós, la línia que separa la realitat i la ficció és difosa i ambigua. Amb una tècnica compositiva minuciosament cuidada, Julio Vaquero combina el realisme i l'abstracció a través de contrastos cromàtics i lumínics. Així, l'espectador és traslladat a un món oníric, irreal, gairebé metafísic. Robert Llimós s'engloba dins de la concepció figurativa on reivindica el seu malestar moral enfront de la societat imperant. A partir de l'experiència viscuda al Brasil el 2009, Llimós dedica tota l'obra posterior a representar d'una manera il·lustrativa i molt personal la seva visió de criatures extraterrestres.
04/12/2014 - "Figuració i abstracció"
Arranz-Bravo i Marta Moreu, cadascú a la seva manera, aposten per trencar amb l'hegemonia de l'art abstracte. La llarga i variada trajectòria d'Arranz-Bravo l'han portat des de l'informalisme dels inicis a la figuració. Ens acull al seu taller i i ens ensenya com treballa. La seva obra fa un especial esment al color, la tensió i la gestualitat. Visitem Marta Moreu al seu estudi, on reflexiona sobre aspectes i els valors imperants en els temps actuals. La seva escultura, sempre centrada en la figura humana, fa una especial atenció a l'expressivitat i el dinamisme del gest.
27/11/2014 - "Inspiració"
Visitem Perico Pastor al seu estudi, l'observem mentre pinta amb el seu traç àgil i ràpid i ens parla de la seva trajectòria i dels projectes en els quals participa. La pintora Eva Armisén ens presenta l'univers colorista i particular que ha creat i que l'ajuda a transmetre les seves vivències i el seu pensament.
06/11/2014 - "Capítol 5: Matèria"
Xavier Corberó ens convida a la seva casa taller d'Esplugues de Llobregat, un entramat de passadissos i galeries a través dels quals farem un repàs de la seva obra i dels materials emprats al llarg de la seva trajectòria. I entrarem al taller de Gerard Mas, un escultor que utilitza els materials i les tècniques més tradicionals per crear una obra intemporal, irònica i provocativa.
30/10/2014 - "Capítol 4: Bellesa"
Atenció al detall La pintora i il·lustradora Sabala ens presenta el seu univers carregat de personatges nassuts i alegres al seu taller de Masdenverge (Montsià). I Xavier Medina-Campeny ens parla de la seva trajectòria i amb ell descobrim els missatges que amaguen les seves escultures.
16/10/2014 - "Capítol 2: Límits"
Els límits Xavier Mascaró ens obre les portes de la nau on treballa les seves escultures monumentals de ferro i ens parla dels límits que comprenen el seu univers creatiu. Per a Víctor Pedra, els límits no existeixen a l'hora de crear. Ens ho explica a Alberola (Noguera), un poble de vuit habitants que l'acull des de fa uns anys i on exposa la seva obra de caràcter surrealista
09/10/2014 - "Capítol 1: Realitat"
La realitat com a obra d'art Ens endinsem en l'univers realista de Josep i Pere Santilari, dos germans bessons que comparteixen taller i una veritable passió per la pintura. I Marta Pruna ens acull a casa seva, on la natura i el silenci l'acompanyen en la realització de la seva obra escultòrica.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de TV3 (Cataluña) >