Close

El dia de demà

L'educació, la feina, la família, les malalties, l'alimentació... Totes aquelles grans qüestions que preocupen el conjunt de la humanitat son projectades, a partir de la realitat que coneixem avui, cap a l'horitzó del 2050, a la docusèrie "El dia de demà"

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Sociedad
URL: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/el-dia-de-dema/ultims-programes/

Episodios disponibles para ver online

25/09/2017 - "La llengua"
L'evolució cultural de la humanitat és indestriable de l'alta capacitat comunicativa de l'espècie. La llengua és comunicació, però també expressió, pensament, identitat i emoció. Potser per això ens costa tant de renunciar-hi i, avui dia, el fet que una llengua minoritària es vegi amenaçada per una de majoritària encara és motiu de conflicte. A El dia de demà ens preguntem com evolucionaran les llengües el dia de demà?
11/09/2017 - "L'alimentació"
Per a les persones, menjar és una necessitat vital. Ho era fa milers d'anys, ho és en l'actualitat i, si l'espècie humana no es transforma, també ho serà en el futur. Segons l'ONU, l'any 2050 serem unes 9.700 milions de boques per alimentar. A El dia de demà ens preguntem podrem mantenir el ritme de producció d'aliments actual? Què menjarem, què deixarem de menjar i quins aliments nous introduirem en la nostra dieta? Menjarem insectes, càpsules o plats impresos en 3D? Fabricarem carn artificial?
21/08/2017 - "Les malalties"
En els últims cinquanta anys, els progressos mèdics han fet que la salut de la població hagi millorat significativament i que l'esperança de vida hagi augmentat trenta anys de mitjana. Disciplines com la fotònica, la nanotecnologia, la robòtica o la realitat augmentada, investiguen també noves formes de diagnosticar, prevenir o tractar les patologies del futur. A El dia de demà ens preguntem: podrem arribar a controlar o, fins i tot, curar totes les malalties? Allargarem la vida humana fins a límits, avui, insospitats?
07/08/2017 - "L'educació"
En l'educació ens hi juguem una bona part del futur. A El dia de demà ens preguntem què hauran d'aprendre els ciutadans del 2050 per tenir la capacitat de transformar el món? Com serà l'educació del futur? És possible, fins i tot, que l'any 2050 l'escola, tal com l'entenem avui, hagi desaparegut?
24/07/2017 - "La vellesa"
17/07/2017 - "La família"
17/07/2017 - "El treball"
A les portes de l'anomenada quarta revolució industrial, la intel·ligència artificial, la robòtica, la nanotecnologia, la impressió 3D, la genètica o la biotecnologia amenacen amb capgirar els mercats laborals de tot el món. A El dia de demà, ens preguntem com seran els treballadors del futur? Quines feines faran? Com seran les noves professions? Quins llocs de treball desapareixeran? Hi haurà feina per tothom l'any 2050?
10/07/2017 - "La guerra"
26/06/2017 - "L'energia"
Les emissions de CO2 que genera el transport motoritzat ?i en general l'ús d'hidrocarburs? escalfen la Terra i la poden arribar a transformar en un lloc inhabitable. A `El dia de demà' ens preguntem quina energia farem servir, el 2050? Serem més autosuficients? És possible, transformar de model energètic i evitar el canvi climàtic? Quins obstacles hi trobarem, en aquest camí?
12/06/2017 - "Les dones"
La història de les dones ha estat, durant molts segles, una història d'opressió i marginació. En l'últim segle s'ha avançat molt en la igualtat legal, però en la real encara queda molt de camí per recórrer: violència masclista, bretxa salarial, sostre de vidre, treball de cura i de la llar no reconegut ni valorat¿ A El dia de demà ens preguntem: en quina situació estaran les dones l'any 2050? Tindran les mateixes oportunitats que els homes? O encara hi haurà d'haver programes de televisió que tractin aquesta qüestió?
05/06/2017 - "La població"
En només un segle, l'esperança de vida ha augmentat gairebé en quaranta anys i tot apunta que, d'aquí al 2050, ho farà encara més. Cada vegada viurem més persones durant més temps en aquest planeta. L'any 2050, podem arribar a fregar els 10.000 milions. Però el creixement de la població mai no és igual a tot el món. Mentre que hi ha països que prenen mesures per controlar de la natalitat, com la Xina, d'altres, com Alemanya, ja pensen com combatre el decreixement de la seva població. A "El dia de demà" ens preguntem: quina serà la població mundial el 2050? I la de Catalunya, haurà augmentat? Quines conseqüències tindran, els canvis demogràfics?
15/05/2017 - "Els diners"
Les conseqüències de l'última crisi i la revolució tecnològica han fet aparèixer nous actors i noves necessitats que transformaran el sistema monetari i financer actual. A El dia de demà ens preguntem: amb què cobrarem i pagarem l'any 2050? Quina forma tindrà el diner, si és que en tindrà alguna? I més enllà de la forma, quines conseqüències suposarà la seva transformació?
08/05/2017 - "Els humans"
La ciència avança a un ritme vertiginós, moltes coses canviaran en els propers anys, també nosaltres mateixos. Amb l'esclat de intel·ligència artificial, l'any 2050, l'espècie humana es pot haver transformat radicalment. A El dia de demà ens preguntem: és possible, que d'aquí 30 anys ens hàgim extingit? Com ens poden transformar, la tecnologia i la ciència? Arribarem a ser immortals? Hem de posar límits al progrés tecnològic i científic?

Otros programas de reportajes >


Otros programas de TV3 (Cataluña) >