Close

CAPÍTOL 3

Canal: xip/tv (Cataluña)
Programa: Tretze
Título: CAPÍTOL 3
Descripcion: El tres és el número del triangle en totes les seves variants: isòsceles, escalè o equilàter. Representa l’ordre mental i espiritual i, en conseqüència, la idea de cel.
Fecha publicación: 27-01-2007

URL:
http://www.xiptv.cat/tretze/capitol/capitol-3

Otros vídeos de Tretze en xip/tv (Cataluña)

CAPÍTOL 13
El número tretze representa el naixement i la mort. Simbolitza els moments de canvi, de represa després d’un final advers. La mort ordena els esdeveniments viscuts i els dota de significat.
CAPÍTOL 12
El dotze és el número que simbolitza la roda, el cercle que gira i gira i ens porta camí de la salvació. Molt lligat a l’espai i el temps, el dotze imposa ordre còsmic.
CAPÍTOL 11
L’onze és un número polèmic i molt perillós. Poc amant de la repressió, representa l’excés i la desmesura humana. L’onze també és el símbol del perill, el conflicte i el martiri.
CAPÍTOL 10
El número deu representa el tot, l’univers metafísic i material. El deu també és símbol del que és perfecte, però hi ha moltes maneres d’entendre la perfecció.
CAPÍTOL 9
El número nou representa la triple síntesi humana en les vessants corporal, intel.lectual i espiritual. Simbolitza el límit i la veritat.
CAPÍTOL 8
El vuit és el símbol de l’infinit, del moviment de l’espiral. No té ni principi ni final. Representa l’espera eterna i l’equilibri entre forces antagòniques.
CAPÍTOL 7
El set és el número de la innocència però, sobretot, de la seva pèrdua. Una noia rep un bany de sal i de sang en aquest petit homenatge al número que també representa la violència i els pecats capitals.
CAPÍTOL 6
El sis és la suma dels triangles. Aquest número representa l’equilibri i la balança n’és un dels símbols. El sis també denota la capacitat de superar-se i l’esforç davant la prova o l’obstacle.
CAPÍTOL 5
El cinc és el símbol de l’home, de la salut i de l’amor... de fet, és el número dels sentits: vista, oïda, olfacte, gust i tacte. El cinc també representa els quatre punts cardinals més el centre.
CAPÍTOL 4
El quatre és el número més racional. Simbolitza el que és terrenal i, en conseqüència, les quatre estacions climàtiques, els quatre punts cardinals i els quatre elements: aire, foc, terra i aigua. En geometria, el quatre és el quadrat.
CAPÍTOL 2
El número dos és el símbol de la dualitat i, en conseqüència, de l’eco, el reflex i de l’ombra. El dos és contraposició, el número del si i del no i, per tant, de l’acord i del conflicte.
CAPÍTOL 1
El número 1 és el símbol de l’ésser, de la unitat, de l’essencial... però, alhora, és l’origen de la multiplicitat... el número 1 és un principi actiu que pot fragmentar-se en mil i un bocins.