Close

Tallers Sonors

Sèrie documental centrada en el taller de treball d’un artista, que és al mateix temps una facilitat i una limitació per a la seva obra. La tensió entre l’espai material i la idea es resol gràcies a una mútua i constant adaptació. Cada programa reflexiona sobre la relació d’un músic amb el seu estudi de composició i enregistrament i, alhora, mos...

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Música
URL: http://www.xiptv.cat/tallers-sonors

Episodios disponibles para ver online

Suma
Al primer disc de Suma es poden escoltar sons quotidians de la vida de la Laura Clark y el Frank Rudow. El grup ha triat l' autoproducció domèstica per aconseguir una obra més natural i viva.
Bedroom
Albert Aromir, responsable del projecte Bedroom, rep a l'equip de Tallers Sonors a casa seva a Gràcia (Barcelona), on escriu i enregistra esborranys de les seves cançons, i també a Tossa de Mar. En aquest poble de la Costa Brava s’han gravat (a la seva casa familiar i al càmping de la platja) els seus dos àlbums.
Filastine
Grey Filastine viatja per tot el món amb un equip de gravació i producció musical portàtil. El seu últim àlbum, Dirty Bomb, ha estat enregistrat amb col·laboracions de 15 músics en 16 ciutats diferents.
Institut Fatima
Els alemanys Paul Rose i Carsten Galle van fundar l'Institut For Advanced Technology In Music and Arts al Poblenou de Barcelona. Utilitzen de forma lúdica tota mena de tecnologia per crear la seva música i els seus anàrquics espectacles.
The not knowing
Darrere de The Not Knowing hi ha la Sonia Bermejo, una poeta que un dia va començar a posar música als seus textos amb guitarra i autoarpa.
L'orquestra dels Luthiers drapaires
Aquest és el projecte inspirador de quatre amics que construeixen instruments sonors i visuals a partir de residus electrònics i mecànics. Rentadores, batidores, canonades i ordinadors es reencarnen en instal·lacions i instruments, alguns autòmates, en el seu laboratori de poble al Baix Empordà.
Hidrogenesse
La compenetració entre el Carlos Ballesteros i el Genís Segarra és el que dota al duet d'aquesta gran veritat, d'aquesta força com d'oracle amb la que repeteixen els seus lemes fins que es converteixen en mantres: "a veces un pequeño indicio nos conduce a un descubrimiento imperceptible"
Maria Coma
Programa dedicat al projecte musical en solitari de Maria Coma (U_mä) i el seu col·laborador Pau Vallvé (Estanislau Verdet, U_mä)
Internet 2
Programa dedicat a Inetrnet 2, projecte d'un jove barceloní que combina instruments convencionals, efectes digitals i instruments electrònics únics, creats per ell mateix.
The Sound of Lucrecia
Estudi de Lucrecia a Gràcia (Barcelona). El programa està dedicat al projecte musical de la colombiana Lucrecia: The Sound of Lucrecia. Prestarem atenció al treball en solitari de composició i assaig que aquesta artista relitza a través d'un hardware fet a mida.
Bradien
Bradien és el grup protagonista d'aquesta setmana. Un grup que fa música instrumental, evocadora i exòtica. (Reemissió 12/03/2010)
N'Sista
N’Sista són dues germanes brasileres que viuen a Barcelona i barregen ritmes tropicals amb electrònica i percussió feta amb objectes reciclats. Aquesta setmana entrem al seu estudi al Poblenou. (Reemissió 05/03/2010)
Ten thousand islands
Grey In The Air és l'únic disc d'aquest grup format per David Crespo i Maria Monferrer. Folk esencial i electrònica de laboratori; cançó d’autor, cançó tradicional i experimentació desordenada en un món d’enfrontaments i dicotomies. Aquesta setmana Tallers Sonors s'apropa a l'univers i procés de creació d'aquesta formació.
El Petit de Cal Eril
Ens desplacem fins a Guissona per conèixer el treball de Joan Pons, líder d'El Petit de Cal Eril.
Electrotoylets
Tallers sonors visita aquesta setmana Sant Feliu de Guíxols per conèixer el treball del grup Electrotoylets. Veurem com entre cables i tomàquets, aquest grup ha reinventat el folklore català de forma lúdica i surrealista.
Guillamino
Guillamino és el projecte musical de Pau Guillamet. Del cap d'aquest jove música han sorgit els temes calidoscòpics dels seus tres discs, en els que la música popular més variada passada pel sampler, és un ingredient més. Els handwritten beats de Guillamino s'escriuen a casa seva, a l'Empordà o a Barcelona, en estudis domèstics disposats a imatge i semblança del seu minimalisme mental.
The Pinker Tones
Aquesta setmana coneixem el procés de treball del duet català, The Pinker Tones, una formació amb gran projecció internacional. Ens endinsem a l'estudi que tenen a Collserola on combinen sons electrònics amb tecnologia digital.
Lonely Drifter Karen
Tallers sonors s'endinsa en el procés de creació d'aquest grup format per una austríaca, un italià i un mallorquí afincats a Barcelona.
Cabo San Roque
El so Cabo San Roque té una sensibilitat meitat humana, meitat autòmat. La porta del seu estudi de França Xica (Poble Sec, Barcelona) és l'entrada a un multiespai de fabricació sonora integral. Dels cargols a les cordes, el grup construeix instruments de so únic, en el mateix taller on componen, assagen, graven i editen la seva música, romàntica i androide.
Anímic
La proposta d’Anímic de formar una house-band va néixer d'una necessitat i s'ha convertit en senyal d'identitat del grup. La casa que comparteixen els sis membres del grup és un taller musical fet a mesura, amb una versàtil sala d'assaig i un estudi d'enregistrament que permet capturar la idea més immediata.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >