Close

Molt bé

Divulgatius Programa divulgatiu amb continguts relacionats amb la salut, el medi ambient i, en general, amb el benestar de les persones. Aquest espai està compost de diferents produccions audiovisuals centrades en l'àmbit temàtic abans definit però des de gèneres tan variats com el reportatge informatiu, el documental, la ficció o l'humor.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Salud
URL: http://www.xiptv.cat/molt-be

Episodios disponibles para ver online

La música
Aquest 22 de desembre ha estat Santa Cecília, la patrona dels músics. I per aquest motiu el Molt Bé d'aquesta setmana parla, com no podia ser d'una altra manera, de la música. En primer lloc coneixerem un grup de músics que es fan dir els Luthiers Drapaires i que es dediquen a fer música electrònica amb allò que troben a les escombraries. També aprendrem a reutilitzar els discs de vinil antics per fer-ne recipients multiusos o com la música pot ser un element de guariment a través de la musicoteràpia. En l'apartat de nutrició coneixerem les propietats dels llegums, coneguts pel tipus de "música intestinal" que produeixen. També tindrem temps per conèixer dos cantants: uns, de broma, que fan "pop ràpid" i una altra, ben seriosa, que també és una de les professores de cant més conegudes de casa nostra: Helen Rowson. Ja per acabar, una sentència: "Sense música, la vida seria un error". O això creia Nieztsche. Que vagi Molt Bé!
Respirar
El 19 de novembre és el Dia Internacional de l'Aire Pur i, aprofitant l'avinentesa, el Molt Bé respira. Per començar, aprendrem a respirar millor gràcies a les tècniques mil·lennaries del Txi-Kung. També, com que bona part de la qualitat de l'aire que respirem està relacionada amb arbres i plantes, promourem el costum de tenir plantes a casa tot fent un centre de taula reciclant closques d'ous. Seguirem esbrinant l'estat dels pulmons dels catalans de la mà d'un autèntic especialista: Ferran Morell, cap de la unitat de pneumologia de la Vall d'Hebrón. També olorarem formatges, sabrem com es controla la qualitat de l'aire i riurem amb un suposat expert en respiració. Com a punt final una frase de Mao Zedong: Viure no consisteix en respirar. Que vagi Molt Bé!
Els peus
Aquesta setmana el Molt Bé va de peus. Totes les produccions del programa giraran al voltant d'una de les parts més importants i més desconegudes del cos. Per començar, els consells d'un dels podòlegs més reconeguts de casa nostra: Bernat Vázquez, que durant 28 anys va tenir cura dels peus dels futbolistes del Barça. Seguirem amb més consells per a que els esportistes aprofitin millor els seus peus gràcies a les plantilles que ho permeten. També hi haurà espai per aprendre a fer un penjador amb sabates velles, per conèixer els secrets de la reflexoteràpia, per riure amb els còmics problemes d'un reflexoterapeuta de pega i per saber més coses dels deliciosos peus de porc. Acabarem amb una cita de Lao-Tse: Esborrar les petjades és massa fàcil. Que vagi Molt Bé!
Mobilitat
Per començar, s'ha sotmès al nostre qüestionari un dels grans referents en el món de la mobilitat, el danès afincat a Catalunya Ole Thorson. També hi haurà temps per conèixer més a fons el que és la mobilitat sostenible. En l'apartat de salut, viurem el dia a dia d'una persona amb mobilitat reduïda a causa d'un accident de circulació. També al voltant de la vida en cadira de rodes gira l'episodi de ficció d'aquesta setmana, titulat "Bones persones". Descobrirem els secrets de la cuina xinesa de la ma d'un dels millors restaurants orientals de Barcelona, el Shangai. I, per anar acabant, sabrem com podem reconvertir un mitjó vell en una funda per al nostre telèfon mòbil.
Lletres
El Molt Bé comença nova temporada i ho fa amb una renovació total d'imatge i posada en escena. A partir d'aquesta setmana coneixerem a través de les seves cartes a un personatge un pèl particular que ens anirà introduïnt en diferents temes. Avui comencem parlant de les lletres. Un tema que ens portarà a conèixer les vitamines que contenen les fruites, com recuperar els llibres que ja no llegim per fer-ne una tauleta, la història d'una parella unida (o desunida) pels mots encreuats, els secrets dels llibres de divulgació mediambiental, les confessions al voltant del món de les lletres d'en Màrius Serra o el potencial curatiu dels contes. Per acabar, una reflexió final al voltant d'una frase d'Aristòtil: Tothom, per naturalesa, desitja saber. Que vagi molt bé!

Otros programas de reportajes >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >