Close

Som el que fem

Tots els divendres, després del "TN Vespre" i els dimarts i dijous dins d'"Els matins de Catalunya Ràdio", "Som el que fem" explicarà accions científiques, tecnològiques o culturals, que marquen la diferència i que ens ajuden a construir el nostre futur.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Ciencia
URL: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/som-el-que-fem/ultims-programes/

Episodios disponibles para ver online

27/01/2017 - "El somriure recuperat"
En Mamadou és un nen senegalès que no podia obrir la boca per una malformació congènita. La solidaritat de diversos col·lectius li va permetre venir a Barcelona i ser operat amb èxit.
20/01/2017 - "L'empresa que no farà servir paper"
Una empresa de Lleida ha aconseguit reduir a la meitat l'ús del paper. Expliquem com ho ha fet i els seus pròxims objectius.
13/01/2017 - "Un laboratori a la biblioteca"
Impressora 3D, realitat augmentada, partitures que es transformen en instruments musicals... A Sant Cugat, el Centre de Visió per Computador ha creat un laboratori vivent.
30/12/2016 - "Guiar persones amb discapacitat intel·lectual"
Per facilitar que s'integrin a la societat, una aplicació guia persones amb discapacitat intel·lectual perquè es puguin moure sols per la ciutat.
23/12/2016 - "Agrobotigues, el valor de la proximitat"
Un aparador per als productes de la comarca i un ajut perquè els pagesos i artesans es puguin quedar en el territori.
16/12/2016 - "Millor que nou, reutilitzat"
No llencem els aparells o els mobles. Encara poden tenir vida. Els podem arreglar o fins i tot intercanviar.
09/12/2016 - "Bosses biodegradables per a closques de pipes"
Sis alumnes de batxillerat han transformat una idea en una miniempresa. I a més contribueixen a la netedat de patis d'escoles, camps de futbol i carrers.
02/12/2016 - "Missatgeria ecològica"
Menys emissions, més rapidesa, més llocs de treball... Els sistemes sostenibles per al repartiment de mercaderies en ciutats guanyen terreny.
25/11/2016 - "Nedant per la recerca contra el càncer"
Quina relació té travessar nedant l'estret de Gibraltar amb la recerca sobre el càncer? El repte de Carlos Romero pretenia ajudar l'Institut de Recerca Biomèdica.
18/11/2016 - "Primers nanosatèl·lits catalans"
Fan mig pam de costat i pesen poc més d'un quilo. Però tenen prestacions semblants a les dels satèl·lits grans i posen Catalunya en l'òrbita del sector espacial.
11/11/2016 - "Escola i impremta"
Material sobrer de les impremtes no es llença: cobra nova vida a les escoles i explota la creativitat
04/11/2016 - "Festival de Cinema de Muntanya de Torelló"
Des de fa trenta-dos anys, el festival de Torelló mostra la muntanya com una forma de viure, i no pas com una competició.
28/10/2016 - "Tèxtil: sobreviure tot estirant el fil"
L'empresa Filatures Arnau, de Sabadell, va haver de reconvertir-se quan la crisi del 2008 va amenaçar la seva supervivència. Es va convertir en una de les poques empreses europees que recicla kevlar, una fibra resistent a la temperatura, als abrasius i al tall.
21/10/2016 - "Robots col·laboratius: companys i no competidors"
YuMi és un nou tipus de robot molt especial. Pot treballar al costat d'una persona sense risc d'accident. La seva versatilitat li permet ajudar en funcions molt diverses i fer feines de precisió.
14/10/2016 - "Projecte EINES: tecnologia punta per als antics padrons"
Els ciutadans i els estudiosos de la demografia ja no hauran de repassar antics manuscrits. A Sant Feliu de Llobregat, programes informàtics dissenyats per fer lectura automàtica de textos han permès digitalitzar els arxius.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de TV3 (Cataluña) >