Close

Generació selfie

Sèrie documental que retrata els joves catalans mitjançant gravacions que s'han fet ells mateixos amb el telèfon mòbil. Un autoretrat directe, espontani i autèntic

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
URL: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/generacio-selfie/ultims-programes/

Episodios disponibles para ver online

22/06/2016 - "El Gènere"
Les dones continuen cobrant un 23% menys que els homes per la mateixa feina. I la conciliació familiar i laboral no s'aconsegueix. La crisi econòmica, com repercuteix en les decisions professionals i personals de les dones? Les protagonistes: -Begoña Aymar, 30 anys, ha deixat de treballar per cuidar els fills. -Gemma Torrents, 31 anys, prioritza la feina a la maternitat. -Judit Valls, 22 anys, treballa cuidant gent gran.
22/06/2016 - "La Cultura"
Les lletres, les humanitats, cada vegada tenen menys consideració social. La cultura es considera un luxe i se li aplica un IVA del 21%. Però hi ha joves que, lluny d'espantar-se per les dificultats del sector, han triat dedicar-s'hi. Com s'ho fan? -Laura Aubert, 27 anys, actriu de la Kompanyia jove del Teatre Lliure -Javi Tanarro, 33 anys, músic que treballa del que pot per tirar endavant -Pau Ortiz, 33 anys, està fent un crowdfunding per acabar un documental
16/06/2016 - "La salut"
Sovint es pensa que jove és sinònim de salut, però no sempre. Aquesta generació té més consciència que s'ha cuidar, o no? Esport, alimentació, evitar pràctiques de risc... Fins a quin punt hi pensen? -Andrea Martí, 23 anys, ha superat un càncer. -Gemma Carreras, 27 anys, és vegetariana i compra menjar ecològic. -Àlex Castán, 35 anys, treballa amb lesionats medul·lars a l'Institut Guttmann.
16/06/2016 - "La formació"
Ara, a Catalunya, és quan hi ha més estudiants universitaris de la història. Són la generació més formada, amb màsters, idiomes i estades a l'estranger. Però què suposa això? Somnis, esforç, sacrificis... Els protagonistes: -Ivette Vera, 22 anys, estudia un cicle formatiu d'Hoteleria. -Albert Negrete, 20 anys, estudia a Holanda amb una beca Erasmus. -David de la Rosa, 27 anys, va deixar els estudis i ara ha entrat a la universitat. -Anna Gonzálvez, 29 anys, és mestra i està fent un màster de dos anys.
11/06/2016 - "L'oci"
Avui hi ha moltes opcions d'ocupar el temps lliure: unes de més hedonistes, d'altres de més compromeses amb l'entorn... activitats a l'aire lliure o davant d'una pantalla... Com es diverteixen els joves ara? I què en pensen, ells, del seu oci? -Mireia Cros, 23 anys, li encanta sortir de festa. -Ángel Cornejo i Marina Mascaró, 27 i 30 anys, són fans dels videojocs. -Andreu Culleré, 23 anys, li agrada la muntanya. -Dani Cruz, 24 anys, viatja en "low-cost".
02/06/2016 - "L'Habitatge"
Els preus de compra i lloguer d'habitatges requereixen un 70% dels sous dels joves. I dificulten, o impedeixen, que es puguin emancipar abans dels 30 anys. Com s'ho fan per poder viure pel seu compte? Els protagonistes: -Dídac Gonzàlez, 27 anys, ha hagut de tornar a viure amb els pares. -Raquel Vila, 28 anys, té feina però ha de compartir pis. -Adrià Garcia, 29 anys, està en un projecte cooperativista d'accés a l'habitatge.
25/05/2016 - "El Compromís"
En un moment de precarització, quan la competitivitat fomenta l'individualisme, hi ha joves que es comprometen amb el seu entorn. Gent que actua, es mobilitza, s'organitza a nivell col·lectiu. Qui són i què els mou? -Tatiana Guerrero, 26 anys, activista de l'Aliança contra la Pobresa Energètica -Ivan Fuentes, 19 anys, voluntari en un centre de nens amb pluridiscapacitat -Núria Aulet, 27 anys, presidenta dels Dracs de la Bisbal d'Empordà
18/05/2016 - "La Xarxa"
En els darrers anys han sorgit noves professions vinculades a les noves tecnologies. Perfils laborals aparentment exitosos com "youtubers", o "instagramers" o "community managers"... Però, com són aquestes noves feines? I qui les pot fer? -Auronplay, 27 anys, "youtuber" amb més de 3 milions de subscriptors. -Laura Ponts, 28 anys, xarcutera i millor instagramer de menjar d'Espanya. -Xavi Menós, 34 anys, "community manager" de "celebrities". -Ernest Codina, 30 anys, dirigeix el portal d'informació juvenil Adolescents.cat. -David Fernández, 30 anys, crític de videojocs.
12/05/2016 - "Els Lligams"
Aquesta generació és la més tecnològica, la que ja no viu dins l'armari, la del món global... Però, tots aquests canvis han afectat la manera d'estimar? Com són les seves relacions sentimentals? Quins són els seus lligams? -Sergi Canyameres, 23 anys, manté una relació a distància. -Anna Llistosella, 36 anys, està a punt de ser mare sola per decisió pròpia. -Nàdia Grau i Anna Ibàñez, 30 i 26 anys, es van casar fa un any.
07/05/2016 - "La Feina"
Actualment, més de la meitat dels joves catalans estan a l'atur. La majoria de les feines que troben són temporals i els sous, precaris. Com s'ho fan per incorporar-se al mercat laboral? I en quines condicions? Els protagonistes: - Maria Padró, 27 anys, se'n va anar a Anglaterra per poder treballar. - Enrique Pérez, 19 anys, no va acabar l'ESO i s'està formant per buscar feina. - Dídac Josep Alférez, 31 anys, està a l'atur. - Pilar Puig, 29 anys, fa investigació científica en un laboratori.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de TV3 (Cataluña) >