Close

Afers exteriors

"Afers exteriors", presentat per Miquel Calçada, porta l'espectador a recórrer països diferents i a conèixer la visió que en tenen catalans que hi viuen..

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Viajes
URL: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/afersexteriors/ultims-programes/

Episodios disponibles para ver online

25/08/2017 - "Colòmbia 1"
Colòmbia, la il·lusió d'un futur de reconciliació i pau. Colòmbia 1 està enfocat a conèixer el conflicte intern. En el capítol parlem amb diverses persones que ens expliquen l'origen de la violència que hi ha hagut al país durant els últims 50 anys i amb protagonistes que han patit directament el conflicte. També parlem amb Jordi Raich, un dels organitzadors de les converses de pau entre el govern i les FARC, que ens explica com es fa una pau entre dos enemics que es maten des de fa tants anys.
24/08/2017 - "Noruega"
Noruega, hi pot haver una societat més sostenible? Uns dels països més rics del món gràcies al petroli és també un dels països que més inverteix en el desenvolupament i l'ús de les energies sostenibles i dels que més preserva la seva natura. Desfilarem, acompanyats centenars de nens, per celebrar la diada nacional noruega, una jornada sense militars, avions ni cabres.
24/08/2017 - "Corea del Sud 2"
A Corea del Sud 2 sabrem com és la seva complicada relació amb Corea del Nord i ens capbussarem en el seu passat de dominació japonesa. També coneixerem el famós sistema educatiu, tan exigent que molts alumnes no poden suportar la pressió, i descobrirem la cultura del pali-pali (ràpid-ràpid).
23/08/2017 - "Malta"
Malta, un veritable país petit que malda per crear-se un espai propi. Hem volgut saber com una illa petita, sense recursos naturals i que no té cap riu, es fa un espai al món apostant pel negoci del joc online. Però també ens sorprendrem amb la presència, encara avui, de la petjada catalana en la seva vida quotidiana. En Miquel aprofitarà per aprendre a jugar a pòquer, a remar i a fer submarinisme.
18/08/2017 - "Corea del Sud 1"
Corea del Sud, la voluntat de ser els millors. Descobrirem un país que busca l'excel·lència de manera obsessiva amb un cost personal i social molt difícil d'assimilar per la nostra mentalitat. Veurem la fal·lera per semblar occidentals a base d'operacions de cirurgia estètica, la relació entre alcohol i vida laboral i com ha penetrat la cultura occidental en la seva vida quotidiana.
16/08/2017 - "Singapur"
Singapur, la voluntat d'esdevenir una potència econòmica mundial. És Singapur una democràcia? I una democràcia `tunejada'? Sigui com sigui, tothom destaca l'excel·lència del seu sistema educatiu. Intentarem descobrir-ho i, de passada, saber quina és la fórmula secreta que ha seguit aquesta illa petita i remota que fa 30 anys vivia de la pesca i que ara és la tercera economia mundial. Un sistema que fins i tot els xinesos intenten copiar.
16/08/2017 - "Eslovènia"
Eslovènia, la il·lusió per ser un mateix després de segles d'haver estat dels altres. L'últim segle, Eslovènia ha format part d'almenys cinc estats sense moure's de lloc. Però a principis de la dècada dels anys 90 del segle passat, i en menys de sis mesos, va fer el seu procés de transició nacional. Un referèndum d'autodeterminació la va convertir de república de la Iugoslàvia comunista a ser un estat independent amb un model econòmic liberal. Ah! I sense passar per la casella de sortida i entrant a la Unió Europea el 2004!
14/08/2017 - "Escòcia"
Miquel Calçada viatja a Escòcia. Es podrà gaudir de les llegendes mentre s'intenta pescar el monstre del llac Ness i anar allà on es va decidir el futur del país. El periodista descobrirà que d'Escòcia han sortit moltes coses interessants. És en aquest país on van néixer alguns dels millors científics, economistes, filòsofs i escriptors de la humanitat. També han nascut aquí personatges com Harry Potter, Peter Pan i l'inventor de la televisió.
11/08/2017 - "Sudan del Sud"
Sudan del Sud, il·lusió per ser un estat viable. Després de diverses guerres que encara no han acabat i amb una seguretat més que millorable, el Sudan del Sud ha aconseguit convertir-se en un país independent. Amb una gran majoria de la població que ha de ser alimentada per organismes internacionals, el següent pas és aconseguir passar del no res a ser un país.
10/08/2017 - "Últim capítol"
L'últim programa d'Afers exteriors. L'últim de debò, com cada temporada. Hi retrobarem vells amics que ens explicaran noves històries i reflexionarem sobre què ens ofereix el futur.
09/08/2017 - "Xipre"
Xipre, la seva història recent, la fauna submarina, una situació econòmica difícil, algunes mascotes tristes i un aeroport fantasma.
08/08/2017 - "Dubai"
Ens plantem a Dubai per comprovar si és possible esquiar sobre neu amb una temperatura ambient de 35 graus. Dubai és un dels Emirats Àrabs més rics. Amb un expert en piscines de luxe, Miquel Calçada descobrirà que la font de riquesa de Dubai no és el petroli i investigarà com és possible que en un territori una mica més gran que Mallorca s'hi concentrin el 25% de totes les grues del món.
07/08/2017 - "El somni americà (2)"
Segona part del programa dedicat als Estats Units. Seguim coneixent de prop la realitat nord-americana a través d'Ambro Martin, de Pau Gasol a Los Angeles i de David Constante.
07/08/2017 - "El somni americà (1)"
Visitem un personatge que ja coneixíem, Ambro Martin, per descobrir si és el responsable de la crisi financera global. I també visitem Pau Gasol a Los Angeles i compartim amb ell un entrenament dels Lakers. I finalment amb David Constante, mediador social, entrem a la mítica presó de Folsom i també mostrem com sobreviu una família d'indis nadius americans.
07/08/2017 - "Estats Units"
Miquel Calçada ens porta als Estats Units per saber els principis que van inspirar la independència i la Constitució i comprovar què se n'ha fet, de la llibertat, després de l'11-S.
04/08/2017 - "Sicília"
Sicília, on buscarem la felicitat per mar, per aire, per terra, pels teatres de titelles i ens farem la gran pregunta: Tu ets feliç, aquí, a Sicília?
03/08/2017 - "Unió Europea"
La Unió Europea. El programa viatja allà on es prenen les decisions. Traient a passejar la gent que hi treballa, la pregunta serà si la porta és oberta o tancada.
02/08/2017 - "Europa segle XX"
Europa: Història, el segle xx. En aquest capítol es viatjarà en el temps als escenaris clau dels últims cent anys d'Europa i es parlarà amb protagonistes del nostre passat terrible i recent.
01/08/2017 - "Bolívia I"
L'"Afers" es trasllada a Bolívia per descobrir que és un país que organitza uns "lipdubs" espectaculars. En aquest capítol toca aprendre a cantar i també aprendre la mil·lenària tècnica per fabricar cendrers artesanals.
31/07/2017 - "Guinea Equatorial"
L'"Afers exteriors" visita la que va ser la primera comunitat autònoma espanyola: Guinea Equatorial. Miquel Calçada acompanyarà l'actor Miquel Àngel Ripeu en un recorregut emocional a la recerca del seus orígens a Baney i Malabo. Un empresari de Sant Boi explicarà la seva trajectòria vital de més de 20 anys en aquest racó de l'Àfrica.
28/07/2017 - "Gibraltar"
Gibraltar. És un poble? És un país? Un lloc on de la roca en fan pans. A Gibraltar el programa comprova que les cues de trànsit són interminables i es posa com a prioritat mirar el penyal des d'on el van veure els conqueridors: des del mar.
27/07/2017 - "Economia"
Fem un viatge low cost buscant una solució a la crisi i, sobretot, mirem d'entendre per a què serveix l'economia i com hem arribat fins aquí. Ho fem amb Xavier Solano, Xavier Sala i Martín, Carles Boix, Ramon Tremosa, Raül Romeva i el catedràtic d'història Pedro Barceló.
26/07/2017 - "Pakistan"
El Pakistan, un país amb problemes i contradiccions, amb monges amb una doble vida, tractors aquàtics i gent que dóna solucions.
25/07/2017 - "Afganistan"
En aquest capítol se sabrà com és el dia a dia en un país que fa més de trenta anys que viu en guerra, on queda molt per fer, però on cada petit pas és un gran salt. Gràcies a Amador Guallar, Miquel Calçada entrarà en una de les bases militars de l'OTAN on viuen més de mil soldats. També acompanyarà la periodista Mònica Bernabé a l'antic Palau destruït dels monarques afganesos a Kabul. El periodista Sergi Altadill descobrirà en el programa un centre per a persones amputades i la reflexió arriba amb Jordi Benaiges, consultor de Salut Pública de la Unió Europea, sobre un país on 8 de cada 10 persones malviuen al camp i 2 de cada 10 malviuen a la ciutat.
24/07/2017 - "Qatar"
Qatar, és possible mantenir els mateixos nivells de despesa en una futura fase postpetroli?. Qatar, un dels països més rics del món, planifica ara el seu futur preveient que d'aquí a 30 o 40 anys esgotarà les seves reserves de petroli. Per preparar el nou Qatar, atrau el millor talent del món al preu que sigui. L'objectiu és crear un estat punter en R+D+I. Paral·lelament, però, cal importar mà d'obra barata perquè construeixi tota mena d'infraestructures sovint en condicions difícils.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de TV3 (Cataluña) >