Close

Calidoscopi

Programa per nostàlgics i curiosos. Ens proposa una estoneta d'entreteniment amb els records televisius. Una capbussada als arxius de TVE a través de cançons, curiositats i humor tant en català com en castellà. Cada capítol gira entorn d'un tema. És el cas de l'aigua, els animals, els diners o l'estiu.

País: España
Idioma: Español
Contenido: Reportajes
Tema: Televisión
URL: http://www.rtve.es/alacarta/videos/calidoscopi/

Episodios disponibles para ver online

L'Univers
En aquest programa convertim el Calidoscopi en un potentíssim telescopi que ens permet veure molt més enllà del sistema solar. Al capítol observarem i admirarem l’UNIVERS d’una manera divertida i diferent. Prepareu-vos per descobrir cançons, anècdotes i curiositats relacionades amb les galàxies, les estrelles, els planetes, el sol o la lluna. Direcció: Raül Díaz / Realització: Ramiro Picos, Raquel Lluch / Producció: Amalia León / Guió: Raül Díaz
Vegetals
Els colors
Descobrim l'evolució que han experimentat els colors al llarg dels temps, tant pel que fa al seu origen com a la seva composició. L'han estudiat científics, artistes i filòsofs; i és capaç de despertar en nosaltres sensacions i sentiments ben diferents. Blanc i negre, colors primaris i colors complementaris, tots ells són els protagonistes del 'Calidoscopi'. I és que la vida és tot color! En Raül Díaz, director i guionista, s'endinsa en el més profund de l'arxiu de RTVE per recuperar imatges, històries, curiositats i cançons al voltant d'aquesta temàtica, sempre amb una bona dosi d'humor i acompanyat de professionals, artistes i personatges de tots els temps, que us portaran una pila de records.
Aliments i gastronomía
'Calidoscopi' recupera imatges del procés d'elaboració del menjar, de "L'alimentació". El director i presentador Raül Díaz us desitja que el 'Calidoscopi' d’aquest dimecres us aprofiti, perquè està dedicat al menjar.
Els vestits
Aquest capítol de Calidoscopi está dedicat al món de la moda. Els vestits, des dels prehistòrics i fins els que encara no s'han inventat, són els protagonistes del programa aquesta setmana. El 'Calidoscopi' s'endinsa en el més profund arxiu de RTVE per recuperar moments televisius relacionats amb la moda femenina i la masculina. En Raül Díaz, director i guionista, ens descobreix un munt d'imatges, històries i cançons al voltant d'aquesta temàtica, sempre amb una bona dosi d'humor i acompanyat de professionals, artistes i personatges de tots els temps, que us portaran una pila de records.
Roba íntima i complements
Aquest capítol de Calidoscopi está dedicat al món de la moda. El 'Calidoscopi' s'endinsa en el més profund arxiu de RTVE per recuperar moments televisius relacionats amb la roba íntima i els complements, peces de roba que sovint passen desapercebudes. En Raül Díaz, director i guionista, ens descobreix un munt d'imatges, històries i cançons al voltant d'aquesta temàtica, sempre amb una bona dosi d'humor i acompanyat de professionals, artistes i personatges de tots els temps, que us portaran una pila de records.
El transport
El 'Calidoscopi' fa la volta al món en mitja hora. I ho fa viatjant, amb tota mena de màquines: rodant amb cotxe o tren, navegant amb vaixell o volant amb avioneta. Descobrireu moltes curiositats, històries, acudits i cançons relacionades amb els transports. Alerta no us maregeu!
L'escola
En aquest capítol el 'Calidoscopi' va al col·legi. Històries i cançons sobre les assignatures, els exàmens, la disciplina o el material escolar que segur que us porten un munt records de la infantesa i us arrenquen més d'una rialla.
Esports
Esports amb i sense pilota, de motor, d’aigua, de neu. Una ullada diferent als esports de masses però també als minoritaris. Amb guió d'Isaac Domínguez i Sergi Llamas, el 'Calidoscopi' d'aquesta setmana s'endinsa en el més profund arxiu de RTVE per recuperar moments televisius relacionats amb diverses modalitats esportives.
Jocs i joguines
El director i presentador Raül Díaz us presenta un seguit d'imatges i situacions que recorden jocs i joguines amb el seu particular 'Calidoscopi'. I és que ens passem la vida jugant. Jocs de carrer, jocs de taula, jocs d’atzar o els videojocs. Sense oblidar les músiques i cançons que els acompanyen.
L'amor
El director i presentador Raül Díaz us presenta un seguit d'imatges i situacions on l'amor omple el seu particular 'Calidoscopi'. El 'Calidoscopi' d’aquesta setmana és tot amor. L’amor maternal, el paternal, el fraternal i sobretot el romàntic. Tot plegat amb molta música i un xic d’humor.
28/02/18
'Calidoscopi' emet nous capítols tot recuperant el record d'alguns dels oficis més artesanals de Catalunya.  
Animals - 10/01/18
'Calidoscopi' és un programa per nostàlgics i curiosos, que proposa una estoneta d’entreteniment amb els records televisius. Una capbussada als arxius de TVE a través de cançons, curiositats i humor, tant en català com en castellà. Aquesta setmana el capítol gira entorn dels animals.  
Els invents II
Aquest dimecres estrenem la segona part del capítol de 'Calidoscopi' dedicat al món de la ciència, la tecnologia i els invents. El programa se centra en els nostres grans inventors com Narcís Monturiol o Juan de la Cierva. Però també farem un divertit viatge a través dels invents més curiosos i sorprenents de totes les èpoques.
29/11/17
Aquest dimecres 'Calidoscopi' ofereix la primera part d'un programa dedicat a la tecnologia i els invents. El director i presentador Raül Díaz recupera imatges sobre els grans invents de la història com la roda o la televisió.
Cançons de l'estiu
Les cançons de l’estiu seran les protagonistes del 'Calidoscopi' d'aquest divendres I es que dediquem el programa a aquesta calorosa època de l’any en que els afortunats fan vacances. Els turistes ja fa dècades que venen i han omplert l’arxiu d’imatges divertides i inoblidables que els humoristes de la casa no han deixat escapar. Recordem estius a la platja o la muntanya, amb banyador o amb biquini i tot plegat amanit amb una estrofa musical de cada moment. Raül Díaz, director i guionista de 'Calidoscopi', presenta el programa acompanyat de professionals, artistes i personatges de tots els temps. I és que la màgia de la tele fa que la gent que hi surt sigui immortal.
Animals
El programa d’aquesta setmana és ple d’animalades. I es que enfoquem el nostre “CALIDOSCOPI” particular cap a tota mena bestioles terrestres, aquàtiques i voladores. Històries sorprenents de les criatures més grans del planeta però també de les més petites. Animals famosos i anònims que segur que us arrencaran més d’una rialla.
L'aigua
'Calidoscopi' proposa aquesta setmana una estona d'entreteniment amb els records televisius centrats en l'aigua. Aquesta setmana "Calidoscopi" juga amb totes les cares de l'aigua. Naveguem a través de les seves curiositats en estat líquid, sòlid i gasós. Cançons en català i castellà que parlen de rius, de fonts i del mar, històries d'aigua dolça i salada i vaixells marítims i fluvials, tot plegat esquitxat amb acudits i gags que hi posen la nota d'humor.
Diners
Sabíeu que les primeres monedes tenien forma de mongeta? Aquesta i moltes més curiositats a aquest CALIDOSCOPI que dediquem als diners. La pesseta i l’euro ocupen un lloc destacat al programa però també fem un cop d’ull a d’altres objectes desitjats com l’or i les joies. L’arxiu de TVE és ple de cançons i esquetxos dedicats als diners que segur us duran records.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de RTVE >