Close

Patates de Prades

Canal: xip/tv (Cataluña)
Programa: Terra de sabors
Título: Patates de Prades
Descripcion: Parlarem del quart aliment més consumit del món I segons la Trinca, és d’on prové l’home. Estem parlant de la patata, aquest deliciós aliment que tan agrada a grans i petits. Anirem cap a les serres de Prades, al Baix Camp, on cada any se’n recullen 300 mil quilos. Algunes d’aquestes patates acabaran a la nostra cuina, on en Pep ens proposarà un puré cremós de patates amb llobregant realment extraordinari...
Fecha publicación: 25-11-2010

URL:
http://www.xiptv.cat/terra-de-sabors/capitol/patates-de-prades

Otros vídeos de Terra de sabors en xip/tv (Cataluña)

Oli de Siurana
Al món hi ha un munt d’olis diferents i els usos que se’n fan són molt variats. Però com a aliment, l’oli més popular és l’oli d’oliva. Als municipis de set comarques tarragonines es produeix l’oli de Siurana, afruitat, saborós i d’un color que va del daurat al verd fosc. En gaudirem en una amanida de pinatells confitats amb magret d’ànec de la mà del nostre expert cuiner.
El calçot
Catalunya és plena de tradicions, símbols i costums: els castells, la sardana, el Barça. I en l’àmbit gastronòmic, destaca el calçot. A Valls, la capital del calçot, se’n recullen a l’any al voltant de 30 milions, alguns dels quals acabaran a la nostra cuina.
Oli de la Terra Alta
Un producte que acompanya la gran majoria dels nostres plats és l’oli d’oliva. Avui anirem a la comarca tarragonina de la Terra Alta, on recollirem als camps d’oliveres la matèria prima per elaborar l’oli de la Terra Alta. I veurem com en Pep ens prepara un plat deliciós amb aquest excel·lent producte.
Vedella dels Pirineus catalans
Si us agrada la carn, i sobretot la carn de qualitat, esteu d’enhorabona. Anirem a les muntanyes dels Pirineus on trobarem vaques que s’alimenten de les pastures de les prades i dels farratges de les terres pirinenques. El resultat, una carn tendra, la “vedella dels Pirineus Catalans” que aviat tindrem al plat de la mà d’en Pep Nogué.
Oli del Baix Ebre
La dieta mediterrània és coneguda per ser una de les més saludables del món, pel consum d’aliments condimentats, moltes vegades per l’oli d’oliva. Els olis del Baix Ebre-Montsià són molt aromàtics i de gust afruitat. I de l’olivera a la cuina, en Pep ens farà un altre dels seus plats que de ben segur us agradarà.
Formatge de l'Alt Urgell i la Cerdanya
L’embotit és un dels menjars més representatius de la gastronomia catalana, amb el qual s’han reunit al voltant d’una taula molta gent. Hi ha un altre plat, que també s’hi afegeix: el formatge. Un de gran qualitat, i a més fet al nostre país, és el “Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya”, amb el qual farem una amanida que de ben segur us agradarà.
Oli de l'Empordà
A l’Empordà, l’arribada dels grecs va dur moltes novetats. Una d’elles era la llavor d’una olivera, que donaria el tret de sortida a uns olis d’elevada qualitat. Es tracta de l’oli de l’Empordà, un oli molt gustós que ens servirà per fer un escabetx de sardines amb cítrics que us hi llepareu els dits!
Mantega de l'Alt Urgell i la Cerdanya
Quan les vaques frisones es posen a treballar, produeixen una llet que s’utilitza per elaborar, per exemple, mantega. La de més producció, prestigi i consum de Catalunya és la mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya. En Pep ens prepararà un plat deliciós amb aquest producte que té un lloc assegurat en les receptes de la nostra cuina...
Pollastre i Capó del Prat
Un dels principals aliments que hi ha és la carn. Cada persona haurà consumit a la seva vida un pes en carn equivalent a tres vaques, sis porcs, deu xais i cinquanta pollastres. I parlant de pollastres, en tastarem un de molt especial: el pollastre i capó del Prat, també anomenat “de pota blava”. I coneixerem en “Cresta”, un magnífic exemplar que es va portar molt bé durant tot el rodatge...
Avellana de Reus
Pot menjar-se cru o convertir-se en ingredient per a bombons i pastissos... I mai cap llamp pot caure sobre el seu arbre. Estem parlant de l’avellana de Reus, el tercer productor d’avellana del món. En recollirem unes quantes per preparar un lluç amb salsa d’ avellanes que farà les delícies de tots nosaltres. Ens acompanyeu?
Pera de Lleida
Segons els experts, cal menjar de tres a cinc peces de fruita al dia. Nosaltres en recomanem una de molt especial, la pera de Lleida en qualsevol de les seves varietats: la llimonera, la blanquilla i la conference. No sabríem dir-vos quina és més bona, però arriba a l’excel·lència amb la sopa de pera de Lleida amb gelat de vainilla que ens prepararà en Pep.
Arròs del Delta
Parlarem de l’aliment més comú del món: l’arròs. Posarem els peus en remull perquè anirem cap a les terres del Delta de l’Ebre, la zona amb més tradició de cultiu d’arròs de Catalunya. I Mentrestant en Pep ens farà un plat d’aquells de festa major! Segur que ens acompanyareu!
Oli d'oliva verge de les Garrigues
L’oli de l’oliva verge extra és el millor company per als nostres plats. Veurem com s’obté l’oli de les Garrigues, un aliment excel·lent que se’ns manifestarà de forma diferent si procedeix de l’oliva verda o si procedeix de l’oliva madura. En Pep en treurà tot el “suc” per preparar-nos un bacallà amb bolets realment espectacular... Bon profit!
La mongeta del ganxet
Hem d’agrair a Cristòfol Colom poder gaudir de la mongeta, quan en veure-la per primera vegada la va dur a Europa. I també hem d’agrair als productors de la varietat de la mongeta del ganxet, que només es cultiva a Catalunya, la possibilitat de gaudir d’aquest deliciós producte. Segur que ja en sentiu l’olor...
La poma de Girona
Va ajudar-nos a descobrir la llei de la gravetat i va expulsar Adam i Eva del Paradís. Però quin és aquest aliment tan peculiar? Doncs la poma, una de les fruites més consumides. Tanqueu els ulls i deixeu-vos endur pel sabor deliciós de la poma de Girona...