Close

L'Alí i la Noor

Canal: xip/tv (Cataluña)
Programa: El món a les mans
Título: L'Alí i la Noor
Descripcion: A partir d’aquest capítol, coneixerem les històries personals i familiars de nens i nenes que viuen en diferents municipis de la província de Barcelona. Els protagonistes, en aquesta ocasió, són l’Alí i la Noor. Des de la Biblioteca Francesca Bonnemaison de Barcelona, on van regularment a fer els deures, ens expliquen com és la seva vida quotidiana i quines són les seves inquietuds. L’Alí i la Noor van construir un hospital per a la vila ideal perquè els agrada ajudar les persones i consideren que en la vida, la salut és prioritària.
Fecha publicación: 11-10-2010

URL:
http://www.xiptv.cat/el-mon-a-les-mans/capitol/l-ali-i-la-noor

Otros vídeos de El món a les mans en xip/tv (Cataluña)

Trobada final
Capítol final de la sèrie que repassa les històries de cadascun dels nens protagonistes.
Tània
En aquest capítol podreu conèixer la Tània i la seva família. Coneixereu les zones verdes de la ciutat on viu, Montcada i Reixac. Li agrada molt anar en bicicleta, la música i ballar. També ajudar les persones. Per a la vila ideal, la Tània ha construït una residència molt especial per a la gent gran perquè considera que les persones grans han de viure amb llibertat, autonomia i dignitat, en un entorn acollidor i saludable.
Alba
En aquest capítol podreu conèixer l’Alba, als seus pares, al seu avi i La Coral Tesella d’Amics de la Unesco on ella canta, una de les seves activitats preferides. Podreu sentit com canten els i les integrants de la coral. Per a la vila ideal, va construir un teatre de música perquè la música i la cançó han d’estar presents a totes les ciutats.
Maya
En aquest capítol coneixereu la Maya, la seva família i casa seva, així com el paisatge que l’envolta. A la Maya li agrada molt la natura, els animals i les activitats artístiques. Pinta amb la seva mare i assisteix a classes de dansa. Per a la vila ideal ha construït uns tobogans que connecten el mar i la muntanya. És un transport alternatiu, que no contamina i a més seria una manera de desplaçar-se molt divertida.
Bryan
En aquest capítol coneixereu en Bryan i la seva família. Ens obre casa seva, ens ensenya Calella i el Centre Obert del municipi on fa activitats quan surt de l’escola. Li agrada molt la mitologia i els animals. Per a la vila ideal en Bryan va construir un aeroport de dragons, un mitjà de transport de fantasia. Li agrada molt dibuixar dracs i animals mitològics i imaginar móns diferents.
Dani
En aquest capítol podreu conèixer en Dani, els seus germans i la seva mare. També podreu conèixer la seva escola i com s’hi celebra la Diada de Sant Jordi. Els dissabtes va a l’escola a classes de llengua i cultura xinesa que organitza l’Associació Popular de la Xina i l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament de Badalona. Per a la vila ideal, en Dani ha construït una escola amb piscina i camp de bàsquet i unes classes molt grans: li agrada molt aprendre coses noves.
Jonathan
El protagonista d’aquest capítol és en Jonathan. Ens portarà a casa seva i després ens ensenyarà el barri de l’Hospitalet on viu. El beisbol és el seu esport favorit, però també li agrada la música i el ball. Per a la vila ideal ha construït un camp de beisbol, què és l’esport més popular de la República Dominicana.
Sihame i Ibrahim
En aquest capítol podreu conèixer la Sihame i l’Ibrahim al municipi on viuen, Manlleu. Expliquen coses interessants des de la biblioteca municipal Bisbe Morgades; gairebé cada dia hi van per fer els deures i els treballs de l’escola. L’Ibrahim és un apassionat del futbol i de gran voldria ser futbolista. La Sihame no ho sap encara. Per a la vila ideal van construir dues coses diferents: la Sihame una platja i l’Ibrahim un camp de futbol.
Aissatou
En aquest capítol veurem l’Aissatou amb la seva família i dues amigues passejant per Granollers. Coneixerem les seves activitats quotidianes, l’escola, la pintura i quins són els seus projectes de futur: viatjar per Europa i ser metgessa o professora. Amb la seva mare i els seus germans va construir un museu per a la vila ideal perquè van considerar que tota ciutat ha de tenir-ne un com a patrimoni de la història i de la cultura.
Cristian
Coneixerem en Cristian a casa seva, en companyia de la seva mare i del seu germà. També veurem imatges del seu barri i del pavelló d’esports on fa natació regularment. Ens explicarà, entre altres qüestions, com el procés d’adaptació no va ser fàcil al principi d’arribar a Catalunya. En Cristian va construir un aeroport militar per a la vila ideal perquè de gran li agradaria ser pilot d’avions militars: li agrada molt l’acció.
Lucas
En aquest capítol podreu veure en Lucas a la vila de Sitges i a casa seva, amb el seu pare i la seva mare. En Lucas ens ensenya les seves aficions i les activitats que realitza a la seva ciutat, entre les quals destaquen les esportives. Amb la seva mare i el seu pare va construir per a la vila ideal una muntanya amb pistes d’esquí que portaven fins el mar perquè la pràctica de l’esport és per a la família molt important.
La trobada
En el primer capítol coneixerem els i les protagonistes del programa El món a les mans. Els 13 nens i nenes residents a diferents municipis de la província de Barcelona, es troben a la biblioteca municipal de Sant Andreu, a Barcelona. Ens expliquen què els interessa, què els preocupa; coneixem les tradicions dels seus països d’origen –o dels seus pares i mares- i l’encaix al municipi on viuen. També, a través de la naturalitat amb què ens parlen, de la sinceritat infantil, ens desmuntaran alguns tòpics.