Close

Repàs de l'actualitat política

Canal: RTVE
Programa: El debat de La 1
Título: Repàs de l'actualitat política
Descripcion: El programa de debat de TVE Catalunya farà un repàs als temes polítics més destacats de la setmana. A la tertúlia hi participaran els analistes i col·laboradors del programa Anna Simó, Carles Fernández, Jordi Mercader, Rafa López, Esther Vivas i Álex Sàlmon.
Fecha publicación: 31-01-2019

URL:
http://www.rtve.es/alacarta/videos/el-debat-de-la-1/debat-1-repas-lactualitat-politica/4961916/

Otros vídeos de El debat de La 1 en RTVE

Joan Mena creu que el nou govern esgotarà la legislatura
El Debat de La 1 ha analitzat aquesta setmana la investidura de Pedro Sánchez i el recorregut del nou govern progressista. Un nou cicle polític marcat per la possible inhabilitació de Quim Torra i la decisió del Tribunal Suprem de no deixar que Oriol Junqueras pugui recollir la seva acta d'eurodiputat. Reflexions que s'han debatut amb els nostres tertulians Anna Simó, Milagros Pérez Oliva, Toni Aira, Berta Barbet, Rafa López i Xavier Fina i a l'espai de l'entrevista, amb el diputat d'En Comú Podem, Joan Mena. Mena creu que el nou govern progressista a Espanya esgotarà la legislatura. Joan Mena creu que aquesta és la voluntat dels dos partits que el conformen, PSOE i Unidas Podemos però que són plenament conscients que els partits de la dreta no els ho posaran fàcil. Per això, diu, ja treballen en l'establiment de mecanismes de coordinació que evitin les discrepàncies públiques. Joan Mena ha celebrat que ERC i JxCat pugnin ara per liderar el diàleg a Catalunya i es deixi de banda la
La immunitat de Junqueras i Xavier Arbós, professor de Dret Constitucional
El programa analitza la resposta del Tribunal de Justícia de la Unió Europea a la qüestió prejudicial plantejada pel Tribual Suprem. El TJUE diu que Oriol Junqueras hauria d'haver estat posat en llibertat per part del TS per acreditar-se com a diputat perquè gaudeix d'immunitat. Junqueres va ser condemnat posteriorment pel TS i compleix condemna. Això vol dir que hauria de quedar en llibertat? Queda anulat el judici? Entrevistem al catedràtic de Dret Constitucional de la UB Xavier Arbós i parlem de les conseqüències que pot tenir aquesta decisió judicial en Carles Puigdemont, Toni Comin i Clara Ponsatí. A més describim l'impacte que te la resolució en la causa del procés i en les institucions.​ Els analistes en aquest programa son: Carles Fernández, Milagros Pérez Oliva, Jordi Mercader, Joan López Alegre, Gemma Ubasart i Anna Simó. El Debat, analitza l'actualitat centrada en les negociacions per la investidura de Pedro Sánchez i en la sentència del Tribunal Superior de la Unió Europea
Damià Calvet aposta per la negociació conjunta amb ERC
El Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha visitat El Debat de La 1 de TVE Catalunya. Sobre la taula, les negociacions per la investidura de Pedro Sánchez i el futur de l'espai post-convergent. Tot això sense deixar de banda les polítiques del departament en matèria d’infraestructures, medi ambient i sostenibilitat. Sobre la investidura: Aposta per la negociació conjunta amb ERC. L'assamblea d'electes creu que podria ser el mecanisme per retrobar aquesta unitat. Diàleg i negociació amb l'Estat perquè es reconegui el dret d'autodeterminació i un referèndum. Sobre futur postconvergent: creu que JuntsxCat s'ha de crear dins el primer trimestre de l'any vinent. Puigdemont és el líder inequívoc i indiscutible d'aquest espai polític. El conseller Damià Calvet ha explicat les noves tarifes del transport públic i ha donat detalls de la nova targeta T-Família, creada per respondre a les crítiques dels usuaris del transport públic.
Victòria Camps
La 14ena legislatura ha quedat constituïda i dimarts vinent el Rei inciarà les consultes per veure si pot encarregar formar govern. Ha començat un nou curs polític, però són repetidors perquè van suspendre el curs passat. Serà un bon moment per reflexionar amb Victòria Camps, Catedràtica de Filosofia Moral i Política de la UAB que ha reeditat el seu llibre “ Virtudes Públicas”. Aquesta setmana han continuat les converses entre el PSOE I Esquerra Republicana que tot indica que marxen a bon ritme, tot i que ahir va semblar que les declaracions de Pedro Sánchez no van agradar. La línia que separa l’acord al no acord és molt fina o tot forma part de la litúrgia d’aquest emparellament? Els hi preguntem als nostres analistes que són: Carles Fernández, Astrid Barrio, Jordi Mercader, Joan López Alegre, Gemma Ubasart i Anna Simó
Eva Granados del PSC
Quim Barnola entrevista Eva Granados, portaveu del grup del PSC al Parlament de Catalunya. Barnola li demanarà per les negociacions pel debat d'investidura de Pedro Sánchez, per la reunió prevista per dijous a la tarda i pel congrés del PSC del 13 de desembre, on Granados ha redactat la ponència política. Per fer l'anàlisi participaran els col·laboradors del programa Rosa Cullell, Milagros Pérez Oliva, Toni Aira, Álex Sàlmon, Rafa López i Enric Marín.
La investidura de Pedro Sánchez i els acords dels partits
Quim Barnola analitza l'actualitat de la setmana centrada en els acords per la investidura de Pedro Sánchez, el judici de Quim Torra i la sentència dels ERE a Andalusia. Per fer l'anàlisi participaran els col·laboradors del programa Carles Fernández, Anna Simó, Berta Barbet, Astrid Barrio, Toni Bolaño i Joan López Alegre.
Anàlisi del resultat electoral
Quim Barnola repassa el resultat electoral de les eleccions generals del 10 de novembre i el preacord per formar un govern de coalició al que han arribat el Partit Socialista i Unidas Podemos. Per fer l'anàlisi participan els col·laboradors del programa Milagros Pérez Oliva, Gemma Ubasart, Enric Marín, Toni Aira, Rafa López i Jordi Mercader.
La recta final de la campanya electoral del 10-N
A El Debat de La 1 Quim Barnola repassa els darrers dies de la campanya electoral fent anàlisi dels programes electorals dels partits i del debat a cinc, que es va celebrar dilluns, entre Pedro Sánchez, Pablo Casado, Albert Rivera, Pablo Iglesias i Santiago Abascal. Per fer l'anàlisi participaran els col·laboradors del programa Milagros Pérez Oliva, Gemma Ubasart, Anna Simó, Toni Aira, Toni Bolaño i Joan López Alegre.
L'inici de la campanya electoral del 10-N
'El Debat de La 1' emet un programa especial per l'inici de la campanya electoral de les eleccions generals del 10 de novembre. Dijous, Quim Barnola repassa l'inici de la campanya electoral a les eleccions generals amb connexions en directe a les diferents seus dels partits polítics i els diferents actes electorals. Par fer l'anàlisi participaran els col·laboradors del programa Milagros Pérez Oliva, Carles Fernández, Rafa López, Rafael de Ribot, Xavier Fina i Jordi Mercader.
Especial Debat Electoral 10N
TVE Catalunya emet el debat dels candidats catalans a les eleccions generals del 10-N Participan Joan Josep Nuet d' Esquerra Republicana de Catalunya, José Zaragoza del PSC Partit dels Socialistes de Catalunya, Jaume Asens d' En Comú Podem, Laura Borràs de Junts per Catalunya, Nacho Martín Blanco de Ciutadans, Jordi Roca del Partit Popular de Vilanova i la Geltrú, Ignacio Garriga de VOX Barcelona i Mireia Vehí de la CUPnacional Països Catalans. Moderat per Quim Barnola
Mireia Vehí, candidata a les eleccions generals per la CUP
A El Debat de La 1, Quim Barnola entrevista la candidata a les eleccions generals del 10 de novembre per la CUP, Mireia Vehí. A la tertúlia hi participen els analistes i col·laboradors del programa Toni Aira, Esther Vivas, Anna Simó, Milagros Pérez Oliva, Toni Bolaño i Joan López Alegre, per repassar l'entrevista i fer anàlisi de l'actualitat política.
La sentència del judici del procés
'El Debat de La 1' analitza l'actualitat de la setmana, centrada en les reaccions a la sentència del judici del procés. Acompanyen a Quim Barnola els analistes i col·laboradors del programa Rosa Cullell, Carles Fernández, Gemma Ubasart, Enric Martín, Jordi Mercader i Rafa López.
Manuel Cruz, president del Senat
A El Debat de La 1 Quim Barnola entrevista el president del Senat, Manuel Cruz, per parlar de l'actualitat política a Espanya i Catalunya. A la tertúlia hi participen els analistes i col·laboradors del programa Toni Aira, Astrid Barrio, Anna Simó, Milagros Pérez Oliva, Toni Bolaño i Xavier Fina per repassar l'entrevista i fer anàlisi de l'actualitat.
La moció de censura, l'1 d'octubre i les eleccions generals
'El Debat de La 1' analitza l'actualitat de la setmana, centrada en la moció de censura presentada per Ciutadans contra el president de la Generalitat del proper dilluns, la valoració de la commemoració de l'1 d'octubre i les eleccions generals de 10 de novembre. Per analitzar totes aquestes qüestions, acompanyen a Quim Barnola els analistes i col·laboradors del programa Milagros Pérez Oliva, Astrid Barrio, Anna Simó, Gemma Ubasart, Carles Fernández i Rafa López.
Jaume Asens d'En Comú Podem
Quim Barnola entrevista Jaume Asens, diputat i portaveu d'En Comú Podem al Congrés dels Diputats, per parlar de l'actualitat política de la setmana, centrada en la repetició de les eleccions generals. A la tertúlia hi participaran els analistes i col·laboradors del programa Toni Aira, Argelia Queralt, Milagros Pérez Oliva, Jordi Mercader, Joan López Alegre i Enric Marí, per repassar l'entrevista i analitzar de l'actualitat marcada per la repetició electoral i pel Debat de Política General celebrat al Parlament.
Marta Vilalta d'ERC
Quim Barnola entrevista a El Debat de La 1 la secretaria general adjunta d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, després de la renovació de l’executiva del partit. Barnola repassa amb Vilalta l’actualitat política de la setmana, marcada per la repetició electoral. A la tertúlia hi participaran els analistes i col·laboradors del programa Carles Fernández, Anna Simó, Gemma Ubasart, Rafa López, Toni Bolaño i Rafael de Ribot.
L'anàlisi de la Diada Nacional de Catalunya
El programa dirigit i presentat per Quim Barnola, 'El Debat de La 1', comença nova temporada amb un repàs de la jornada de l'11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya. Al primer programa de la temporada, Quim Barnola fa un repàs del que ha donat de sí enguany l'11 de setembre i de les declaracions polítiques que s'hagin fet durant la diada. A més, també s'analitza la situació de la investidura de Pedro Sánchez. Per repassar tots els temes d'actualitat política, els analistes i col·laboradors del programa són Rosa Cullell, Toni Aira, Joan López Alegre, Milagros Pérez Oliva, Enric Marín i Jordi Mercader.
Jordi Martí, de Barcelona en Comú
A El Debat de La 1 Quim Barnola entrevista Jordi Martí, tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Barcelona, membre de l'equip negociador de Barcelona en Comú i exgerent municipal. Barnola li demanarà pel pacte amb el PSC i per les negociacions en la formació del govern municipal. A la tertúlia hi participaran els analistes i col·laboradors del programa Astrid Barrio, Anna Simó, Jordi Mercader, Carles Fernández, Rafa López i Xavier Fina.
Pactes postelectorals
A dies per la constitució dels ajuntaments, com estan els pactes municipals a Barcelona? D'altra banda, també el President en funcions Pedro Sánchez ha començat la ronda de negociacions amb els partits de cara a la investidura. Amb qui pactarà? Arribarem a anar a noves eleccions si no hi ha un acord ampli com diu el PSOE? I aquesta setmana ha quedat vist per sentència el judici del procés. Per analitzar totes aquestes qüestions a El Debat de La 1, acompanyen a Quim Barnola els analistes i col·laboradors del programa Milagros Pérez Oliva, Astrid Barrio, Argelia Queralt, Gemma Ubasart, Toni Aira i Toni Bolaño.
El diplomàtic Juan Antonio March
A El Debat de La 1 Quim Barnola entrevista el diplomàtic Juan Antonio March, autor del llibre 'Poder y futuro. Veinte líderes mundiales y el mañana'. March ha estat ambaixador d'Espanya a Rússia i als països de l'Àsia Central, Uzbekistan, Turkmenistan, Armènia i Bielorússia, ambaixador de les Nacions Unides a Ginebra i la Organització Mundial de Comerç. Barnola li demanarà sobre la seva relació amb els principals líders mundials de les últimes dècades i el seu llegat polític mirant al futur. A la tertúlia hi participaran els analistes i col·laboradors del programa Astrid Barrio, Argelia Queralt, Carles Fernández, Joan López Alegre, Jordi Mercader i Enric Marín.
El mapa polític després de les eleccions del 26-M
'El Debat de La 1', dirigit i presentat per Quim Barnola, analitza el resultat de les eleccions del 26 de maig. Farà la valoració del mapa polític després de les eleccions i els possibles pactes i aliances que es poden fer. Par fer l'anàlisi han participat els col·laboradors del programa Astrid Barrio, Anna Simó, Toni Aira, Toni Bolaño, Xavier Fina i Rafa López.
La constitució del Congrés i del Senat
El Debat de La 1 analitza la constitució del Congrés i del Senat i repassarà les candidatures electorals de les eleccions municipals i europees del 26 de maig, unes hores abans d'acabar la campanya. Per fer l'anàlisi participaran els col·laboradors del programa Anna Simó, Argelia Queralt, Laura Fàbregas, Rafa López, Carles Fernández i Jordi Mercader.
Les eleccions del 26-M
El Debat de La 1 fa el seguiment de les eleccions europees i analitzarà els principals reptes que s'hauran d'afrontar en els pròxims anys en el si de la Unió Europea. També, repassa la campanya de les eleccions municipals i l'evolució de les negociacions dels pactes de govern. Per fer l'anàlisi participen els col·laboradors del programa Astrid Barrio, Milagros Pérez Oliva, Toni Aira, Rafa López, Toni Bolaño i Enric Marín.
L'inici de la campanya electoral del 26-M
El Debat de La 1, dirigit i presentat per Quim Barnola, emet un programa especial per l'inici de la campanya electoral de les eleccions del 26 de maig. Repassa l'inici de la campanya electoral a les eleccions municipals i europees amb connexions en directe a les diferents seus dels partits polítics. Per fer l'anàlisi participaran els col·laboradors del programa Anna Simó, Carles Fernández, Rafa López, Álex Sàlmon, Xavier Fina i Jordi Mercader.
El resultat de les eleccions
El Debat de La 1, dirigit i presentat per Quim Barnola, repassa el resultat de les eleccions amb els analistes habituals del programa. El programa se centra en la valoració dels resultats electorals de les eleccions al Congrés dels Diputats pel 28 d'abril. Fa anàlisi dels possibles pactes i de la formació de govern. A la tertúlia hi participaran els analistes i col·laboradors del programa Gemma Ubasart, Anna Simó, Rafa López, Toni Aira, Toni Bolaño i Lluís Foix.