Close

El telèfon mòbil

Canal: RTVE
Programa: El caçador de veritats
Título: El telèfon mòbil
Descripcion: En aquest capítol a El caçador de veritats, el presentador Ivan Medina desmuntarà les veritats que moltes persones donen per inamovibles sobre el telèfon mòbil. En plena era digital, la nostra necessitat de comunicar-nos s'ha incrementat gràcies al telèfon mòbil. Avui en dia no ens imaginem la vida sense mòbil, però la nostra dependència cap aquest aparell resulta excessiva. Hi ha alguna manera de trobar l'equilibri? Ivan Medina intentarà trobar una resposta a través de tres històries. Coneixerà una instagramer amb milers de seguidors: l'Alba Paul Ferrer, parella de la influencer Dulceida. També parlarà amb uns avis que estan aprenent a utilitzar les xarxes socials i un home que viu sense smartphone.
Fecha publicación: 12-05-2020

URL:
https://www.rtve.es/alacarta/videos/el-cacador-de-veritats/cacador-veritats-telefon-mobil/5060848/

Otros vídeos de El caçador de veritats en RTVE

Les vacances
A 'El caçador de veritats', el presentador Ivan Medina desmuntarà les veritats absolutes sobre les vacances i conèixer si existeix una sola manera d'enfocar les nostres vacances. Qui no desitja que arribin les vacances per a poder marxar i desconnectar? A priori sembla que no hi ha debat. Però realment les vacances són del tot relaxants? Ivan Medina intentarà trobar una resposta a través de tres experiències diferents: una dentista vinculada a una ONG, el conserge d'un hotel de cinc estrelles i una àvia entranyable.
La dieta més adequada
A El caçador de veritats, el presentador Ivan Medina es pregunta: quina és la guia més adequada per a no perdre’s en la nova revolució del menjar? En el programa constatem que cada cop són més els qui es qüestionen la seva dieta. Però quina és la guia més adequada per a no perdre’s en aquesta revolució del menjar? És per això que l'Ivan Medina parlarà amb una parella que cultiva els seus propis aliments, una nutricionista que ens parla de la importància de menjar bé i el propietari del bar més mític de Barcelona, el "Pinotxo", ens donaran el seu punt de vista.
El cotxe
A 'El caçador de veritats', el presentador Ivan Medina es pregunta: Qui no ha viatjat mai en cotxe? O qui no ha viscut l’experiència de treure’s el carnet de conduir? En el programa d’avui mostrarem fins a quin punt el cotxe és un element clau en la nostra vida. Esbrinarem per què, tot i que és el mitjà de transport per excel·lència, busquem maneres de substituir-lo. Per això l'Ivan Medina parlarà amb un taxista, un col·leccionista de cotxes antics i una àvia aprenent a conduir que ens donaran la seva visió al respecte.
La moda
A El caçador de veritats, el presentador Ivan Medina ens planteja tot un dilema: qui és més modern: aquell qui segueix els dictats de la moda o aquell qui els trenca? En el programa analitzarem com i per què ens agrada seguir les noves tendències. Per això, amb l'Ivan Medina parlarem amb unes modistes, un grup de noies seguidores del moviment Otaku i un especialista en caçar tendències.
La jubilació
A El caçador de veritats, el presentador Ivan Medina planteja diverses actituds davant del moment crucial de la jubilació. L’etapa de la jubilació és un moment clau en les nostres vides. Tothom es pregunta què farà, en què invertirà el temps i com encaixarà aquesta etapa tan incerta. Hi ha una manera idíl·lica d’encarar-la? Per sortir de dubtes, amb l'Ivan Medina coneixerem un assessor fiscal de 81 anys en actiu, un grup de persones decidides a viure juntes en plena tercera edat i un jubilat que decideix tornar a estudiar.
L'esport
A El caçador de veritats, el presentador Ivan Medina desmuntarà les veritats sobre l'esport. Fer esport sembla una obligació si volem gaudir de bona salut, però tot i així, no tothom el practica de la mateixa manera i no tothom busca el mateix objectiu. I doncs, per què fer esport? Ivan Medina intentarà trobar una resposta a través de tres experiències diferents: un grup d'avis aficionats a nedar a la platja de la Barceloneta, que cada dia, plogui o nevi, es troben allà, un grup d'amics que pertanyen a un equip de futbol amateur i un triatleta, que no s'imagina la seva vida sense fer esport.
Diferents maneres de lligar
La solteria és una etapa de la qual ningú s'escapa. I en un món on trobar parella cada cop és més complicat, lligar gairebé s'ha convertit en una obligació. Però com lliguem? I què busquem quan lliguem? Ivan Medina intenta trobar una resposta a través de tres experiències diferents: la d'un single convençut, uns experts en Speed Datings i un matrimoni sorgit d'una aplicació.
Les mascotes
A El caçador de veritats, el presentador Ivan Medina desmuntarà les veritats sobre els animals de companyia. Els animals formen part de la nostra vida, però no tots ens relacionem amb ells de la mateixa manera. Entre gossos, gats, conills i lloros intentarem definir l'impacte que tenen en les nostres vides. Ivan Medina intentarà trobar una resposta a través de tres experiències diferents: la fundadora d'una protectora d'animals exòtics, una dona entregada en cos i ànima a les seves mascotes i una experta en teràpies psicològiques amb gossos.
Els fills
A El caçador de veritats el presentador Ivan Medina desmuntarà les veritats sobre la maternitat i la paternitat. Des de sempre ens han inculcat la idea de formar una família, però avui en dia no tothom veu aquesta idea com un objectiu vital. Els dubtes, les pors i la gran responsabilitat que suposa, fa que moltes persones avui en dia es plantegin tenir fills. Ivan Medina intentarà trobar una resposta a través de tres experiències diferents: una família nombrosa, el viatge d'un home per aconseguir ser pare, mitjançant la gestació subrogada, i la història d'una família d'acollida.
Caçador de Veritats - La bellesa
A El caçador de veritats, el presentador Ivan Medina desmuntarà les veritats que moltes persones donen per fet sobre la bellesa. Existeix un concepte únic de bellesa o tot depèn de com t’ho miris? Vivim en un món governat per la imatge i el magnetisme del poder visual, però no tothom està disposat a seguir els mateixos cànons de bellesa. Ivan Medina intentarà trobar una resposta a través de tres històries. Coneixerà una model de 65 anys, un actor de 180kg i una persona cega.
La feina
A El caçador de veritats, el presentador Ivan Medina desmuntarà les veritats que moltes persones donen per inamovibles sobre la feina. Per a la majoria, treballar és una obligació si et vols guanyar la vida. Sempre hem entès la feina com una manera de guanyar un sou a final de mes. Però tenir una feina ens fa més feliços? S’ha de treballar del que un vol o del que es pot? Ivan Medina intentarà trobar una resposta a través de tres històries. Coneixerà la millor feina del món, descobrirà una pionera en la seva feina i algú que va canviar radicalment la seva manera de viure.
El matrimoni
Aquest és el primer capítol de 'El caçador de veritats', un nou espai presentat pel periodista Ivan Medina. El programa vol sacsejar els caps "quadriculats" que pensen que les coses són d'una manera o només tenen una resposta i desmuntarà aquestes “veritats” que moltes persones donen per inamovibles. Comencem pel matrimoni. Tota la vida hem crescut amb la idea de buscar una mitja taronja amb qui passar la resta dels nostres dies, però el cert és que les relacions de parella cada cop són més complexes i moltes parelles es veuen abocades al mateix dilema: casar-se o no casar-se. Ivan Medina intentarà trobar una resposta a través de tres històries: una parella d'avis casats des de fa 55 anys, una relació poliamorosa entre tres homes i la visió d'un expert en la matèria: un mossèn.