Close

Paraules al vent

Nous formats Programa de divulgació cultural on s’entrevista escriptors i escriptores catalans a partir de fragments llegits de la seva obra, tant pel propi autor com per gent del carrer. És un intent d’apropar i fer més atractiu el món de la literatura. Seleccionat a l’INPUT 2007 de Lugano i Premi Actual Catalunya 2006.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Divulgación
Tema: Libros
URL: http://www.xiptv.cat/paraules-al-vent

Episodios disponibles para ver online

13.MARIA CABRERA
Poetessa gironina, Maria Cabrera ha publicat "Jonàs", un poemari que parteix de la imatge del mite del pescador dins el ventre d'una balena. La Maria no té mai pressa i només quan té molt clar que té alguna cosa a dir.
12.CARES B
Com s'ho fa un escriptor per sobreviure? Quina mena de feines ha de fer per arribar a final de mes? Quina visió tenen els escriptors del panorama editorial actual? Tot això i alguna curiositat més en un programa on intentarem descobrir l'altra cara dels escriptors.
11.MERCÈ COMPANY
A l'onzè capítol, trobem la Mercè Company, autora de més de 150 obres entre relats infantils, narracions, novel•les i guions. Al 1992 va obrir un parèntesi de silenci que ha tancat ara amb "El fill del passat", una història d'aventures feta a la seva pròpia mida.
10.MARTÍN PIÑOL
Una aproximació a la figura de Martin Piñol, guionista, novel·lista, còmic i escriptor de contes infantils... Martin Piñol és encara molt jove, però ja ha provat a conrear gairebé totes les disciplines literàries. Amb l’humor com a fil conductor, aquest capítol repassa la seva intensa trajectòria. El trobador urbà posa la guinda amb una barreja de freakisme i traumes infantils.
9.EL TROBADOR URBÀ
Al novè capítol, el Trobador Urbà ens desvetllarà en forma de decàleg, les claus per transmetre la passió per la literatura a tots els públics. De la seva mà, viurem situacions esperpèntiques, còmiques, romàntiques... un grapat de moments inèdits d'aquest aventurer de la lírica.
8.ARTUR NAVARRO
Ens apropem a la figura d’Artur Navarro. Detractor de la veritat i escèptic amb l'argument, Navarro porta anys escrivint relats curts que encara no ha publicat. El que sí que ha publicat són contes infantils, que coneixerem de la mà d'uns contacontes. El trobador urbà viatja al port per fer una proposició.
7.GEMMA GORGA
Gemma Gorga és professora de literatura medieval i renaixentista a la Universitat de Barcelona. D’aquesta manera pren distància per escriure una poesia on, amb la seva mirada intimista, enfoca les coses de cada dia. Un fòsfor, les mans, apagar l'ordinador, tancar un llibre… actes sovint tan presents, que ens són ja pràcticament imperceptibles. El trobador urbà s'infiltra a la Marató de Poesia de la llibreria Catalonia i mira de recitar, a cau d'orella, els poemes de la Gemma.
6.MILO KRMPOTIC
Milo Krmpotic és crític literari i musical, autor de relats juvenils, falses biografies per adults i novel•les per internet. És un escriptor tot terreny i un apassionat del futbol. El veiem jugant de porter, passejant pel Parc Güell. El trobador urbà recita els seus textos pel Barri Gòtic de Barcelona.
5.ALBERT GARCIA
Capítol dedicat a Albert Garcia, poeta i lletrista valencià, que va començar adaptant cançons de Jacques Brel pel Lluís Miquel i els 4Z. Actualment, viu a Barcelona i combina l'escriptura literària amb la poesia musical. El programa viatja fins a València per apropar-se a les seves poesies. El trobador urbà busca la seva harmonia per la platja de Badalona.
4.PABLO LEY FANCELLI
Aquest capítol s’apropa a la figura de Pablo Ley, que va deixar la crítica de teatre per dedicar-se intensament a la dramatúrgia. Calixto Bieito, Bigas Luna, La Fura dels Baus i Josep Galindo són alguns dels directors teatrals per qui ha treballat. El trobador urbà interpretarà una de les seves obres de joventut mai representades.
3.CARLES DUARTE, EL POETA DE LA TENDRESA
Episodi dedicat a la figura de Carles Duarte, el poeta de la tendresa, el somni, el desig i l’oblit. L’acompanyem a prop del mar on ens parlarà de la seva manera d’entendre la poesia i la vida. El trobador urbà anirà al metro a recitar els seus versos.
2.CLARA USÓN, CAÇADORA DE PARAULES
Una aproximació a Clara Usón, una escriptora que va abandonar el seu bufet d’advocats per convertir-se en caçadora de paraules i que ens explica com mantenir a ratlla la vida quotidiana mitjançant la fantasia. El trobador urbà trasllada les seves històries i personatges al Parc de la Ciutadella.
1.MAX BESORA, POETA EMERGENT
Aproximació ficció - documental al poeta Max Besora, jove i sense censures. Paraules al vent s'endinsa al seu univers creatiu i descobreix, de la mà del trobador urbà, la força de la seva obra portada al carrer.

Otros programas de divulgación >


Otros programas de xip/tv (Cataluña) >