Close

Thalassa

Salpem amb el "Thalassa". Posarem les coordenades de mars dels set continents, des de les costes catalanes fins a on ens porti el vent.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Océanos
URL: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/thalassa/ultims-programes/

Episodios disponibles para ver online

14/03/2018 - "RAMON MARGALEF: EL PARE DE L'ECOLOGIA"
07/03/2018 - "Cadaqués"
THALASSA, QUADERNS DE VIATGE La vida secreta del Mediterrani "Thalassa, Quaderns de viatge" és una sèrie documental inèdita sobre la Mediterrània, que reuneix les millors pàgines de l'equip que elabora el programa des de fa 23 anys. Una visita a llocs emblemàtics i d'interès, amb una mirada poc centrada en els clixés i que sempre busca la vida oculta i els personatges amb caràcter a tot arreu on va. 1: CADAQUÉS, PAÍS DE TRAMUNTANA El primer d'aquest llocs es Cadaqués un poble amb unes condicions geogràfiques que el fan especial. En aquest racó del Mediterrani, hi ha una energia primària i potent, que s'expressa amb trets característics i que atreu gent de tot arreu. Dalí i els personatges de la cultura, pescadors i coralers, guardians de la memòria marinera, mestres d'aixa... un món de petites històries, carregat de sorpreses. Autor: Pere Secorún Creador i director del programa "Thalassa, el mar" un del programes més antics de la Televisió Catalana (des del 1989) i un referen
27/07/2016 - "LES PAPALLONES DEL MAR"
26/06/2015 - "LA BOCA DE L'INFERN"
26/06/2015 - "ES MOLINAR"
19/06/2015 - "LAMU, ELS ÀRABS DELS MAR"
19/06/2015 - "ES CUBELLS"
12/06/2015 - "'STAFFAN MÖRLING, EL SUEC DE L'ILLA D'ONS"
05/06/2015 - "VAIXELLS DE BANGLA DESH"
05/06/2015 - "LES ILLES DEL CAP DE CREUS"
29/05/2015 - "LA FEBRE DEL MARISC"
28/11/2014 - "Fars de la costa Brava"
Sardenya és una de les illes més grans de la Mediterrània. Acull una gran diversitat cultural i està envoltada d'un grapat d'illes, cadascuna amb característiques pròpies. Tavolara, una petita illa que té un rei; San Pietro, on, des de l'època dels fenicis, es dediquen a la pesca de la tonyina amb almadrava; Sant'Antioco, on trobarem una sacerdotessa d'un antic ritual marí; l'Alguer, capital del coral; els penya-segats del cap de la Caça, un laberint de grutes fascinant. Són els indrets que formen part de les històries que reuneix aquest documental.
19/10/2012 - "El dilema de la pesca"
16/10/2012 - "Saint Martin, un paradís amenaçat"
04/10/2012 - "Lisboa, retorn al mar"
21/08/2012 - "Els oblidats de l'Orinoco"
A les drassanes d'Arenys de Mar, l'empresa nàutica Aresa Boat's ha liderat la construcció de dos-cents pesquers i cinc patrulles per al govern d'Angola. El projecte inclou, a banda de la construcció, la formació de les tripulacions, d'angolesos i cubans, que, un cop ensenyats, aniran cap a Angola per incorporar-se com a patrons de pesca i caps de màquines d'aquesta nova flota.
16/07/2010 - "El viatge de l'aniversari"
Per celebrar el vintè aniversari, l'equip del programa es va embarcar en el pailebot Santa Eulàlia i va recórrer el litoral català des de Portvendres a Sant Carles de la Ràpita. Hem visitat deu poblacions (Portvendres, Port de la Selva, Roses, l'Escala, Palamós, Arenys de Mar, Vilanova i la Geltrú, Tarragona, l'Ametlla de Mar i Sant Carles de la Ràpita). Una navegació on va copsar l'activitat marinera del litoral català.
05/06/2010 - "Xico: la memoria de Sa Riera"
Descobrim la història de la cala Sa Riera, a Begur, amb la família Florian. Tot un llegat de pescadors que, generació rere generació, han transmès i practicat l'ofici. En Xico, el més veterà, ens recupera la pesca en temps del rem i la vela. I en Francesc, el seu nét, ens ensenya l'art de la pesca del sonso. Els temps canvien, però no pas la manera d'entendre la pesca ni, en definitiva, el món, per a aquesta família que ha treballat en aquesta cala durant quatre generacions.
27/03/2010 - "Els furtius del Delta"
És una tradició que data de molts anys enrere. La pràctica de la pesca furtiva ha omplert sempre els camins del Delta, convertint el peix en un bon complement de l'economia familiar d'aquests pescadors. Però ara, molt de prop, els vigilen els agents rurals. Són els encarregats de controlar que tothom que surti al mar tingui llicència. I és que, en els últims anys, la normativa pel que fa a la pesca s'ha enfortit i restringit molt.
20/03/2010 - "Eli, pescadora de pops"
A Deltebre coneixerem la feina d'una família dedicada, des de sempre, a la pesca del pop. l'Eli, n'és la més jove. En un moment en què el jovent renuncia a la pesca com a professió, ella continua, sense demora, lligada a la seva màxima passió, el mar. La feina és dura, però ella s'hi sotmet gustosa. Veurem com ha variat la manera de pescar aquest mol·lusc i quina sortida té al mercat. Coneixerem el llegat d'una família que ha viscut, amb respecte i amor, la feina al mar.
19/03/2010 - "En busca de les cranques perdudes"
I coneixerem els intents per repoblar de cranques les nostres costes. Aquest cranc antigament tan habitual ha desaparegut a Catalunya i les Illes Balears.
12/03/2010 - "San Pietro: l'illa de la tonnara"
San Pietro, la petita illa del sud-oest de Sardenya, ha estat lligada a la pesca de la tonyina des que la van ocupar grecs, fenicis i romans. Té una gran vinculació amb el mar. Sant Pere, el patró de l'únic poble habitat de l'illa, Carloforte, és també el sant dels pescadors i es prega i es venera perquè el mar continuï sent font de vida.
06/03/2010 - "El pati català"
És un catamarà simple. Navega sense orsa ni timó. Però ha atret i atreu navegants de tot el món. A Menorca comprovarem l'entusiasme que provoca aquest giny entre joves vinguts d'arreu. Catalans, andalusos i belgues ens ensenyaran les possibilitats i l'aventura que ofereix el patí. No calen grans maniobres ni preparació per endinsar-nos al mar amb aquesta embarcació.
06/03/2010 - "Riva: passió per les llanxes"
Les llanxes poden despertar passions. Aquest és el cas de Xavier Solà, un apassionat de les mecàniques clàssiques, que va fundar, fa un parell d'anys, el Club Riva de Catalunya. Les llanxes Riva són joies de la motonàutica. Però cal dedicar-s'hi, necessiten molta cura. Els amants de les Riva es desplacen per tot el continent amb assiduïtat per reunir-se amb altres "rivamaníacs".
05/03/2010 - "L'illot de s'Espartar"
L'espart és una matèria primera ideal per a la confecció de cistells i altres estris. A Eivissa sempre s'ha recollit a l'illot de s'Espartar (d'aquí el topònim), una reserva natural de gran valor ecològic i etnogràfic. Per desembarcar-hi, o per recollir-ne la planta, s'ha de demanar permís previ. I és que l'espart no és pas l'única matèria valuosa de l'illot.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de TV3 (Cataluña) >