Close

Taller

"Taller" està preparant una nova temporada amb la voluntat de donar cabuda a altres gèneres televisius fruit de la hibridació del documental amb altres formats; docuficcions, narratives experimentals... per seguir sent un espai televisiu obert a la innovació i a les noves tendències.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Televisión
URL: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/taller/ultims-programes/

Episodios disponibles para ver online

06/04/2014 - "Fills de Samsó"
Quan l'Eloy Domínguez, un jove gallec de vint-i-cinc anys, va començar a quedar-se calb, el van envair una infinitat de preguntes a les quals amb prou feines trobava respostes assenyades. Aquest documental retrata la seva recerca davant d'aquells interrogants capil·lars cada vegada més persistents.
30/03/2014 - "Què vull ser quan sóc gran"
Què vull ser quan sóc gran és la història de la Núria, una noia de 25 anys que somia ser cineasta. Ha tornat a viure a Catalunya després d'estar més d'un any a Mèxic i veu que aquí s'esvaeixen totes les possibilitats de trobar feina. En la seva reflexió apareixen els seus amics, que ens expliquen la seva situació. La Núria no sap si tornarà a deixar casa seva per buscar-se el futur en qualsevol altre país.
25/08/2012 - "El venedor de roses"
En Ghulam Mohamed va arribar del Pakistan fa 12 anys, com molts altres immigrants, per buscar una vida millor. També, com molts altres, va treballar en la construcció fins a la fi de la bombolla immobiliària. Ara, dotze anys després de ser a Catalunya i amb una salut precària, en Ghulam s'ha de dedicar a vendre roses els caps de setmana a Vic.
26/07/2012 - "Fugir del Raval"
L'Abdel té 20 anys i en fa 3 que va arribar a Barcelona tot sol des del Marroc. Des de fa un any treballa en un bar del Raval i el seu desig més gran ara és estudiar, sortir del barri i trobar una feina millor. Al costat del seu bar, hi ha la botiga de la Teo, una dona de 70 anys que vol traspassar el negoci i marxar del Raval, però encara no ho ha aconseguit. Tots dos estan lluitant per fugir del Raval.
25/07/2012 - "Aquells joves"
El 1982, juntament amb Jaume Garcia, educador social que va treballar amb joves i famílies del barri barceloní de Canyelles, es va rodar un documental ("Los jóvenes del barrio") en què es donava veu precisament a aquesta generació crescuda en un entorn hostil i marginal. Trenta anys després, nous documentalistes tornen al barri a buscar els protagonistes, però són pocs els que queden per explicar aquella experiència. En el retrobament de l'educador amb alguns d'ells comproven què va passar. FITXA TÈCNICA Direcció: Ferran Andrés Duració: 30 min. Any: 2012 Producció: Cristina González, Daniel Castell Guió: Ferran Andrés, Cristina González, Ana Rodríguez, Daniel Castell Fotografia: Ferran Andrés So: Ana Rodríguez Muntatge: Ferran Andrés Edició en línia: Jorge Caballero Format d'exhibició: Betacam Digital Productor: Màster Documental Creatiu / Televisió de Catalunya- TVC BIOGRAFIES Ferran Andrés Martí (Xàtiva, 1983) és llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat de Val
24/07/2012 - "Els forasters"
Amb les seves iniciatives culturals, el Kiku Mistu i l'Amai, dos artistes teatrals conceptuals, donen vida i transformen un poble de 14 habitants que abans que ells arribessin semblava abocat a l'extinció. S'han integrat amb la gent del poble? I els habitants del poble a ells?
23/07/2012 - "Caaru Chün estimat"
Alejandra García-Riego Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Jaume I. Ha realitzat el Màster en Teoria Pràctica del Documental Creatiu de la Universitat Autònoma de Barcelona. El 2007 va obtenir una beca per realitzar un intercanvi estudiantil a Xile. Va ser aquí on va viure el seu primer contacte amb el cinema documental en participar com a auxiliar de càmera en el llargmetratge "Gente de montaña". Posteriorment va treballar en realització televisiva en directe i en diversos projectes de ficció com "El tiempo de Clara", d'Estela Estupinyà; "L'estació de les nenes"; i "El carrer d'Amunt", d'Iñaqui Moreno. El 2009 va viatjar a Palestina amb "La cicatriz del mundo", reportatge realitzat per a la Plataforma de Dones Artistes contra la Violència de Gènere sobre el seu treball a Palestina. Va ser aquí on es va despertar el seu interès per l'enregistrament d'allò que anomenem "realitat". Pierluigi Secci Va néixer a Florència el 23 de juny del 1984. És llicenciat en His
19/07/2012 - "El guru vivent"
18/07/2012 - "Fora de pàgina"
17/07/2012 - "Eduardo i la platja"
Eduardo, un jove de 29 anys en estat vegetatiu que viu al Centre de Collserola de Barcelona, es prepara per a una nova experiència. Un grup d'especialistes que el segueixen diàriament i la seva mare, Lupe, decideixen per primera vegada, després de tres anys del seu accident, preparar una sortida a la platja.
16/07/2012 - "Des de baix"
15/07/2012 - "Del central al Raval"
15/07/2012 - "La filla d'un idealista"
A la Rosa ningú no li va parlar del seu pare fins que va tenir set anys i va sortir de la presó. Després de la mort del seu pare, la Rosa repassa tot el que els va deixar: cartes, documents i el seu testimoni gravat en unes cintes de casset, i fins i tot viatja a Manresa per intentar entendre el profund idealisme del seu pare.
14/07/2012 - "Un barri que vol viure"
L'any 1973 la Justa rep una carta inesperada en què se li notifica l'enderrocament de casa seva. Durant els anys 70 l'alcalde Porcioles desenvolupa un pla urbanístic en què queda afectada la casa de la Justa i les de molts altres veïns. El veïnat comença a mobilitzar-se i a fer protestes en contra. Amb l'arribada de la democràcia tot continuava igual. Anys més tard, la M. Carmen, la filla de la Justa, reprèn aquesta lluita. ''Un barri que vol viure'' narra la història de dues dones que van dedicar gran part de la seva vida a lluitar per mantenir casa seva al barri.
08/07/2012 - "Contenidor 25"
07/07/2012 - "Tornar a la fàbrica"
L'Antonio i el Santiago no volen oblidar ni que ningú oblidi. Amb una càmera de filmar petita fan un viatge al passat juntament amb els seus companys de feina que van protagonitzar la lluita del moviment obrer a la fàbrica d'ENASA contra la dictadura franquista.
07/07/2012 - "El veí"
01/07/2012 - "La força de l'Iris"
L'Iris va néixer en un cos d'home. Sent adolescent va prendre la decisió més transcendental i difícil de la seva vida: convertir-se en dona. La força de l'Iris ens acosta a les reflexions i pensaments més íntims de la protagonista, que també s'enfronta al seu dia a dia després d'haver fet el canvi de sexe.
30/06/2012 - "Pare, dos punts"
"El meu pare i jo mai no quedàvem sense un motiu, però sempre trobàvem una excusa per trobar-nos. Va morir de sobte. Feia només dos dies que ens havia portat a l'aeroport al meu marit, al meu fill i a mi, que marxàvem mig a any a viure fora. No em vaig poder acomiadar d'ell. El meu fill de vegades encara em pregunta per l'avi i jo no sé què dir-li, perquè realment no sé on és."
11/12/2011 - "La idea de tornar"
Quatre persones van perdre la infantesa, la joventut i part d'edat adulta sota les aigües d'un pantà. Els quatre viatgen a Còdol-Dret, la petita colònia industrial que va ser casa seva i que va desaparèixer fa més de 50 anys. La directora del documental s'apropia d'aquest viatge amb l'excusa de donar vida a la seva història, enunciant com després de 12 anys de perdre els seus pares i marxar de casa, torna al lloc que va ser la seva llar i ja no existeix.
20/11/2011 - "Aunque no sea cierto"
"Aunque no sea cierto" revela l'obra poètica d'una dona que la va mantenir en secret tota la vida. Es pregunta per la necessitat d'escriure i per la necessitat d'amagar el que s'escriu; pel sentit que es crea amb paraules i per la por que aquestes paraules es converteixin en el taló d'Aquil·les de qui les escriu.
13/11/2011 - "Memòries d'un orfe"
Quan només té quatre anys, tanquen en Joan en un orfenat, d'on surt amb disset. Al cap d'un any escriu un llibre en què relata els maltractaments, els abusos i la fam que ell i els seus companys han patit allà dins. Ara, amb vuitanta-quatre anys i amb una malaltia que li esborra els records més immediats, la seva filla Rosa vol fer possible el desig del seu pare: que tot allò que va patir se sàpiga perquè no torni a passar.
06/11/2011 - "Entre dos fronts"
El 17 de desembre del 1938, l'avió de Rafael Ballester Linares va ser abatut pels canons antiaeris de la Legió Còndor situada al camp d'aviació de la Sénia. Posteriorment recolliria aquestes vivències i d'altres en unes memòries que serveixen de fil conductor d'aquest documental, en què integrants dels dos bàndols i testimonis civils complementen els principals esdeveniments que Rafael Ballester apunta.
30/10/2011 - "In memoriam"
Els familiars de les víctimes d'un terratrèmol, un pare de dol per la pèrdua d'un fill i milers d'usuaris escampats pel món que recorden els seus éssers estimats desapareguts. Totes aquestes persones comparteixen un destí comú i són protagonistes d'una història que parla d'una memòria especial, que viatja i s'alimenta a "ritme de bit". Perquè en el món del 2.0, es pot recordar qui ja no hi és amb un sol clic.
23/10/2011 - "Shahada"
Un grup de dones espanyoles desvelen el seu procés de conversió a l'islam i les dificultats i necessitats que comporta aquesta decisió. Endinsant-se en aquest procés, "Shahada" proposa una reflexió sobre les paradoxes íntimes i socials que implica la conversió a l'islam per a una dona occidental.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de TV3 (Cataluña) >