Close

Sexes en guerra

"Sexes en guerra" és una sèrie documental de divulgació científica sobre els orígens biològics de la conducta que parteix del que sabem sobre les diferències entre sexes. En onze episodis, "Sexes en guerra" vol explicar, de manera senzilla, clara i entretinguda, per què ens comportem tal com ho fem partint de les principals diferències biològiques entre homes i dones.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Sociedad
URL: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/sexesenguerra/ultims-programes/

Episodios disponibles para ver online

26/11/2009 - "Mares i pares"
Les dones són les que més inverteixen en el procés de reproducció: per cada fill, nou mesos de gestació, un part dolorós i molts anys tenint cura d'un cadell que neix totalment indefens. Totes les diferències biològiques entre homes i dones, i moltes de les diferències en el comportament, tenen a veure amb la continuïtat de l'espècie.
19/11/2009 - "Feina i poder"
Tradicionalment han estat els homes els que han sortit de casa per anar a treballar, però això ja forma part del passat. Té la feina el mateix significat pels homes i per les dones? Manen de manera diferent, els caps d'un sexe i de l'altre?
12/11/2009 - "Al volant"
Els tòpics sobre la conducció d'homes i dones omplen les converses de cafè. Segons l'estereotip, les dones són més tranquil·les, però també pèssimes conductores, amb capacitat d'orientació nul·la. I els homes, més ràpids i efectius, són agressius i imprudents al volant.
05/11/2009 - "L'origen de l'orientació sexual"
Investiguem els orígens de l'orientació sexual, i ho fem amb el Mag Lari. En Lari és homosexual i vol saber per què. La ciència aposta, cada vegada més, per una explicació biològica: l'orientació sexual no és voluntària ni s'hi arriba per aprenentatge, sinó que la majoria de nosaltres naixem amb una o l'altra.
29/10/2009 - "Comunicació"
El tòpic retrata les dones com a xerraires, cridaneres i tafaneres. Què hi ha de veritat darrere d'aquesta imatge tan "amable"? És cert que les dones tenen, per defecte, el do de la paraula? I que les nenes comencen a parlar abans que els nens? En aquest capítol investigarem què ens diu la ciència sobre això.
22/10/2009 - "Química de l'amor"
L'amor és com una droga. L'amor és cec. Així és com sovint ens referim a aquest sentiment universal, i els estudis ens diuen que, curiosament, això té una base científica. El cervell enamorat s'enganxa al plaer que provoca la companyia de la persona estimada i perd, temporalment, el sentit crític. Però quant de temps dura l'enamorament? Què passa quan baixa la passió i la parella s'ha d'ocupar de les criatures?
15/10/2009 - "Emocions"
La ira, l'alegria, la por, la tristesa o el fàstic seran els protagonistes del programa. Són les emocions més bàsiques, la resposta més elemental davant d'un estímul; segons els científics, purs mecanismes de supervivència. S'estressen igual, els homes i les dones? I parlarem d'intel·ligència emocional, una capacitat en què, segons la ciència, destaquen les dones.
08/10/2009 - "Consum"
El cuiner Sergi Arola i l'actriu Mercè Martínez passaran el test del programa. Ens preguntem si homes i dones consumeixen diferent. La massificació del consum és una de les grans transformacions de la nostra societat a l'últim segle. Però som iguals els homes i les dones davant d'aquest fenomen? Ens agrada consumir les mateixes coses? Són les empreses sensibles a aquestes diferències?
01/10/2009 - "Atracció sexual"
El tòpic diu que els homes busquen en les dones bellesa i joventut i que elles, en canvi, prioritzen la seguretat econòmica i l'estabilitat emocional. Hi ha res de cert, en aquesta afirmació? Ho esbrinarem tot posant a prova diversos voluntaris: homes i dones entre 32 i 43 anys, solters i oberts a la possibilitat de trobar parella. Els nostres voluntaris s'oloraran, es tocaran i tindran una cita ràpida de tres minuts.
24/09/2009 - "Cervell femení / Cervell masculí"
Un repàs dels grans tòpics sobre la guerra de sexes: són realment diferents homes i dones pel que fa a la intel·ligència, les habilitats emocionals i comunicatives o la capacitat d'orientació? Sis voluntaris, tres homes i tres dones, passaran per un seguit de proves per comprovar, o no, la veracitat dels estereotips.
23/03/1991 - "Senyals - capítol 67"
Segons les estadístiques, les dones viuen, de mitjana, set anys més que els homes. Els factors hormonals en poden ser el motiu, però també n'hi ha d'altres. Tot i que es diu que les dones són el sexe dèbil, els científics estan molt a prop de demostrar que el cos de l'home suporta pitjor les situacions d'estrès, i "Sexes en guerra" ho posarà a prova. Els homes moren abans i el tòpic els continua dibuixant com els pitjors malalts.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de TV3 (Cataluña) >