Close

Arrelats

Retrat de persones destacades en la seva professió que s'han projectat al món des de Catalunya. Conduït per Ernest Folch i protagonitzat per Mariscal i Javier Cercas, entre altres.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
URL: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/arrelats/ultims-programes/

Episodios disponibles para ver online

21/08/2016 - "Els orígens, la identitat."
07/08/2016 - "Cristóbal Colón"
L'empresari aragonès va trobar als boscos de la Garrotxa el lloc idoni per crear el seu projecte amb treballadors discapacitats, la cooperativa La Fageda. Quan viatja als paisatges aspres i desèrtics de les muntanyes de Zuera, recorda per què va marxar i reconeix que aquella duresa va marcar la seva vida. Però no hi vol tornar. A Catalunya ha trobat casa seva.
31/07/2016 - "María José Varela"
La prestigiosa advocada dedica cada segon del dia a defensar els drets de les dones, fins i tot quan fa les felicitacions de Nadal. Diu que la pàtria és el seu gènere. Per entendre per què, rememora una infància sense pare a Barcelona i se'n va a la terra on va néixer, Galícia. Allà descobreix dades dels seus orígens que ni ella mateixa coneixia.
24/07/2016 - "Lluís Cabrera"
El promotor musical i fundador del Taller de Músics és un dels molts andalusos que van emigrar a Barcelona als anys 60. Ara se sent separatista. Exposa les seves raons a la seva família de Jaén i recorda com va viure l'activisme i la lluita veïnal a Nou Barris. Ell ha contribuït que el flamenc que duia a l'ànima des de petit, tingui una marca a Catalunya i al món.
17/07/2016 - "Margarita Nuez"
La dissenyadora de moda internacional, coneguda per haver vestit la reialesa espanyola, confessa per primera vegada que el seu pare era un republicà que va ser afusellat per ordre de Franco. Se sent catalana i aragonesa a parts iguals. A Barcelona exposa els seus vestits als museus i a Calanda toca el timbal per Setmana Santa.
10/07/2016 - "Mateo Valero"
El creador d'un dels supercomputadors més potents, el Mare Nostrum de Barcelona, és un científic tan reconegut a tot el món com un profeta a la seva terra. Ernest Folch l'acompanya als Estats Units per recollir el premi internacional més important d'informàtica, on es relaciona amb els grans empresaris de les noves tecnologies; i quan tornen se'n van junts a les festes majors d'Alfamén, el poblet d'Aragó on va néixer i on carrega el sant a l'espatlla com un veí més.
03/07/2016 - "Alicia Giménez Bartlett"
Darrere d'una dona afable que fa una vida normal i tranquil·la, s'amaga una retorçada escriptora de crims de novel·la negra. La creadora de la peculiar policia Petra Delicado dispara per primer cop una pistola de veritat. En el seu viatge als orígens, passa per Tortosa, on va créixer, i arriba a Almansa, on va néixer. Allà descobreix que li han dedicat un carrer.
12/06/2016 - "Álvaro Palacios"
Al Priorat, Álvaro Palacios crea alguns dels vins més cars de tot el món, i a La Rioja manté els cellers dels seus pares. Les seves arrels estan lligades al vi. El prestigiós viticultor viatja a Londres per recollir el premi al millor autor de vins internacional, però vol ensenyar que el lloc on se sent més a gust és a les vinyes. Pasturant bens, amb els amics de sempre, o connectant amb la natura.
29/05/2016 - "Javier Mariscal"
El dissenyador reflexiona sobre la relació amor-odi que manté amb les seves arrels des que va anar a viure a Barcelona. En el viatge a la València natal es retroba amb tot allò que el va marcar: l'escola, una bona paella i la llum i els colors de l'Albufera, el primer paisatge que va pintar. Hi intervenen amics seus com Sisa i Miquel Barceló.
15/05/2016 - "Edurne Pasaban"
És basca i porta la ikurriña al cor cada cop que fa un cim, però també se sentiria feliç si l'enterressin allà on viu i s'entrena: a les muntanyes de la Vall d'Aran. La carismàtica alpinista es retroba a Tolosa amb el seu primer monitor i la seva mare, i revela els secrets de jugar-se la vida, superar un intent de suïcidi o la relació espiritual amb la muntanya i el Nepal.
08/05/2016 - "Javier Cercas"
Què hauria passat si l'escriptor extremeny no hagués marxat amb la seva família d'un poblet tan petit com Ibahernando? L'autor, un dels que ven més llibres en castellà a tot el món, prova de carregar sacs de pinso amb el seu oncle, però també mostra tot allò que ha après a la seva altra pàtria: la Girona que l'ha fet gran i els mestres que van apostar per ell.
01/05/2016 - "Pare Manel"
El capellà més mediàtic de Catalunya mostra totes les cares de la seva vida: a la presó, dedicat als marginats perquè reinventin la seva vida; al teatre, col·laborant amb Tricicle, que, com tants artistes famosos, l'ajuden a finançar la seva tasca social. A Granada, la terra on va néixer, surt a la llum un català de cor que és conscient dels seus orígens.
24/04/2016 - "Mónica López"
La coneguda actriu de teatre i televisió descobreix tot el que encara du al cor de Gran Canària, i recorda la poderosa història d'amor que va dur als seus pares a l'illa. A Catalunya, repassa les experiències personals i professionals que han forjat la seva carrera, al costat de companys d'escena com les T de Teatre o Eduard Farelo, i enmig d'una Barcelona multicultural.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de TV3 (Cataluña) >