Close

Quarts de nou

"Quarts de nou" és un programa sobre l'actualitat castellera. Aquesta nova aposta de TV3 d'informació i divulgació del món casteller s'emetrà pel 33: Elisabet Carnicé i Biel Duran s'encarreguen de presentar i conduir el programa.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
URL: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/quarts-de-nou/ultims-programes/

Episodios disponibles para ver online

22/11/2018 - "El viatge és el destí"
Dos sevillans del món de la Setmana Santa veuen una Diada per primer cop al programa d'aquesta setmana.
28/06/2018 - "On tot comença"
Els que han estat enxanetes dels verds. Les vivències de quatre generacions d'enxanetes junt amb la diada de Tots Sants al programa d'aquesta setmana
24/11/2017 - "Notes finals"
Les interioritats d'una retransmissió castellera, a l'úlim Quarts de nou. La diada de Minyons i els millors moments del segon tram de temporada també centraran l'atenció del programa
16/11/2017 - "Gatos castellers"
''Fer castells a Madrid''. Els millors moments del primer tram de temporada també seran protagonistes.
09/11/2017 - "Patrimoni Mundial"
Gaudí, la Sagrada Família i els castells, aquest dijous al Quarts de nou. El programa també reviurà el primer tres de nou amb folre descarregat pels Castellers de Sant Cugat.
02/11/2017 - "Fent-nos grans"
Tots Sants i Sant Narcís, protagonistes al Quarts de nou En menys de quatre dies Girona i Vilafranca focalitzen l'atenció del món casteller amb dues diades fora de sèrie. Al Quarts de nou d'aquest dijous reviurem tots els castells que es van fer diumenge a la plaça del Vi de Girona on els Marrecs de Salt van descarregar per segon cop a la seva història el tres de nou amb folre. Per la seva banda Minyons i Capgrossos van signar una brillant tripleta de nou pisos, amb pilar de 8 inclòs dels malves. Però evidentment el programa també serà a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès per veure els castells de la diada de Tots Sants, amb Castellers de Vilafranca, Capgrossos de Mataró, Castellers de Sants i Xiquets de Tarragona.
26/10/2017 - "Esséncia i espectacle"
El programa també explicarà com es troba el projecte del Museu Casteller que s'esta construint a Valls.
19/10/2017 - "Desfolrats"
Els castells sense folre guanyen protagonisme, aquest dijous al Quarts de nou.El programa també repassarà l'origen dels castells, que diversos historiadors situen al Ball de Valencians
13/10/2017 - "Quarts de nou - capítol 339"
El programa també explicarà com les noves tecnologies faciliten la feina als responsables tècnics de les colles.
06/10/2017 - "Més segurs"
Com les xarxes de seguretat han permès fer millors castells, aquest dijous al Quarts de nou. : El programa també explicarà com va anar la diada de Sant Miquel de Lleida.
28/09/2017 - "Doble cita"
Subtítol nota de premsa: El programa també explicarà com van anar les diades de Santa Tecla de Tarragona i La Mercè de colles convidades de Barcelona.
22/09/2017 - "Ambiciosos"
L'ambició de les colles al Primer diumenge de les festes de Santa Tecla.: El programa també aproparà la feina de l'Associació Cultural Tarragonia d'Amics i Amigues dels Castells.
14/09/2017 - "Nissagues castelleres"
El Quarts de nou reviu el dos de vuit de la joves amb alguns dels seus protagonistes. La nissaga dels Pascual, amb tres generacions fent castells a Sant Pere i Sant Pau, centrarà també l'atenció del programa.
08/09/2017 - "Tot descarregat"
El moment dolç dels Castellers de Sabadell, El programa també s'endinsarà en el món dels jocs de taula de temàtica castellera.
31/08/2017 - "Per emmarcar"
La diada castellera de Sant Fèlix, a Vilafranca del Penedès, és la cita ineludible de la temporada, la que promet els castells més impressionants de l'any. El "Quarts de nou" segueix tot el que passi a la plaça de la Vila amb la narració de quatre periodistes radiofònics: Pep Ribes, de Ràdio Vilafranca; David Prats i Josep Almirall, de Catalunya Ràdio; Xavier Aymerich, de Rac1, i Francesc Fàbregas, de Ràdio Valls. El "Quarts de nou" d'aquesta setmana reviurà Sant Fèlix al costat d'aquests quatre periodistes que, des del seu mitjà radiofònic, han seguit en directe la transmissió de la diada. El programa mostrarà tots i cadascun dels castells que es facin a Vilafranca des d'un punt de vista diferent. A més, no ens oblidarem del gran cap de setmana de la Jove de Tarragona, que al Catllar va completar el seu particular Sant Fèlix.
24/08/2017 - "Sense Por"
Els atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils han alterat el cap de setmana casteller. En senyal de dol, s'han suspès totes les diades. És per això que el "Quarts de nou" mostra la sensibilitat de les colles envers els atacs terroristes. Així, amb un acte simbòlic i emotiu a la plaça de la Vila de Gràcia, diverses colles castelleres aquest dilluns han fet pinya de forma conjunta per demostrar que no tenen por del terrorisme. Però all programa també parlarem del futur manual de fisioteràpia i castells que s'està elaborant. També coneixerem la funció dels professionals mèdics de les colles i comprovarem fins a quin punt la creixent preparació física dels castellers està ajudant a prevenir i evitar lesions.
18/08/2017 - "Canícula d'agost"
La diada de la Bisbal, amb Castellers de Vilafranca, Colla Vella i Colla Joves de Valls centrarà l'atenció del "Quarts de nou" d'aquesta setmana, en què també visitarem el local dels Moixiganguers d'Igualada, que durant més de 50 anys va ser una cotxera d'autobusos de la Hispano Igualadina. A més anirem fins a Sort per conèixer més detalls de la colla que estan intentant crear un grup de veïns del Pallars, amb l'ajuda dels Castellers de Lleida. Seria la primera colla castellera del Pirineu de Lleida.
12/08/2017 - "Tercer temps"
Així com el rugbi té el tercer temps, en què els jugadors dels dos equips comparteixen conversa i cervesa parlant del partit, els castells tenen la quarta ronda. En parlarem amb el cap de colla dels Xicots de Vilafranca, Gabi Molero, que comparteix una i altra afició. Al "Quarts de nou" també repassarem com van anar les diades de Llorenç i Martir's Street. I farem tertúlia amb tres castellers amb una llarga trajectòria i experiència: Miquel Ferret dels Castellers de Vilafranca, Albert Grau de la Jove de Tarragona i Eusebi Pérez de la Vella de Valls.
05/08/2017 - "Amb humor"
Un monòleg amb gags basats en fets quotidians del món casteller. Aquest és l'espectacle que està preparant l'actor Àlex Pereira, casteller dels Bordegassos de Vilanova. Al "Quarts de nou" d'aquesta setmana ens en farà un petit tastet. A més, reviurem la diada de Festa Major de la capital del Garraf, que va tornar a revalidar la categoria de deu pisos. També acompanyarem Pere Rovira, dels Castellers de Barcelona, i Miquel Botella, dels de Sants, fins a l'Estadi Olímpic de Montjuïc per recordar la participació castellera a la cerimònia d'obertura dels Jocs del 92.
29/07/2017 - "Davant dels micròfons"
Cugat Comas no és només casteller. També és periodista, i, a més, cap de colla d'una de les agrupacions que van ser protagonistes del cap de setmana:, els Capgrossos de Mataró. Amb ell hem parlat de castells i de periodisme, i al seu costat hem viscut l'emoció de la diada de Les Santes, en què els Capgrossos van fer una actuació excepcional, la millor del seu historial. També visitarem el local dels de la capital del Maresme, i amb l'historiador Pere Ferrando parlarem dels orígens de la uniformització de la vestimenta castellera.
22/07/2017 - "Marcant el compàs"
"Quarts de nou" reviu la diada de les Cultures. : El programa repassa la vinculació de la gralla i els castells, parlant-ne amb diversos experts en la matèria.
15/07/2017 - "El castell total"
El quatre de nou sense folre, protagonista al Quarts de nou. : El programa repassa la història d'aquest castell, des del primer que es va descarregar l'any 1881 fins el darrer que van intentar els Castellers de Vilafranca el passat dissabt
08/07/2017 - "Instint maternal"
Ser mare i fer castells, aquesta setmana al Quarts de nou. El programa se centrarà també en el que va passar diumenge a Terrassa, on els Minyons van coronar el primer tres de deu de la temporada.
01/07/2017 - "Somnis d'estiu"
El primer Quarts de Nou de la temporada està centrat en reviure la diada de Sant Joan a Valls. Ho fem a través dels ulls de dues castelleres de les dues colles rivals: la Paula Olivé, de la Colla Vella, i l'Aimee Da Silva, de la Joves. Les uneix una gran amistat i també la passió pels castells i pel ballet. Un cop es treuen la camisa, la Paula i l'Aimee ballen juntes en una escola de dansa de Valls. A més també analitzem el passat, el present i el futur de les quatre colles de deu. Ho fem visitant els seus locals i parlant amb els seus caps de colla, que ens expliquen quins són els seus somnis per aquesta temporada.
26/11/2016 - "Quarts de nou - capítol 323"

Otros programas de reportajes >


Otros programas de TV3 (Cataluña) >