Close

Passatgers

Aquest programa vol fer un retrat dels països de parla catalana, a través de les imatges que l'escriptor anglès Matthew Tree capta viatjant sobre rails, en tren, tramvia o metro.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Viajes
URL: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/passatgers/fitxa-programa/ultims-programes/189125493/

Episodios disponibles para ver online

07/08/2011 - "L'Hospitalet-Barcelona: La ciutat (in)cívica"
A Barcelona hi ha incivisme i per això l'alcalde ha decidit impulsar una ordenança que aturi tal plaga. En Matthew vol posar a prova la flexibilitat de la norma però abans farà un recorregut des de la perifèria al cor de la ciutat amb el màxim de transports sobre via possibles. En l'odissea l'acompanyaran Joan Sales, professor de Ciències en un conflictiu institut de Secundària de l'Hospitalet, i també la polifacètica actriu i presentadora Txe Arana.
06/08/2011 - "La Tor - Perpinyà"
Fa anys en Matthew Tree, com a bon britànic, havia practicat el rugbi, i ara ho vol tornar a fer amb un dels millors equips d'Europa, la USAP de Perpinyà. Amb aquest objectiu, en Matthew aprofitarà per conèixer una mica més la Catalunya Nord, a través de la línia del Tren Groc, que va de La Tor de Querol a Vilafranca de Conflent, i després en autobús fins a Perpinyà.
31/07/2011 - "Vinaròs"
Un dels mites musicals de Matthew Tree és el grup de pop-ska Madness. Assabentat que aquest any toquen al Festival de Benicàssim, intentarà arribar-hi a temps i aconseguir-ne un autògraf. Pel camí farà marrada per Salou, on recollirà el periodista Xavier Graset, amb qui anirà fins a la Sènia, on posaran a prova les seves aptituds per al bricolatge en una de les nombroses fàbriques de mobles.
30/07/2011 - "Montserrat"
Fem un intens cop d'ull a la Catalunya entre reixes, amb el santuari de Montserrat com a destinació final. En Matthew vol acostar-se tant com pugui al que suposa viure tancat, i ho farà en tres llocs de reclusió diferents, l'Hospital de Salut Mental de Sant Boi, on participarà en una teràpia col·lectiva; el Centre Penitenciari Brians, on intentarà passejar-se per dins la presó; i el monestir montserratí, on viurà un dia com un monjo. Un recorregut ascendent fet conjuntament amb Jordi Évole, àlies "Follonero", i Roberto García, expres de Brians.
24/07/2011 - "Girona"
Catalunya és el territori del món amb més estrelles Michelin per metre quadrat, i en Matthew en vol descobrir els secrets. Per això s'embarca en un recorregut que el durà fins la Jonquera i que el farà passar pel restaurant de Santi Santamaria i el de Ferran Adrià. Per reforçar els seus coneixements culinaris es farà acompanyar d'una cuinera de Sils, Llúcia López, que també posarà a prova els seus plats amb aquests dos grans xefs. El veredicte el farà en Matthew al final del capítol amb totes les menges que hagi recollit.
23/07/2011 - "La Pobla"
En Matthew Tree enceta una nova temporada dels seus viatges en tren amb aquest capítol que el durà a la mítica línia de tren que va a la Pobla de Segur. Durant el trajecte en Matthew es farà acompanyar de Xavier Bertran, l'actor que fa de Lo Cartanyà, amb qui cantarà un rap ben escatològic a la ciutat més teatrera del país, Tàrrega. També s'apuntarà a aquest viatge l'expert número 1 de la pesca sense mort, el catalanobelga Marc Vande Vliet.
17/07/2011 - "Cremallera de Núria. El paradís dels pixapins"
En Matthew, urbanita empedreït, agafa un tren que el du a les profunditats de les muntanyes catalanes, en concret fins al santuari de Núria. En aquesta ocasió es fa acompanyar d'Anna Domènech, guarda forestal del Ripollès, i antítesi de l'addicció a la ciutat que pateix en Matthew. Pel camí, en Matthew experimentarà en pròpia pell què suposa estar a favor o en contra del cos d'elit dels Mossos d'Esquadra, aprendrà a anar amb bicicleta amb el campió del Dakar, Nani Roma, i descobrirà el secret professional del pastor més conegut dels concursos de gossos d'atura.
16/07/2011 - "TGV, Barcelona-Madrid. La línia (i el país?) que és i no és"
En Matthew emprèn un dels seus viatges més complexos i agosarats. Una autèntica odissea: arribar a Madrid a cavall del TGV. L'objectiu de l'anglès és arribar a la capital de l'Estat per veure com s'hi viu sent català... i del Barça en camp contrari. Vol felicitar, també, el culer amb més poder de l'Estat, José Luis Rodríguez Zapatero, i la manera més ràpida hauria de ser el TGV. De camí tindrà temps més que suficient per desgranar aspectes diversos de les relacions entre Barcelona i Madrid.
10/07/2011 - "Emissió Publicat"
En Matthew ja fa anys que es va treure de damunt l'adjectiu "guiri", però vol saber qui són i què fan els qui avui reben aquest malnom. Per fer-ho anirà a Salou a fer un estudi de camp absolutament acientífic i superficial. L'ajudaran dos personatges ben coneguts de l'anomenada Costa Daurada: l'actor Oriol Grau i el bateria d'Els Pets, Joan Reig. Amb aquest, a més de veure'l actuant amb la resta del grup, en Matthew també fa una visita a la cara oculta menys turística de la zona: les petroquímiques del Tarragonès.
09/07/2011 - "Sant Adrià de Besòs - UAB"
3. Sant Adrià de Besòs - Universitat Autònoma de Barcelona. Del taller a l'aula En Matthew coneix l'Òscar, un jove torner de Sant Adrià de Besòs amb qui volen fer una visita a la Universitat Autònoma de Barcelona, a Bellaterra, per fer un tast de la vida acadèmica. L'Òscar va començar a treballar quan només tenia 16 anys, i, ara, que ja ha doblat l'edat, es planteja descobrir com és la vida universitària. Pel camí fan servir tres transports sobre vies que els duen a escenaris ben peculiars.
03/07/2011 - "Maresme: els altres estrangers"
En Matthew vol comprovar en persona què significa treballar en un camp del Maresme, i per aconseguir-ho es fa acompanyar d'una persona que fa 17 anys que recull verdura a la zona. Es tracta de Mahmadou Diabi, àlies "Fode", un senegalès que fa d'encarregat d'una explotació agrària a Malgrat de Mar. De camí trobaran la Vicenta N'Dongo, actriu catalana d'ascendència guineana, amb qui reflexionaran sobre la immigració, la convivència i la feina.
02/07/2011 - "Euromed. València i Benidorm, un mirall al sud"
En quin estat es troben les relacions entre València i Barcelona? Per què? Per prendre la temperatura de les dinàmiques entre les dues ciutats, en Matthew s'alia amb dues dones: una catalana i l'altra valenciana, i totes dues usuàries d'aquest pont aeri sobre rails que és l'Euromed.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de TV3 (Cataluña) >