Close

No me les puc treure del cap

Roger de Gràcia torna amb més històries sobre les cançons que han canviat les nostres vides. En aquesta nova temporada dedicarà cada capítol a un tema: amor, desamor, bon rotllo, mort, protesta... i a les grans cançons, en tots els idiomes, que n'han parlat.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Música
URL: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/treuredelcap/ultims-programes/

Episodios disponibles para ver online

26/08/2015 - "Mort i espiritualitat"
Triar una cançó per al nostre funeral és una cosa molt personal. Durant mots anys hem sentit clàssics de la litúrgia com el "Virolai" o peces clàssiques com l"Ave Maria", però la música pop guanya terreny. Roger de Gràcia entrevista músics que toquen a les cerimònies fúnebres, intenta cantar en un cor gospel i analitza algunes cançons que parlen de la mort d'éssers estimats com el "Candle in the wind", d'Elton John o el "Tears in heaven", d'Eric Clapton.
24/08/2015 - "Cançó de l'estiu"
Recuperarem la banda sonora de les nostres vacances, des dels èxits de Georgie Dann fins a la "Macarena". Lletres fàcils, coreografies ballables i ritmes alegres. Parlem amb Carlos Segarra de Los Rebeldes del seu "Mediterráneo", i analitzem com un anunci de cervesa pot convertir en èxit una cançó. Però la cançó de l'estiu està canviant: ens ho demostren Els Catarres amb la seva "Jenifer".
21/08/2015 - "Desamor"
La gran majoria de cançons parlen d'amor, però les més intenses segurament són les que parlen de cors trencats, desenganys i gelosia. El programa entrevista Els Amics de les Arts per parlar d'un amor fracassat abans de començar, el de "Jean Luc"; Moncho cantarà els boleros més tristos i Loquillo traurà la pols al seu "Cadillac solitario". I a més, clàssics com "Ne me quitte pas", de Jacques Brel, o "Every bretah you take", de The Police.
20/08/2015 - "Bon rotllo"
Com són les cançons que ens fan posar de bon humor? Quin ritme han de tenir? De què ens parlen? Els mallorquins Antònia Font ens parlaran d'un dels seus èxits, "Alegria", una cançó senzilla que parla d'una felicitat tranquil·la. Kiko Veneno ens explicarà com va fer "Volando voy", que va escriure un dia que va sortir de festa amb un grup d'amics i que va popularitzar Camarón de la Isla. També ens posen de bon humor les victòries del nostre equip i hi ha cançons que estan lligades a les celebracions dels èxits esportius. "We are the champions" de Queen n'és un exemple i l'analitzarem amb el pianista Joan Pau Chaves.
29/08/2013 - "Cançons de Viatge"
El darrer capítol de la segona temporada parla de les cançons de viatge i de carretera, tot acompanyant el músic Quimi Portet en un viatge en moto en què travessem Catalunya, des de la Vall de Boí fins a Barcelona.
28/08/2013 - "Cançons que curen"
La música ens pot ajudar a superar un mal moment? Roger de Gràcia parla amb persones que per superar les dificultats tenen una cançó de referència, com el "Palabras para Julia", de Paco Ibáñez. I amb els Lax N'Busto analitza el seu gran èxit, "Llença't", un cant a viure el present, perquè "cada instant és únic i no es repetirà". Cançons sobre l'amistat, històries de superació..., música que cura.
08/03/2012 - "Tele i publicitat"
Gairebé podem afirmar que un 80 % de les cançons que s'han escrit parlen d'amor. Però com són les bones cançons d'amor? Han de ser cursis? Poden ser marxoses o han de ser balades per fer brillar l'encenedor? Dels temes d'amor catalans en destaquem un, el "Si véns", dels Ja t'ho diré, i entrevistem els seus autors. I també intentem saber qui escriu la gran cançó d'amor en català per a les noves generacions.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de TV3 (Cataluña) >