Close

Millennium

Un espai per a la conversa pausada, la reflexió i la tertúlia com la manera d'entrendre millor el nostre present i el nostre futur.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Debate
URL: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/millennium/ultims-programes/

Episodios disponibles para ver online

22/06/2012 - "Pensar el segle XX"
Repassem els grans temes del segle XX, com ara el capitalisme, les grans guerres, la construcció europea, la socialdemocràcia o el liberalisme.
18/06/2012 - "Dins del cervell"
Reflexionem sobre les funcions del cervell, la percepció de les coses i la naturalesa de la consciència. Hi participen Ignacio Morgado, psicobiòleg; Adolf Tobeña, psiquiatre; i els neuròlegs Nolasc Acarín i Mara Dierssen.
08/06/2012 - "La història dels verins"
Parlem dels verins, d'històries relacionades amb els verins i de morts famoses per enverinament. Hi participen Adela Muñoz, catedràtica de Química Inorgànica; Jordi Medallo, metge forense, i Victòria Combalia, doctora en Història de l'Art.
01/06/2012 - "De primats i d'humans"
Un programa sobre l'evolució i les capacitats cognitives d'humans i primats. Sobre el que compartim i el que ens diferencia. Hi participen els primatòlegs Josep Call i Miquel Llorente, la veterinària Rosa Garriga i la doctora en Prehistòria, Marina Mosquera.
25/05/2012 - "Repensar la pobresa"
Els perfils de la pobresa a Catalunya. Un programa sobre l'exclusió social i la lluita per superar les desigualtats socials a casa nostra.
18/05/2012 - "Quan érem petits"
Esther i Òscar Tusquets, Rafel Nadal, Xavier Sardà i Sílvia Alcántara ens parlen de les seves memòries d'infància.
11/05/2012 - "Consciència més enllà de la vida"
Analitzem les informacions que hi ha més enllà de la vida i reflexionem sobre què passa amb la nostra consciència quan morim. Hi participen la psicoterapeuta Alba Payàs, la doctora en metafísica Anji Carmelo i els doctors Rogeli Armengol, Roger Argelich i Luján Comas.
04/05/2012 - "Tirans"
Analitzem la tirania al món i el paper de governants tirans com Bashar al-Assad.
27/04/2012 - "Les altres lliçons"
Reflexionem sobre el paper dels professors en el procés educatiu. Amb l'escriptor americà Alexander Maksik i els escriptors i mestres Jaume Cela, Maite Carranza i Empar Fernández.
20/04/2012 - "Al fons del mar"
Parlem de la petjada de l'home al mar, de l'impacte de l'escalfament global i la invasió d'espècies de climes tropicals.
13/04/2012 - "El pensament low cost"
La fragilitat del pensament en el món actual, dominat per les presses, els missatges breus i la superficialitat. Hi participen Josep Ramoneda, Miquel Tresserras, Joan-Carles Mèlich i Eulàlia Vintró.
30/03/2012 - "La humanitat de Déu"
En aquest programa parlem de Déu i de la nostra relació amb ell. És com l'imaginem? Diví i sagrat? O només podem representar-lo? Per què crea tanta controvèrsia, parlar de "la humanitat de Déu"? Hi intervenen els teòlegs José María Castillo, Xavier Morlans, Xavier Melloni, Teresa Forcades i l'historiador Josep Otón.
23/03/2012 - "El càncer, l'emperador de totes les malalties"
En aquest programa es repassa la biografia d'una de les malalties més temudes de la història: el càncer. Parlem de com han evolucionat els diagnòstics i tractaments. Analitzarem en quin punt es troba la investigació i quin futur es dibuixa. Hi participa l'oncòleg Josep Ramon Germà Lluch, la periodista Milagros Pérez Oliva, l'investigador Manuel Esteller i la psicooncòloga Emilia Arrighi.
16/03/2012 - "Xarxes vigilades"
Parlem sobre la seguretat a internet i les xarxes socials. Com funcionen? Qui ens controla? Quin poder tenen? Com podem gestionar la nostra imatge? I el nostre rastre digital? Hi participen l'escriptor José Sanclemente; els periodistes Carmen Jané i Víctor Puig, i Tomàs Roy, director del CESICAT (Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya).
09/03/2012 - "Avui toca riure"
Reflexió sobre el sentit de l'humor i la creació humorística. Parlem de creació artística i literària, però també del valor terapèutic i educatiu de l'humor. Hi participen el periodista Carles Capdevila, l'actriu Mònica Pérez, el còmic Albert Boira, l'escriptor Javier Traité i el filòsof Ramon Camats.
03/03/2012 - "Parla'ls de l'art"
A partir de les figures de Miquel Àngel i Joan Miró, "Millennium" parla d'art, de les diferents filosofies creatives, dels sentiments artístics i del compromís dels artistes amb el seu temps. Hi participen l'escriptor Mathias Enard; el filòsof Rafael Argullol; el crític d'art Daniel Giralt-Miracle i la directora de la Fundació Joan Miró, Rosa Maria Malet.
25/02/2012 - "Cuina de llibres"
"Millennium" reflexiona sobre els llibres de cuina. Com es pensen? Quin pes hi té, la redacció? I les il·lustracions i les fotos? Què hi busquem: tradició o sofisticació?. Hi participen els xefs Carme Ruscalleda i Joan Roca; el gastrònom Pau Arenós; el cuiner Isma Prados i l'editor Jordi Indurain.
18/02/2012 - "El Senegal, l'Àfrica més enrotllada"
Aquesta setmana, "Millennium" aprofundeix en l'actualitat del Senegal i de l'Àfrica: un continent complex però amb indicadors econòmics, socials, i culturals d'una prosperitat més gran. Hi participen l'economista i president de la Fundació Umbele, Xavier Sala i Martín; l'historiador Ferran Iniesta; l'empresari James Sene; la mediadora intercultural Bombo N'Dir i el president d'Espai Àfrica, Saoka Kingolo. El programa s'inclou a la selecció d'espais per al "D'aquíd'allà" dedicat al Senegal i Gàmbia.
11/02/2012 - "il.luminats per la lluna"
Aquesta setmana, "Millennium" reflexiona sobre la fascinació de l'home per la lluna. Parlem de tradició, d'art i de ciència amb Antonio Bernal, divulgador científic; Victòria Combalia, crítica d'art; Jan Grau, expert en cultura popular, i els escriptors James Attle i David Monteagudo.
04/02/2012 - "Qüestió de salut"
Aquesta setmana, a "Millennium", parlem de salut i de gestió sanitària. Experts en aquests àmbits debaten sobre les fórmules per garantir la solvència dels models sanitaris. Hi participen Guillem López-Casasnovas, catedràtic d'Economia; Helena Ris, directora de la Unió Catalana d'Hospitals; Manel del Castillo, gerent de l'Hospital Sant Joan de Déu, i Josep SantaCreu, conseller delegat de DKV Seguros.
28/01/2012 - "Què passa amb el futbol?"
Aquesta setmana, "Millennium" reflexiona sobre el fenomen literari i social del futbol, un esport que va més enllà del gran espectacle global, perquè és font d'inspiració en àmbits com el de la psicologia, el creixement personal o el màrqueting. Hi participen l'historiador especialitzat en esport Xavier Pujadas i els periodistes Ricard Torquemada, Orfeo Suárez i Leonardo Faccio.
21/01/2012 - "La por líquida"
Aquesta setmana, al "Millennium", parlem de la ideologia de la por. Reflexionem sobre la manera com els missatges negatius calen en tots els àmbits de la societat i sembren la por en els ciutadans. Hi participen Joaquín Estefanía, periodista; Marina Subirats, sociòloga; Esther Giménez-Salinas, doctora en Dret Penal; Alfred Pastor, professor de l'IESE, i Daniel Clivillé, economista i emprenedor.
13/01/2012 - "Assassins al punt de mira"
Experts en novel·la negra reflexionen amb realisme, ironia i humor sobre la mentalitat dels assassins, l'atracció per la maldat i els casos obscurs. Hi participen els escriptors José Ovejero, Sebastià Bennasar, Andreu Martín, Empar Fernández i l'especialista en literatura negra Paco Camarasa.
18/06/2011 - "Els valors dels catalans"
El programa, dirigit i presentat per Ramon Colom, reflexiona sobre els valors dels catalans en àmbits com el social, familiar, econòmic i polític amb la sociòloga Cristina Sánchez-Miret, l'enginyer i exministre Joan Majó, el filòsof i pedagog Àngel Castiñeira i el sociòleg Javier Elzo.
11/06/2011 - "Del cor al cervell"
El programa "Millennium" parlarà de les emocions i de com intervenen en les nostres vides. Sota el títol "Del cor al cervell", el programa del 33 reflexionarà sobre el comportament de les emocions, els límits de cadascuna d'elles i si tenen gènere, amb la filòsofa Victòria Camps, el neurobiòleg Ignacio Morgado, el psicòleg Ferran Salmurri i el pedagog Pere Darder.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de TV3 (Cataluña) >