Close

Material sensible

Una sèrie de tretze capítols que proposa un viatge singular per la història del segle XX utilitzant diverses col·leccions de pel·lícules familiars rodades per cineastes aficionats.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Historia, Sociedad
URL: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/materialsensible/ultims-programes/

Episodios disponibles para ver online

20/12/2013 - "Capdevila"
Cineasta autodidacte, aficionat amb una gran passió al cinema, Joan Capdevila és un autor polifacètic que ha rodat des de cinema comercial per encàrrec fins a pel·lícules que són autèntics poemes visuals dedicats a oficis, tradicions, festes i llocs d'una realitat que el captivava.
20/12/2013 - "Cots Massana"
Les pel·lícules d'aquest aficionat de Lleida sorprenen a primer cop d'ull per un detall singular: moltes de les seves filmacions estan plenes de trucs cinematogràfics i també hi ha una bona pila d'imatges dedicades a les joguines dels fills.
13/12/2013 - "Godó"
Nascut a Igualada el 1906 i fill d'una coneguda família d'industrials del tèxtil, Ramon Godó era un apassionat de les novetats que portava el segle: els automòbils, les diverses manifestacions esportives que acabaven d'arribar a Catalunya com ara el tenis i l'esquí, però també de la fotografia i el cinema.
13/12/2013 - "Bordàs"
Francesc Bordàs és, sense cap mena de dubte, un pioner i per partida doble del cinema aficionat a Catalunya. Primer perquè va començar a filmar a finals dels anys vint, però sobretot també perquè ho va fer retratant uns escenaris poc comuns per a la majoria de catalans d'aquelles èpoques.
02/12/2013 - "La Berga dels anys 30"
Propietari d'una fàbrica de fideus i d'una armeria a la ciutat de Berga, Ramon Calonge era un apassionat de les modernitats.
02/12/2013 - "Material sensible - Barral"
Editor nascut a Barcelona, Carlos Barral, pare del també famós escriptor Carlos Barral, va arribar a Calafell a principis dels anys 30 de manera gairebé accidental empès per una tempesta de xaloc.
28/11/2013 - "Material sensible - Franc"
La història d'en Joaquim Franc no és una història fàcil. Eren els anys de després de la Guerra Civil quan aquest empresari del tèxtil, futbolista, amant de l'esport i home de gran vitalitat, va començar a filmar els millors moments de la seva família de cinc fills.
28/11/2013 - "Material sensible - Antoni Cochs"
Les pel·lícules d'aquesta família de Reus són el retrat d'una llarga història d'amor. Una història que protagonitzarien una parella de joves, primer tot sols i després amb l'arribada dels tres fills del matrimoni, i tenint sempre de teló de fons una gran passió per un mar pròxim i pels esports nàutics.
22/11/2013 - "Material sensible - Calders"
En la biografia de Pere Calders, un dels escriptors catalans més populars del segle passat, es destaca amb lletres majúscules la participació en la Guerra Civil combatent en les files republicanes, més el posterior exili a Mèxic, on refaria la vida i posaria els fonaments de la seva obra literària.
07/09/2010 - "Comellas"
Aquest pioner del cinema aficionat vivia entre dos mons, el Baix Empordà -on havia nascut i residia- i la ciutat de Barcelona -on havia anat a estudiar pocs anys abans d'un esdeveniment històric: l'Exposició Universal de 1929. L'ocasió seria excepcional per a aquest home intrèpid, i amb la seva petita càmera es llançaria a filmar aquella fira plena de meravelles amb la il·lusió de qui la retratava gairebé en primícia.
24/08/2010 - "Alsina"
Fill de catalans de Sabadell emigrats a Tolosa de Llenguadoc, en Josep Alsina es va casar amb una francesa amb qui va anar a viure a les Escaldes l'any 1940. En aquella època, Andorra era un país rural i en Josep Alsina va filmar la vida tal com era: mercats, festes i carrers sense asfaltar i també els grans escenaris de muntanya enmig d'una naturalesa desbordant.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de TV3 (Cataluña) >