Close

L'hora del lector

Setmanalment, el món de la creació literària, de la producció editorial i, per descomptat, el públic lector, tenen una cita en aquest programa de conversa, anàlisi i reflexió sobre la literatura presentat i dirigit per Emili Manzano.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Libros
URL: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/lhora-del-lector/ultims-programes/

Episodios disponibles para ver online

20/06/2011 - "L'hora del lector - capítol 158"
Emili Manzano entrevista l'escriptor Juan Marsé a propòsit de la publicació de la seva última novel·la "Caligrafía de los sueños". Serà una entrevista en profunditat d'una hora de durada.
13/06/2011 - "L'hora del lector - capítol 157"
Vídeo íntegre del programa "L'hora del lector" número 155, corresponent a diumenge 12 de juny del 2011.
06/06/2011 - "L'hora del lector - capítol 156"
L'escriptora Mathies Enard serà la convidada de "L'hora del lector", on presentarà la seva novel·la "Parla'ls de batalles, de reis i d'elefants". Enard, finalista del premi Goncourt i guanyadora del Goncourt dels Lycéens, conversarà amb el director i presentador del programa, Emili Manzano, i amb la traductora Anna Cassasas, la professora Victòria Cirlot i el periodista Víctor Amela.
30/05/2011 - "L'hora del lector - capítol 155"
Emili Manzano entrevista la professora Anna Maria Saludes, encarregada de l'edició de les cartes a Mercè Rodoreda d'Armand Obiols, la professora Maria Campillo i l'escriptor Biel Mesquida sobre la publicació de "Cartes a Mercè Rodoreda", d'Armand Obiols, a càrrec de la Fundació La Mirada. Al primer reportatge, la Marina Espasa i l'Enric Juste parlen amb l'encarregada de la biblioteca que aquests dies funciona a l'acampada de la plaça de Catalunya.
22/05/2011 - "L'hora del lector - capítol 154"
Emili Manzano parla amb Amadeu Cuito sobre les seves memòries, "Memòries d'un somni", acabades d'editar per Quaderns Crema. També hi serà al plató l'editor Quim Torra (A Contra Vent), amb el seu llibre, "Honorables", al que parla, entre d'altres, d'Amadeu Hurtado (avi d'Amadeu Cuito), de qui Edicions 62 acaba de publicar el diari "Quaranta anys d'advocat. Història del meu temps 1894-1936".
16/05/2011 - "L'hora del lector - capítol 153"
Emili Manzano rep al plató una sèrie de convidats relacionats amb el món de la cultura que recomanaran lectures. Hi seran: la traductora Agata Orzeszek; el professor universitari Raffaele Pinto; Jordi Nopca, crític literari del diari Ara i la revista Time Out; la traductora i fotògrafa Marta Rebó; l'escriptor Ricard Vela i l'escriptor i periodista del diari ADN Miqui Otero.
09/05/2011 - "L'hora del lector - capítol 152"
Vídeo íntegre del programa "L'hora del lector" número 152, corresponent a diumenge 8 de maig del 2011.
02/05/2011 - "L'hora del lector - capítol 151"
L'escriptor, guionista i autor de teatre Albert Espinosa serà el convidat de "L'hora del lector". L'autor, el doblement més venut, en català i castellà, aquest Sant Jordi, amb el llibre "Si em dius vine, ho deixo tot¿ però digue'm vine", conversarà al plató amb el presentador i director del programa Emili Manzano.
24/04/2011 - "L'hora del lector - capítol 150"
Vídeo íntegre del programa "L'hora del lector" número 150, corresponent a diumenge 24 d'abril del 2011.
18/04/2011 - "L'hora del lector - capítol 149"
Vídeo íntegre del programa "L'hora del lector" número 149, corresponent a diumenge 17 d'abril del 2011.
13/04/2011 - "L'hora del lector - capítol 148"
Vídeo íntegre del programa "L'hora del lector" número 148, corresponent a diumenge 10 d'abril de 2011.
05/04/2011 - "L'hora del lector - capítol 147"
Emili Manzano entrevista els escriptors Joan Todó, autor d'"A butxacades"; Cesc Martínez, "Opi i sardines"; Gonzalo Torné, "Hilos de sangre"; i Pere Antoni Pons, "Tots els dimonis són aquí". Els autors parlaran, a la primera part del programa, de les seves novetats literàries i aspectes en comú que s'hi poden trobar. Al primer reportatge, Marina Espasa i Enric Juste visiten la llibreria Quera, fundada fa gairebé un segle.
29/03/2011 - "L'hora del lector - capítol 146"
El poeta Enric Casasses serà el convidat, diumenge, del programa "L'hora del lector", on conversarà amb el director i presentador, Emili Manzano, i amb l'assagista Jordi Cornudella. Les seves dues obres més recents "Bes Nagana" i "Las buenas compañías", seran l'objecte de la conversa, en què participaran també el músic Benet Casablancas i el col·laborador Víctor-M. Amela. A més, Casasses recitarà algun dels seus poemes.
22/03/2011 - "L'hora del lector - capítol 145"
Emili Manzano entrevista Màrius Serra amb motiu del 10è aniversari de la publicació del seu llibre "Verbàlia"; Jordi Fortuny, autor dels mots encreuats del diari La Vanguardia; i Andreu Rossinyol, corrector. Al primer reportatge, Marina Espasa i Enric Juste entrevisten l'escriptora finesa-estoniana Sofi Oksanen, autora de la novel·la "Purga". Xavier Antich i Joan Riambau, col·laboradors del programa, recomanen lectures.
15/03/2011 - "L'hora del lector - capítol 144"
Emili Manzano i Víctor-M. Amela entrevisten el cineasta Bigas Luna. Parlaran de les fotografies, peces d'art i reflexions que van formar part de l'exposició que va dedicar l'IVAM a la seva obra, i que han quedat recollides al llibre-catàleg "Ingestum". Bigas Luna és director, entre d'altres, de les pel·lícules "Bilbao", "Tatuaje", "Caniche", "La teta y la luna", "Jamón, jamón", "Las edades de Lulú", "La camarera del Titanic", "Son de mar"...
08/03/2011 - "L'hora del lector - capítol 143"
Emili Manzano entrevista Ramon Solsona amb motiu de la publicació de la seva novel·la, "L'home de la maleta". Recomanaran llibres l'escriptor Mathias Enard, la traductora Anna Casassas i la professora de la Universitat de Girona, Marta Delclos. També participaran al programa els col·laboradors habituals Víctor-M. Amela i Xavier Antich. Al reportatge, Marina Espasa i Enric Juste parlen amb Francisco Ferrer Lerín sobre la seva nova novel·la "Familias como la mía".
01/03/2011 - "L'hora del lector - capítol 142"
Emili Manzano entrevista l'escriptor Eduard Márquez, autor de "L'últim dia abans de demà". Xavier Antich parlarà de "Sol, jo, cremant a l'ombra", de Michelangelo Buonarroti" i Ingrid Guardiola de "Diccionario de literatura para snobs" i "The Rock Snob's Dictionary". Marina Espasa i Enric Juste, fan una passejada per la Barcelona de Salvat-Papasseit, tot atenent les explicacions de l'historiador Ferran Aisa.
22/02/2011 - "L'hora del lector - capítol 141"
L'hora del lector dedica aquesta setmana íntegrament la seva hora de durada a una entrevista en profunditat amb l'escriptor portuguès António Lobo Antunes. Lobo Antunes (Lisboa, 1942), màxim exponent actual de la literatura portuguesa, és autor entre d'altres de La memoria de los elefantes, Ayer no te vi en Babilonia, Fado alejandrino i El orden natural de las cosas.
15/02/2011 - "L'hora del lector - capítol 140"
L'escriptora Sílvia Alcántara serà la convidada d'aquesta setmana al plató. Emili Manzano, director i presentador del programa literari del 33, entrevistarà l'escriptora, amb motiu de la publicació de La casa cantonera, la seva segona novel·la, en què manté la línia de narració del que va ser la vida a les colònies tèxtils.
06/02/2011 - "L'hora del lector - capítol 139"
Emili Manzano comptarà al plató amb l'escriptor Ponç Puigdevall, que presenta la seva novel·la "Un dia tranquil" (Tusquets, 2010) i amb el darrer premi Goncourt des Lycéens i finalista del premi Goncourt, Mathias Enard, qui ens parlarà de la seva novel·la, pendent de publicació en català, "Parle-leur de batailles, de rois et d'éléphants", i recomanarà lectures.
23/12/2010 - "L'hora del lector - capítol 138"
"L'hora del lector" farà demà una edició especial amb recomanacions de lectures per a aquests dies de Nadal. El programa literari del 33 oferirà als espectadors una sèrie de suggeriments per llegir o regalar llibres, amb la presentació d'Emili Manzano i la presència al plató d'un grup d'escriptors i col·laboradors. Aquestes recomanacions aniran a càrrec, entre altres, de Xavier Antich, Marina Espasa, Marc Cerdó, Maria Campillo, Jaume C. Pons Alorda, Xavier Lloveras, Carles Álvarez i Javier Pérez Andújar. Carles Álvarez, a més, comentarà el llibre "Gabriel García Márquez. Una vida", la biografia que sobre el Nobel colombià ha escrit Juan Gabriel Vásquez. Ho farà en el temps que el programa dedica aquest mes a Colòmbia, país protagonista de la iniciativa del canal 33 "D'aquíd'allà".
16/12/2010 - "L'hora del lector - capítol 137"
Sergi Pàmies és autor entre d'altres dels llibres "Si menges una llimona sense fer ganyotes", "La gran novel·la sobre Barcelona", "T'hauria de caure la cara de vergonya" i "Sentimental". Col·labora habitualment en premsa escrita i en espais televisius. Al primer reportatge, Marina Espasa i Enric Juste visiten el pianista Albert Bové, que interpreta una peça seva inspirada en l'obra de Proust.
09/12/2010 - "L'hora del lector - capítol 136"
Excepcionalment aquesta setmana, Víctor Amela serà l'encarregat de saludar als espectadors de L'hora del lector des del plató per a donar pas de seguida a la redifusió de dues entrevistes realitzades en temporades anteriors. A la primera, Emili Manzano i Marina Espasa conversen amb el músic Lou Reed sobre les lletres de les seves cançons, les seves lectures de joventut i la seva relació amb artistes plàstics i escriptors del Nova York de les últimes dècades.
02/12/2010 - "L'hora del lector - capítol 135"
Els escriptors Ana María Matute i Eduardo Mendoza seran els convidats demà a "L'hora del lector", després d'haver estat guardonats fa poc, i conversaran amb Emili Manzano, el director i presentador del programa, sobre les seves carreres literàries. Ana Maria Matute, Premi Nacional de les Lletres, és autora, entre altres, de les novel·les "Los soldados lloran de noche", "La trampa", "La torre vigía", "Olvidado Rey Gudú", "Aranmanoth" i "Paraíso inhabitado".
25/11/2010 - "L'hora del lector - capítol 134"
El fill de Borís Pasternak, autor de "Doctor Zhivago", serà el convidat de "L'hora del lector". Evgueni Boríssvitx Pasternak ha vingut a Barcelona amb motiu de la presentació de la primera traducció directa del rus del clàssic del seu pare, que va ser portat al cinema en una gran superproducció.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de TV3 (Cataluña) >