Close

Latituds

L'objectiu del programa del canal 33 "Latituds" és donar visibilitat als que impulsen solucions a la pobresa, les injustícies i les guerres del món. Especialistes de prestigi complementen la visió global del problema i de les possibles solucions.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Sociedad
URL: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/latituds/ultims-programes/

Episodios disponibles para ver online

05/06/2019 - "Associar-se a l'Ecosistema Terra"
onze institucions científiques europees, coordinades des de l'Institut de Ciencies del Mar-CSIC de Barcelona, desenvolupen un model per fer simulacions de transició a renovables.
12/12/2017 - "Integrant l'atenció social i sanitària"
Davant l'envelliment de la població occidental, un model innovador s'està obrint pas en els països més avançats i també en algunes zones de Catalunya: la integració de l'atenció social i sanitària.
05/12/2017 - "Ciutats defensores DDHH"
Una quinzena de municipis s'han unit per convidar durant dues setmanes a Catalunya a 8 activistes defensors dels Drets Humans d'arreu del món que han compartit les seves lluites amb els joves.
27/11/2017 - "Materials per al segle 21?"
El desenvolupament de les tecnologies renovables necessita d'una gran quantitat de materials, molts d'ells rars, que podrien tenir dificultats de subministrament abans de mitjans de segle.
20/11/2017 - "Lluitant contra la islamofòbia"
Entitats, activistes i institucions , lluiten contra la discriminació i el racisme cap a les persones de religió musulmana.
13/11/2017 - "Brigades Internacionals de pau"
joves voluntaris de diferents països viatgen a zones en conflicte i acompanyen presencialment víctimes i defensors de drets humans. Els protegeixen físicament, fan d'observadors i alerten de les vulneracions dels drets humans.
30/10/2017 - "Precarietat laboral juvenil"
Els joves viuen instal·lats en la precarietat laboral, tant si han trobat feina com si no en tenen. Són els sacrificats d'un model de sortida de la crisi plasmat en la reforma laboral.
16/10/2017 - "Desglaç al segle XXI"
Estem vivint un procés de desglaç accelerat de l'Àrtic, de l'Antàrtida i de Groenlàndia. Un desglaç que afecta ja, directament, el nostre clima i les nostres collites i que elevarà el nivell del mar de manera considerable.
09/10/2017 - "Kellys, netejadores d'hotel en lluita"
En un sector amb grans beneficis econòmics com el turisme, les netejadores d'hotel pateixen precarietat laboral. Però han dit "prou": volen una professió digna. Per això fan pressió política, fan accions de protesta de tot tipus i s'ajuden mútuament a través de les xarxes socials.
02/10/2017 - "Pep Canadell. El repte d'estabilitzar el clima"
Pep Canadell és director executiu del Global Carbon Project, el consorci científic mundial on uneixen esforços les grans institucions, com la NASA, per estudiar l'impacte de l'activitat humana en el cicle del carboni.
20/12/2016 - "Transició (de potència) energètica -2a part"
Fa dècades que la comunitat científica alerta que urgeix abandonar els combustibles fòssils. Cal un pla de transicio energètica, econòmica i social, que integri els humans en els cicles naturals del planeta.
13/12/2016 - "TRANSICIÓ (DE POTÈNCIA) ENERGÈTICA -1A PART"
El desequilibri climàtic creixent força a abandonar ràpidament els combustibles fòssils. Una transició difícil, en què treballen empreses i científics. Cal estalvi, energies renovables i un model de menys potència energètica.
05/12/2016 - "Frenant la despesa militar"
El món gasta en armament i guerres prop d'1,7 bilions de dòlars. ONGs i moviments pacifistes d'arreu del món reclamen als governs que destinin aquests diners a construir la pau, erradicar la pobresa i lluitar contra el canvi climàtic.
22/11/2016 - "PREVENINT EL MALTRACTAMENT A LA GENT GRAN"
La gent gran ja són el 17% de la població a Catalunya. Diverses campanyes promogudes per entitats i institucions lluiten per prevenir-ne els maltractaments i contra els estereotips negatius que sovint acompanyen la vellesa.
14/11/2016 - "Dependència o sobirania alimentària"
El sistema alimentari actual es basa en la producció intensiva per a l'exportació i això porta a una creixent dependència del mercat global. Però un altre model planteja que són els pobles els que han de decidir la seva alimentació.
31/10/2016 - "Joves Extutelats"
Milers de nens viuen sota la tutela de l'administració, però quan arriben als 18 anys s'han d'emancipar per força. Administració i entitats socials els acompanyen amb ajuts econòmics, habitatges tutelats i suport educatiu i emocional.
25/10/2016 - "CIUTAT PER ALS VEÏNS"
"Gentrificació", "turistificació" són paraules tècniques que descriuen el que està passant a la ciutat de Barcelona, un dels destins turístics més importants del món que visiten més de 8 milions de persones a l'any
18/10/2016 - "POBRESA INFANTIL I JUVENIL"
A Catalunya, tres de cada deu infants i joves són pobres. Davant la situació de pobresa cronificada i la fractura social, les entitats socials treballen per protegir-los i perquè puguin tenir una vida digna.
11/10/2016 - "MODEL ROQUETES -Nou Barris-"
El barri de Roquetes de Barcelona és un referent en acció comunitària. Veïns i serveis públics treballen en xarxa per solucionar els problemes del barri i els ciutadans gestionen directament gran part dels equipaments públics.
04/10/2016 - "Elèctriques locals"
Empreses públiques municipals i cooperatives locals d'electricitat, gestionades de manera democràtica i transparent, sobreviuen en un mercat dominat per un oligopoli d'empreses transnacionals amb grans beneficis econòmics.
26/09/2016 - "RESILIÈNCIA AL SÉNIA"
A banda i banda del riu Sénia, el Montsià i el Baix Maestrat comparteixen cultura, però també forts impactes per un model econòmic molt depenent de l'exterior. Grups i entitats en defensen la resiliència amenaçada pel canvi climàtic.
10/12/2015 - "Espanya suspèn en drets humans"
Segons les Nacions Unides, Espanya suspèn en drets humans. Vulnera la llibertat d'expressió, el drets socials dels més dèbils o la memòria històrica. ONGs i organismes independents ho denuncien, i vetllen pel compliment d'aquests drets. .
03/12/2015 - "Mobilitzant habitatge social"
El nombre de persones que han perdut la seva casa perquè no poden pagar ni la hipoteca ni el lloguer continua creixent. Entitats com la Fundació Hàbitat 3 i la cooperativa Sostre Cívic treballen perquè l'habitatge sigui un dret realitzable

Otros programas de reportajes >


Otros programas de TV3 (Cataluña) >