Close

L'aprenent de pilot

En homenatge al protagonista de l'obra de Carles Soldevila, "LAU. Les aventures d'un aprenent de pilot" s'estructura aquesta sèrie d'espais monogràfics dedicats a retratar de forma directa la vida dels artistes catalans que desenvolupen gran part de la seva activitat professional fora de les nostres fronteres.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Biografía, Arte
URL: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/aprenentdepilot/ultims-programes/

Episodios disponibles para ver online

26/09/2012 - "IRENE PASQUAL"
Irene Pasqual Irene Pasqual (Girona), pintora i "performancer". Actualment viu en una residència per a artistes (Glogauair) a Berlín, on també té el seu estudi d'art. En aquest capítol, seguim la Irene en el procés de formació de joves alumnes turcs en l'art de la "performance". La Universitat de Kaysery, situada al centre de Turquia, serà l'espai de contacte entre la nostra protagonista i els nostres alumnes, que hauran de superar barreres culturals i conceptuals per poder comprendre la base d'una disciplina artística nascuda a Occident i totalment ignota a Orient.
19/09/2012 - "XEVI VILARÓ"
Xevi Vilaró El programa mostra la vivència del pintor de la Cellera de Ter, que decideix traslladar-se a Mèxic per crear la seva obra per a un galerista de Mèxic DF. La singularitat de l'obra del pintor gironí fa que sigui més fàcil traslladar l'artista que no pas la seva obra, a causa de les seves dimensions, procés i intencionalitat. Instal·lat a Valle del Bravo, el nostre protagonista combina les seves tres grans passions: pintar, volar i seguir el vol de les papallones. És un exemple clar d'artista contemporani que fusiona l'interès per l'entorn amb la seva obra, conscient que l'estatus d'artista no és res més que un pas més en la seva trajectòria vital.
12/09/2012 - "NICO ROIG"
NICO ROIG Guitarrista i compositor, va estudiar jazz i composició a Barcelona i va acabar els estudis a Lieja. Actualment resideix a Brussel·les, on desenvolupa la seva activitat musical en les formacions S'Acobla (amb Miquel Casaponsa), Os Meus Shorts (amb Badenhorst) o The Crappy Mini Band (amb Lynn Cassiers, Giovanni di Domenico i Pak Yan Lau), grup que crea melodies a partir de l'experimentació de sons produïts per joguines. L'Aprenent seguirà els processos d'enregistrament del seu últim disc amb Os Meus Shorts i coneixerà de la seva mà l'escena cultural independent a Brussel·les.
05/09/2012 - "MERITXELL AUMEDES"
MERITXELL AUMEDES Ballarina estable de la companyia Donlon Dance Company a Saarbruecken (Alemanya). Nascuda a Barcelona i formada com a ballarina entre Catalunya i Colònia, Meritxell Aumedes va iniciar la seva trajectòria a IT Dansa i ha treballat a la Tanz-Forum Köln i a la Staatstheater Dortmund amb coreògrafs de tot el món. Des del 2002, forma part de la Donlon Dance Company, establerta al Saarländisches Staatstheater a Saarbrücken, on ha estat ballarina, entre d'altres, de coreografies de Marguerite Donlon, Rafael Bonachela, Itzic Galili o Marco Goecke. "L'Aprenent" oferirà les vivències de la ballarina catalana en l'estrena dels muntatges Casa Azul, Schwanensee i The Winers Are.
29/08/2012 - "BLAI MATEU"
Format a l'École Nationale de Cirque de Châtellerault i al Centre Nationale des Arts du Cirque de Châlons-en-Champagne, Blai Mateu va començar la seva trajectòria el 2000 amb el muntatge "¿Porqué no?", seguits de "La tribu lota" (2001), "Bechtout" (2003) i "Ï" (2007). El 2009 va estrenar amb la seva companyia "Le sort du dans", muntatge que actualment està de gira. Malgrat el caràcter nòmada de la seva activitat, la companyia té la seu a França i el programa ofereix un retrat d'una de les seves estades en territori francès, concretament a Amboisse, presentant el seu darrer muntatge.
22/08/2012 - "Aïda Mussach"
Actriu televisiva (1983) que, llicenciada en Psicologia va decidir dedicar-se a la interpretació i el 2007 va marxar a Amsterdam. Des de llavors ha fet diversos tipus de feines i papers. En aquest capítol ens acompanya per Amsterdam mostrant-nos el dia a dia d'una actriu catalana a la ciutat holandesa; des de les seves classes de piano fins als assajos de dansa per a una representació.
26/11/2009 - "Rafael Bonachela"
Rafael Bonachela (1972) és director artístic de la Sydney Dance Company. Coreògraf resident a Londres des dels anys 90, on ha desenvolupat amb èxit la seva carrera fins al punt que artistes com Kylie Minogue o Tina Turner el demanin per coreografiar els seus espectacles. Amb la seva pròpia companyia de dansa ens deixa veure el seu procés de treball durant els assajos de "360º".
05/11/2009 - "Anna Puig"
Anna Puig (1982) és una virtuosa de la viola, que es va instal·lar a Berlín l'any 2002 per estudiar a la Universitat i s'hi va quedar, seguint la batuta de Claudio Abbado fins aquest any, en què la Mahler Chamber Orquestra l'ha incorporat a les seves files. L'espai la troba a Dortmund, a Alemanya, en plena gira.
22/10/2009 - "Pep Bou"
Pep Bou ha triomfat també a Itàlia, on el retroben al cap de deu anys amics que alaben el seu treball i ens expliquen com n'és, d'especial. Mentrestant, la companyia ens mostra què significa una vida de gira i ell ens endinsa en les seves bombolles.
15/10/2009 - "Mireia Gubianes"
Mireia Gubianes és actriu i treballa a Buenos Aires protagonitzant la versió argentina de "Gorda", una obra que ja va representar a Barcelona i per la qual ha guanyat diversos premis internacionals. A part de conèixer la seva experiència pel seu propi testimoni, també ens parlen d'ella directors, actors i representants.
08/10/2009 - "Calixto Bieito"
Calixto Bieito (1963), director escènic, sobradament conegut i reconegut a l'escena nacional i internacional, ens porta aquest cop a Basilea (Suïssa) durant la preparació i estrena de la seva òpera "Lulú". Allà podem veure en què consisteix el treball d'un director d'escena.
01/10/2009 - "Santi Moix"
Santi Moix és pintor i ceramista, viu i treballa a Nova York des del 1986 després d'haver passat llargues temporades a l'Índia i al Japó. Al 2002 va obtenir el Guggenheim Fellowship Award. En aquest capítol el descobrim treballant en diversos projectes al seu taller de Chinatown, i a punt per inaugurar a la galeria Pace Prings de Nova York l'encàrrec històric del capítol en què el Quixot passa per Catalunya.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de TV3 (Cataluña) >