Close

La memòria dels Cargols

La família Cargol és la protagonista d'aquesta sèrie de Dagoll Dagom que, en dosis de comèdia i rigor històric, mostra l'evolució de la vida quotidiana catalana al llarg de diferents segles.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Series
URL: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/lamemoriadelscargols/ultims-programes/

Episodios disponibles para ver online

27/09/2015 - "Capítol 26: Fantasmes del passat"
Nou capítol d'aquesta sèrie sobre la família Cargol, que es dedica conrear les terres, lluitar en les nombroses guerres que des de sempre han assolat Catalunya, guanyar diners, s'arruïna amb la fil·loxera, i arriba fins al tombant del mil·lenni i l'era d'internet amb esperances de seguir endavant.
27/09/2015 - "Capítol 25: Aquells anys meravellosos"
Els anys 60, la dècada "prodigiosa"... tot va començar a canviar. Molts pagesos van emigrar a ciutat a treballar a les noves fàbriques, el 600 va permetre acostar camp i ciutat, i la televisió va introduir un nou món a les cases camperoles.
20/09/2015 - "Capítol 24: La grossa"
A finals dels anys 50, han transcorregut ja 20 anys de la guerra civil. Les coses van canviant, s'inicia la industrialització i l'obertura a Europa, però el camp no va gaire bé i els pagesos es troben amb dificultats. De tota manera, encara és un món dominat pels serials de la ràdio, la moral catòlica i la por dels dirigents franquistes.
20/09/2015 - "Capítol 23: Cautivos y desarmados"
L'any 1939, la guerra es va acabar perquè, com deia el comunicat final, l'exèrcit republicà havia estat "cautivo y desarmado", però la pau no va arribar. Començava una dura postguerra, sobretot per als vençuts, en un país destrossat per la guerra, on la repressió, la fam i la misèria van ser habituals per a gran part dels ciutadans.
13/09/2015 - "Capítol 22: Amor lliure"
El 18 de juliol de 1936, l'aixecament de l'exèrcit, amb el suport dels grups més reaccionaris, contra el govern de la República, va donar lloc a l'inici d'una llarga i dramàtica guerra civil. Per a una bona part de la població, els temps de guerra van ser també temps de revolució, de profundes transformacions socials.
13/09/2015 - "Capítol 21: Independència"
Corren els anys de la II República. El 1931, un nou règim ha acabat amb la vella monarquia i ha obert un temps de democràcia i d'importants canvis socials. L'autonomia de Catalunya ha estat reconeguda i s'ha elaborat un estatut que estableix unes noves relacions entre Catalunya i Espanya.
06/09/2015 - "Capítol 19: Els pastorets"
El començament del segle XX, amb el progrés del capitalisme agrari, va veure com es consolidava a Catalunya un nou tipus de pagès, força més organitzat i combatiu. Amb dificultats van néixer cooperatives i sindicats agrícoles que van trencar l'aïllament i l'individualisme clàssic del món pagès.
30/08/2015 - "Capítol 18: Més es va perdre a Cuba"
El 1898, Espanya va perdre les últimes colònies, i entre elles Cuba, la perla més preuada del Carib. Des de feia més d'un segle, els catalans treballaven, vivien i feien negocis a l'illa. Quan es va perdre la colònia, molts van tornar carregats de capitals cap als seus llocs d'origen.
30/08/2015 - "Capítol 17: La tupinada"
Les eleccions i la implantació del sufragi universal no sempre van significar democràcia i joc net. A les darreres dècades del segle XIX, la restaurada monarquia d'Alfons XII en va ser una bona mostra.
23/08/2015 - "Capítol 16: Qui a casa torna"
Després d'uns anys de vaques grasses degudes a la gran expansió del conreu de la vinya, la fil·loxera va arribar a Catalunya provinent de França, on s'havia estès els anys anteriors. Es tractava d'una epidèmia que matava els ceps i per a la qual no es coneixia cap remei.
23/08/2015 - "Capítol 15: Ball de quintos"
Quinzè capítol d'aquesta sèrie que ens presenta la família Cargol que aixeca un mas, conrea les terres, lluita en les nombroses guerres que des de sempre han assolat Catalunya, guanya diners, s'arruïna amb la fil·loxera, i arriba fins al tombant del mil·lenni i l'era d'internet amb esperances de seguir endavant.
16/08/2015 - "Capítol 14: Al matrimoni pel patrimoni"
Nou capítol d'aquesta sèrie al voltant de la família Cargol, que aixeca un mas, conrea les terres, lluita en les nombroses guerres que des de sempre han assolat Catalunya, guanya diners, s'arruïna amb la fil·loxera, i arriba fins al tombant del mil·lenni i l'era d'internet amb esperances de seguir endavant.
16/08/2015 - "Capítol 13: Lo lleó de santa Gueraula"
Els carlins dominen el poble. En Pere Pau Esclata-sangs s'ha convertit en el seu capitost amb l'ajuda del rector. Els únics liberals són en Bernat Cargol, el batlle i l'Estranya. Tots tres pateixen la presó, l'exili i la repressió.
09/08/2015 - "Capítol 12: L'hereu escampa"
La Constança mor de la febre groga i l'hereu es desespera i es torna liberal. Abandona el mas i es dóna a la mala vida: jocs, dones i alcohol. La resta de la família fa el que pot i intenta salvar la casa de la ruïna.
07/08/2012 - "Capítol 20: L'opi del poble"
Els anys 20 van ser a Catalunya un temps de convulsió social. La crisi econòmica posterior a la Primera Guerra Mundial, l'exemple de la revolució soviètica el 1917 i la forta organització del proletariat, especialment al voltant del poderós sindicat anarquista de la CNT, van provocar al nostre país un greu enfrontament de classes.

Otras series >


Otros programas de TV3 (Cataluña) >