Close

Energy Bits

Energy Bits és un programa que gira al voltant d'un projecte mediàtic transversal sobre l'ús sostenible de l'energia. En la producció del programa, hi han participat 11 països europeus i Televisió de Catalunya hi ha contribuït amb l'elaboració de tres capítols de la sèrie. A més del programa, el projecte Energy Bits inclou també un videojoc educatiu, un documental participatiu i un concurs internacional per a escoles.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Divulgación
Tema: Ciencia
URL: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/energybits/ultims-programes/

Episodios disponibles para ver online

09/05/2015 - "El còctel de Prometeu"
Una cambrera que treballa en una cocteleria i que havia somiat estudiar enginyeria s'inspira en un prototip d'edifici energèticament eficient per elaborar un còctel energètic innovador.
12/04/2015 - "Combustible per al futur"
És un repte científic difícil que els porta dels tolls de roca de la vora del mar a una granja sostenible. Però pot un jove equip de futurs científics ecologistes agafar unes algues verdes llefiscoses i oli de cuinar i fabricar-se biocombustible?
05/04/2015 - "L'olor de bosc, el so de l'aigua"
No hi ha cobertura per als telèfons mòbils, ni restaurants de menjar ràpid, ni centres comercials. Només la natura i tu! Dues noies han canviat viatjar a les capitals del món per l'acampada, les olors dels boscos i els sons de la nit. D'això també se'n pot dir vacances?
05/04/2015 - "Ecokàrting: una experiència electritzant!"
Sabíeu que és possible passar-s'ho bé amb els karts d'una manera sostenible? Un circuit de prop de Londres ha decidit optar pels karts elèctrics: sense produir emissions, ni fer soroll, encara són més divertits de conduir! I el que és més important, són 100% sostenibles gràcies a una cúpula solar futurista coberta de panells fotovoltaics.
03/04/2015 - "Ecobug"
Poden quatre futurs científics ecologistes fer una aplicació per a telèfons intel·ligents que ens ajudi a viure d'una manera més sostenible? L'aplicació ha d'ajudar a estalviar energia, però podria també convertir aquests joves estudiants en programadors d'aplicacions milionaris?
03/04/2015 - "Ets la meva llum"
Un enginyer jove que vol treballar amb l'energia solar convenç els seus amics músics perquè componguin una cançó sobre el Sol com a font d'energia.
14/03/2015 - "La sostenibilitat no és una cosa desmesurada"
Loccioni, una empresa que intenta crear productes que combinin el confort amb la tecnologia, l'eficiència i l'estalvi d'energia, ha construït Leaf House, un edifici d'impacte mediambiental gairebé zero, construït en harmonia amb la natura que l'envolta, de la qual extreu l'energia que cal per ser autosuficient.
07/03/2015 - "No es pot desaprofitar ni un pinyol"
La prunera és un arbre molt habitual de trobar a l'Europa central. A la localitat de Silvovitz és tradicional fer una beguda procedent de la destil·lació dels fruits de les pruneres. Aquest procés de destil·lació deixa tones de pinyols de pruna com a deixalla. La família Halik ha convertit aquests pinyols en un recurs fantàstic de biomassa per escalfar la seva llar.
08/02/2015 - "Roma no es va construir en un dia"
Com porta la "tercera revolució industrial" una ciutat antiga com Roma? Preguntes i hipòtesis sobre possibles solucions per al munt de problemes que es planteja la ciutat, moltes d'elles pensant en el futur però sense deixar de pensar en les lliçons que ens ha deixat el passat.
01/02/2015 - "L'aigua inquieta"
Els nens i nenes d'un campament d'estiu tenien poques opcions per aconseguir aigua: o bé la transportaven muntanya amunt des del rierol del costat o se la feien portar amb un camió. Al final fan servir un aparell anomenat ariet hidràulic, que fa pujar l'aigua sense fer servir cap més energia que la de la mateixa aigua.
25/01/2015 - "Gots ecològics"
Ens ho podem passar bé i salvar el planeta? I tant que sí! La rentadora mòbil de gots es pot traslladar fins als esdeveniments de masses, rentar i assecar els gots i educar la gent pel que fa a la idea de la diversió sostenible. Aquest documental segueix dos membres de l'Associació Ecologistes sense Fronteres que organitzen el llançament d'una rentadora de gots mòbil fent servir una barreja de biodièsel i gasoil BD20.
24/01/2015 - "Agricultura urbana"
Cuidar plantes en una terrassa d'un pis urbà és una pràctica molt habitual. El que ja no és tan normal és trobar persones que incorporen a la seva vida quotidiana el cultiu de productes naturals. Veurem alguns testimonis de ciutadans de la ciutat de Bogotà i rodalies que ens explicaran la seva experiència.
18/01/2015 - "La música de la llum"
Energia neta, seguretat i innovació: aquestes són les idees centrals d'"Ecoluce", un muntatge de panells fotovoltaics que emmagatzema energia per subministrar-ne en els esdeveniments musicals. Una manera de passar-s'ho bé sense fer mal al medi ambient, sinó més aviat augmentant la consciència mediambiental de la gent jove.
24/08/2014 - "HAVE YOUR SAY"
Capítol especial de la sèrie "Energy Bits" que emet íntegrament els tres vídeos escolars guanyadors del concurs "Have Your Say". Aquest concurs ha estat una convocatòria a nivell d'escoles europees, on es convidava els estudiants a fer vídeos per expressar en imatges la seva mirada sobre el consum intel·ligent de l'energia. Entre els tres vídeos guanyadors n'hi ha un de fet a Catalunya, concretament a l'escola Leonardo da Vinci de Sant Cugat del Vallès.
30/03/2013 - "L'estació geotèrmica"
Una de les estacions més velles en funcionament d'Europa està situada a Braine-le-Comte, una petita ciutat belga a 40 quilòmetres al sud-oest de Brussel·les. A partir d'aquest any tindrà un dels edificis energèticament més eficients del país! Quan el que és vell es troba amb el que és modern... Els dos enginyers responsables del projecte ens ho expliquen tot sobre aquesta història de tornada al futur.

Otros programas de divulgación >


Otros programas de TV3 (Cataluña) >