Close

Maria del Mar Bonet

Maria del Mar Bonet compleix 50 anys de carrera artística. Mallorquina de naixement, va ser un element importantíssim del moviment de La Nova Cançó. Maria del mar canta sobretot música tradicional, tant de les Illes com de tota la Mediterrània. Va cantar per primer cop en solitari a Palma i posteriorment es va desplaçar a Barcelona per a estudiar art i música. Enguany, 2017, li reten homenatges arreu per la seva gran implicació en la recuperació dels sons popular i en la divulgació de la música Mediterrània arreu del món

País: España
Idioma: Español
Contenido: Reportajes
Tema: Biografía, Música
URL: http://www.rtve.es/alacarta/videos/maria-de-mar-bonet/

Episodios disponibles para ver online

50 anys de la Nova Cançó - Documentos TV (1987)
Documentos TV va oferir aquest treball de la periodista Laura Palmès titulat "Nova cançó, canciones para una historia", el 10 d'agost de 1987. Inclou fragments d'actuacions dels músics més implicats en aquest moviment i entrevistes a personatges destacats que expliquen els inicis de la nova cançó. Com que s'emet aquesp espai es va fer en commemoració dels 25 anys de naixement de la nova cançó, els mateixos protagonistes que l'iniciaren, hi apareixen fent balanç un quart de segle després.
Arxiu TVE Catalunya - Mundo Pop - Maria del Mar Bonet
Imatges del programa Mundo Pop de TVE. Carlos Tena entrevista -en castellà- Maria del Mar Bonet. Ella interpreta la cançó "Inici de campana", poema que ella ha musicat, del llibre Quartet de Sonets publicat al 1934 de Bartomeu Rosselló-Pòrcel. Continua l'entrevista. Bonet es refereix a la cantant de cançó popular mallorquina Madó Buades com la persona que més l'ha influit en la seva música. Antònia Buades Vallespir, més coneguda com a Madò Buades (sa Pobla, 11 de gener de 1911 - Palma, 24 de desembre de 2007), fou autodidacta i conservà l'autenticitat de les tonades populars.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de RTVE >