Close

El debat de La 1

'El debat de La 1' és un programa dels Serveis Informatius de Televisió Espanyola a Catalunya dirigit i presentat per Quim Barnola. Cada setmana un o dos convidats són interpel.lats per sis analistes que analitzen els temes de l'actualitat política i social catalana dels darrers set dies.

País: España
Idioma: Español
Contenido: Informativos
URL: https://www.rtve.es/alacarta/videos/el-debat-de-la-1/

Episodios disponibles para ver online

L'anàlisi de la Diada Nacional de Catalunya
El programa dirigit i presentat per Quim Barnola, 'El Debat de La 1', comença nova temporada amb un repàs de la jornada de l'11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya. Al primer programa de la temporada, Quim Barnola fa un repàs del que ha donat de sí enguany l'11 de setembre i de les declaracions polítiques que s'hagin fet durant la diada. A més, també s'analitza la situació de la investidura de Pedro Sánchez. Per repassar tots els temes d'actualitat política, els analistes i col·laboradors del programa són Rosa Cullell, Toni Aira, Joan López Alegre, Milagros Pérez Oliva, Enric Marín i Jordi Mercader.
Jordi Martí, de Barcelona en Comú
A El Debat de La 1 Quim Barnola entrevista Jordi Martí, tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Barcelona, membre de l'equip negociador de Barcelona en Comú i exgerent municipal. Barnola li demanarà pel pacte amb el PSC i per les negociacions en la formació del govern municipal. A la tertúlia hi participaran els analistes i col·laboradors del programa Astrid Barrio, Anna Simó, Jordi Mercader, Carles Fernández, Rafa López i Xavier Fina.
Pactes postelectorals
A dies per la constitució dels ajuntaments, com estan els pactes municipals a Barcelona? D'altra banda, també el President en funcions Pedro Sánchez ha començat la ronda de negociacions amb els partits de cara a la investidura. Amb qui pactarà? Arribarem a anar a noves eleccions si no hi ha un acord ampli com diu el PSOE? I aquesta setmana ha quedat vist per sentència el judici del procés. Per analitzar totes aquestes qüestions a El Debat de La 1, acompanyen a Quim Barnola els analistes i col·laboradors del programa Milagros Pérez Oliva, Astrid Barrio, Argelia Queralt, Gemma Ubasart, Toni Aira i Toni Bolaño.
El diplomàtic Juan Antonio March
A El Debat de La 1 Quim Barnola entrevista el diplomàtic Juan Antonio March, autor del llibre 'Poder y futuro. Veinte líderes mundiales y el mañana'. March ha estat ambaixador d'Espanya a Rússia i als països de l'Àsia Central, Uzbekistan, Turkmenistan, Armènia i Bielorússia, ambaixador de les Nacions Unides a Ginebra i la Organització Mundial de Comerç. Barnola li demanarà sobre la seva relació amb els principals líders mundials de les últimes dècades i el seu llegat polític mirant al futur. A la tertúlia hi participaran els analistes i col·laboradors del programa Astrid Barrio, Argelia Queralt, Carles Fernández, Joan López Alegre, Jordi Mercader i Enric Marín.
El mapa polític després de les eleccions del 26-M
'El Debat de La 1', dirigit i presentat per Quim Barnola, analitza el resultat de les eleccions del 26 de maig. Farà la valoració del mapa polític després de les eleccions i els possibles pactes i aliances que es poden fer. Par fer l'anàlisi han participat els col·laboradors del programa Astrid Barrio, Anna Simó, Toni Aira, Toni Bolaño, Xavier Fina i Rafa López.
La constitució del Congrés i del Senat
El Debat de La 1 analitza la constitució del Congrés i del Senat i repassarà les candidatures electorals de les eleccions municipals i europees del 26 de maig, unes hores abans d'acabar la campanya. Per fer l'anàlisi participaran els col·laboradors del programa Anna Simó, Argelia Queralt, Laura Fàbregas, Rafa López, Carles Fernández i Jordi Mercader.
Les eleccions del 26-M
El Debat de La 1 fa el seguiment de les eleccions europees i analitzarà els principals reptes que s'hauran d'afrontar en els pròxims anys en el si de la Unió Europea. També, repassa la campanya de les eleccions municipals i l'evolució de les negociacions dels pactes de govern. Per fer l'anàlisi participen els col·laboradors del programa Astrid Barrio, Milagros Pérez Oliva, Toni Aira, Rafa López, Toni Bolaño i Enric Marín.
L'inici de la campanya electoral del 26-M
El Debat de La 1, dirigit i presentat per Quim Barnola, emet un programa especial per l'inici de la campanya electoral de les eleccions del 26 de maig. Repassa l'inici de la campanya electoral a les eleccions municipals i europees amb connexions en directe a les diferents seus dels partits polítics. Per fer l'anàlisi participaran els col·laboradors del programa Anna Simó, Carles Fernández, Rafa López, Álex Sàlmon, Xavier Fina i Jordi Mercader.
El resultat de les eleccions
El Debat de La 1, dirigit i presentat per Quim Barnola, repassa el resultat de les eleccions amb els analistes habituals del programa. El programa se centra en la valoració dels resultats electorals de les eleccions al Congrés dels Diputats pel 28 d'abril. Fa anàlisi dels possibles pactes i de la formació de govern. A la tertúlia hi participaran els analistes i col·laboradors del programa Gemma Ubasart, Anna Simó, Rafa López, Toni Aira, Toni Bolaño i Lluís Foix.
L'anàlisi de la campanya electoral
El Debat de La 1, dirigit i presentat per Quim Barnola, se centra en la valoració de la campanya electoral de les eleccions al Congrés dels Diputats pel 28 d'abril. A la tertúlia hi participaran els analistes i col·laboradors del programa Milagros Pérez Oliva, Argelia Queralt, Rafa Lópz, Toni Aira, Àlex Sálmon i Enric Marin.
El Debat de candidats pel 28A a TVE Catalunya
Els candidats Jaume Asens, d'En Comú-Podem, Gerard Gómez del Moral, d'ERC, Laura Borràs, de Junts per Catalunya, Mercè Perea, del PSC, Jordi Roca, del PPC i Toni Roldán, de Ciutadans, han protagonitzat aquest dilluns 15 d'abril el primer debat televisat de la campanya pel 28A. Un debat que es va dividir en 2 blocs, el primer dedicat a l'organitzacio territorial de l'Estat i el segon centrat en qüestions econòmiques. Al final tots van disposar d'un darrer minut per demanar el vot.
José Zaragoza del PSC
A El Debat de La 1 Quim Barnola entrevista José Zaragoza, fins ara diputat al Congrés pel PSC i membre de la candidatura a les eleccions generals del PSC. A la tertúlia hi participaran els analistes i col·laboradors del programa Paola Lo Cascio, Anna Simó, Álex Sàlmon, Rafa López, Toni Bolaño i Toni Aira.
Gabriel Rufián d'ERC
A El Debat de La 1 Quim Barnola entrevista Gabriel Rufián, fins ara diputat al Congrés i número dos de la candidatura d'Esquerra Republicana per Barcelona a les eleccions generals. A la tertúlia hi participaran els analistes i col·laboradors del programa Argelia Queralt, Anna Simó, Carles Fernández, Rafa López, Xavier Fina i Iñaki Ellakuria.
Aina Vidal, d'En Comú Podem
El Debat de La 1 dirigit i presentat per Quim Barnola, repassa l'actualitat política de la setmana amb Aina Vidal,  fins ara diputada al Congrés del Diputats i número dos de la candidatura d'En Comú Podem per Barcelona, i els analistes habituals del programa. Al programa es parla de les llistes electorals i de com s'enfoca la campanya, a banda de judici del procés, dels símbols polítics en les institucions i del conflicte entre el President de la Generalitat i la Junta electoral central, per no voler treure els llaços grocs i pancartes de suport als polítics que són a la presó. A la tertúlia hi participen els analistes i col·laboradors del programa Milagros Pérez Oliva, Esther Vivas, Rafa López, Álex Sàlmon, Toni Aira i Jordi Mercader.
Nacho Martín Blanco, diputat de Ciutadans
A El Debat de La 1, Quim Barnola entrevista Nacho Martín Blanco, diputat de Ciutadans al Parlament de Catalunya. Se centrarà en el seguiment del judici del procés, les candidatures electorals que es presentaran i l'anàlisi del debat polític de precampanya. A la tertúlia hi participaran els analistes i col·laboradors del programa Gemma Ubasart, Anna Simó, Carles Fernández, Rafa López, Joan López Alegre i Toni Bolaño.
07/03/209
El programa de debat de TVE Catalunya fa un repàs als temes polítics més destacats de la setmana: el judici del procés, el debat polític de la precampanya electoral i la Vaga del 8 de març i els reptes a assolir. A la tertúlia hi participan els analistes i col·laboradors del programa Esther Vivas, Argèlia Queralt, Toni Aira, Jordi Mercader, Álex Sàlmon i Rafa López.
Antoni Bayona, lletrat del Parlament
En El Debat de La 1 Quim Barnola entrevista Antoni Bayona, lletrat del Parlament i exlletrat major, autor del llibre "No todo vale". Aquesta setmana s'han acabat les declaracions dels acusats i han començat les declaracions dels testimonis polítics del judici del procés. Antoni Bayona ha viscut el procés a primera línia i Quim Barnola li demana com ho va veure des del punt de vista jurídic. A la tertúlia hi participen els analistes i col·laboradors del programa Milagros Pérez Oliva, Anna Simó, Rafa López, Carles Fernández, Joan López Alegre i Toni Bolaño.
El diputat del PP Santi Rodríguez
Aquesta setmana, Quim Barnola entrevista Santi Rodríguez, diputat del subgrup parlamentari del Partit Popular de Catalunya al Parlament. A la tertúlia hi participen els analistes i col·laboradors del programa Sara González, Rafa López, Toni Aira, Ástrid Barrio, Joan López Alegre i Xavier Fina.
La delegada del govern a Catalunya, Teresa Cunillera
Aquesta setmana, Quim Barnola entrevista la delegada del govern a Catalunya, Teresa Cunillera, per parlar de la no aprovació dels pressupostos generals de l'estat i la possibilitat d'eleccions generals i l'inici del judici del procés. A la tertúlia hi participen els analistes i col·laboradors del programa Anna Simó, Milagros Pérez Oliva, Carles Fernández, Joan López Alegre, Rafa López i Jordi Mercader.
La figura del relator
El programa de debat de TVE Catalunya fa un repàs als temes polítics més destacats de la setmana, com el judici per l'1 d'octubre, les negociacions entre Generalitat i Govern central, la taula de diàleg entre partits amb la figura del relator i la negociació dels pressupostos. A la tertúlia hi participen els analistes i col·laboradors del programa Anna Simó, Gemma Ubasart, Toni Aira, Toni Bolaño, Joan López Alegre i Rafa López.
Repàs de l'actualitat política
El programa de debat de TVE Catalunya farà un repàs als temes polítics més destacats de la setmana. A la tertúlia hi participaran els analistes i col·laboradors del programa Anna Simó, Carles Fernández, Jordi Mercader, Rafa López, Esther Vivas i Álex Sàlmon.
L'actualitat política de la setmana
El programa se centra en el recurs al Tribunal Constitucional de Carles Puigdemont contra la mesa del Parlament, per no haver tramitat el seu debat d'investidura, i les seqüeles que en els partits de govern JXC i ERC es puguin produir. També analitza les estratègies de defensa del judici per l'1 d'cctubre, el congrés del PP per una redefinició ideològica i l'acord entre el govern i els taxistes sobre la regulació dels VTC. A la tertúlia hi participen els analistes i col·laboradors del programa Milagros Pérez Oliva, Joan López Alegre, Anna Simó, Toni Aira, Xavier Fina i Astrid Barrio.
Joan Tardà
El convidat és Joan Tardà, diputat i portaveu d'ERC al Congrés de Diputats. Es parla de la proposta de pressupostos generals de l'Estat però també sobre l'estratègia política de l'independentisme. Els analistes d'aquest programa són Milagros Pérez Oliva, Joan López Alegre, Jordi Mercader, Argèlia Queralt, Joan Manuel Tresserras i Carles Fernández.
David Bonvehí, president del PDeCat
Quim Barnola entrevista el president del Partit Demòcrata de Catalunya, David Bonvehí, per parlar de la posició del PDeCat de cara a l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat. També comentaran en quin moment es troba el procés i les línies de l'independentisme, i l'actualitat política. A la tertúlia hi participen els analistes i col·laboradors del programa Olga Grau, Toni Aira, Anna Simó, Toni Bolaño, Gemma Ubasart i Rafa López.
Consell de ministres a Barcelona
Dijous, 'El Debat de La 1' se centrarà en el consell de ministres de divendres a Barcelona, en la reunió dels presidents Pedro Sánchez i Quim Torra i en l'inici del judici del procés amb la vista de les qüestions preliminars al Tribunal Suprem d'aquest dimarts. A la tertúlia hi participaran els analistes i col·laboradors del programa Carles Fernández, Anna Simó, Milagros Pérez Oliva, Alejandro Tercero, Andreu Mayayo i Jordi Mercader.

Otros informativos >


Otros programas de RTVE >