Close

Ara i aquí

'Ara i aquí' és un programa de participació ciutadana i de debat que es desenvolupa a partir d'un tema genèric d'interès per a la majoria de la societat catalana i que tracta testimonis en primera persona provinents de totes les comarques, per donar veu a tots els accents i visions de la geografia catalana.

País: España
Idioma: Español
Contenido: Reportajes
Tema: Sociedad
URL: https://www.rtve.es/alacarta/videos/ara-i-aqui/

Episodios disponibles para ver online

2019 ha estat un bon any?
Aquesta setmana el programa de debat 'Ara i Aquí' analitza com ha anat el 2019. Carlos Fuentes ho debatrà amb el convidat i els tertulians. Per parlar del 2019, Carlos Fuentes entrevista el cantant Miki Núñez, ex concursant de 'Operación Triunfo 2018' i representant d'Espanya a Eurovisió 2019 amb la cançó 'La venda'. Aquesta setmana 'Ara i Aquí' compta com a tertulians amb la psicòloga Sònia Cervantes, el periodista i escriptor Víctor M. Amela, l'advocada Núria González i l'entrenadora de bàsquet i coach Carme Lluveras.
L'amor és igual als 80 que als 20?
Aquesta setmana el programa de debat 'Ara i Aquí' se centra en l'amor. Carlos Fuentes s'endinsa en el tema amb l'ajuda d'especialistes, tertulians i diferents testimonis. Per tractar el tema, Carlos Fuentes entrevista la psicòloga Carmen Sánchez Martín i dona veu a diferents testimonis. Aquesta setmana 'Ara i Aquí' compta com a tertulians amb la psicòloga Sònia Cervantes, el periodista i escriptor Víctor M. Amela, l'advocada Magda Oranich i el cantant de Los Mustang Santi Carulla.
Violència de gènere: poc càstig per a massa crims?
Aquesta setmana el programa de debat Ara i Aquí se centra en la violència de gènere. Carlos Fuentes s'endinsa en el tema amb l'ajuda dels tertulians i diversos testimonis. Per aprofundir en la violència de gènere, Carlos Fuentes parla amb diferents testimonis per conèixer la seva experiència. Aquesta setmana Ara i Aquí compta com a tertulians amb l'escriptora i periodista Anna Grau, l'advocada Núria González, l'economista Gonzalo Bernardos i el cantant, actor i escriptor Ramón J. Márquez.
Els catalans som prou solidaris?
Aquesta setmana el programa de debat 'Ara i Aquí' se centra en la solidaritat. Carlos Fuentes s'endinsa en el tema amb l'ajuda d'especialistes, tertulians i diferents testimonis. Per tractar el tema, Carlos Fuentes entrevista Eduard Sala, educador social, coach i formador, responsable d'acció social de Càritas Diocesana de Barcelona. Aquesta setmana 'Ara i Aquí' compta com a tertulians amb la psicòloga Sònia Cervantes, l'advocat i periodista Ricard Fernández Deu, l'entrenadora de bàsquet i coach Carme Lluveras i Joan Bordoy.
Per què ara tenim menys fills?
Per tractar el tema, Carlos Fuentes entrevista Raúl Sánchez, director executiu de l'Associació de Famílies Nombroses de Catalunya; el doctor Félix Castillo, cap del Servei de Neonatologia de l'Hospital Vall d'Hebron, i l'economista José María Gay de Liébana. Aquesta setmana 'Ara i Aquí' compta com a tertulians amb el periodista i escriptor Víctor M. Amela, la psicòloga Cristina Martínez, l'advocada Núria González i la periodista Esther Vivas.
El futur a Catalunya
Després de les eleccions, els pactes polítics, les mobilitzacions a Catalunya... Com veiem el futur? Quines són les principals preocupacions dels ciutadans? Quines seran les conseqüències econòmiques del que hem viscut els darrers mesos? Per respondre aquestes qüestions, Carlos Fuentes entrevista l'economista José María Gay de Liébana. Aquesta setmana 'Ara i Aquí' compta com a tertulians amb la periodista i escriptora Anna Grau, el politòleg Roger Montañola, l'advocada Núria González i el periodista Salvador Cot
El món de les apostes
El programa de debat 'Ara i Aquí' se centra en les apostes i el joc. La proliferació de les cases d'apostes com a locals d'oci ha fet que augmenti l'addicció al joc entre els joves. Apostar per internet pot convertir-nos en ludòpates o és una nova forma d'oci? Per respondre aquestes qüestions, Carlos Fuentes entrevista la jugadora professional de pòquer Leo Margets, l'advocat Francesc Bonatti i la psicòloga Cristina Martínez. Aquesta setmana 'Ara i Aquí' compta com a tertulians la periodista Núria Ribó, el periodista i escriptor Víctor M. Amela i el paparazzi i presentador Enric Bayón.
Sabem afrontar el final de la nostra vida?
Estem preparats per celebrar Tots Sants i molts anirem als cementiris per visitar a familiars i amics. Seran dies en el que parlarem sobre la mort i ens farem moltes preguntes. Estem preparats? Què ens espera? A què tenim por? Per tractar el tema, Carlos Fuentes entrevista diferents testimonis i experts. Aquesta setmana 'Ara i Aquí' compta com a tertulians amb el periodista i escriptor Víctor M. Amela, l'advocada Núria González, la psicòloga Sònia Cervantes i l'entrenadora de bàsquet i coach Carme Lluveras.
Quin és ara el sentiment dels catalans?
El moment polític ha tingut una resposta ciutadana als carrers que han evidenciat una gran diversitat: pena, tristesa, indignació, por, resignació, confusió, esperança... Quin és ara el sentiment dels catalans? Per respondre aquestes qüestions, Carlos Fuentes entrevista Imma Viudes, portaveu del Sindicat de Mossos d'Esquadra; Rafa Garrido, president Col·lectiu Ciutadella, i Cristina Pampin, periodista de TVE. Aquesta setmana 'Ara i Aquí' compta com a tertulians amb l'advocada Magda Oranich, l'economista Gonzalo Bernardos, el politòleg Roger Montañola i el periodista Salvador Cot.  
Veïns: amics o enemics?
Aquesta setmana el programa de debat 'Ara i Aquí' se centra en els conflictes entre veïns. Carlos Fuentes s'endinsa en el tema amb l'ajuda d'especialistes, tertulians i diferents testimonis. Quan comprem o lloguem un habitatge sempre se'ns presenta una incògnita: Qui seran els nostres veïns? Mai no sabem si es convertiran en part de la nostra família o en un malson. Ha canviat el concepte del veïnat? Per tractar el tema, Carlos Fuentes entrevista diferents testimonis i experts. Aquesta setmana 'Ara i Aquí' compta com a tertulians amb el periodista i escriptor Víctor M. Amela, l'advocada Núria González, l'economista Gonzalo Bernardos i l'entrenadora de bàsquet i coach Carme Lluveras.
Vel: tradició o discriminació?
Aquesta setmana el programa de debat 'Ara i Aquí' se centra en l'ús del vel. Carlos Fuentes s'endinsa en el tema amb l'ajuda d'especialistes, tertulians i diferents testimonis. Per tractar el tema, Carlos Fuentes entrevista dues dones musulmanes amb diferents posicionaments sobre l'ús del vel. Aquesta setmana 'Ara i Aquí' compta com a tertulians el periodista i escriptor Víctor M. Amela, Cristina Vilaplana, la psicòloga Sonia Cervantes i l'advocada i escriptora Lidia Falcón.
Veganisme: revolució o evolució?
'Ara i Aquí' debatrà sobre el veganisme i la seva filosofia de vida. La dieta vegana és una bona opció? La nostra forma de vida actual pot acabar amb els recursos del nostre planeta? Per respondre aquestes qüestions, Carlos Fuentes entrevista Fanny, portaveu de l'Associació Almas Veganas i parla amb testimonis d'activistes vegans, animalistes i ramaders. Aquesta setmana 'Ara i Aquí' compta com a tertulians l'economista Gonzalo Bernardos, l'entrenadora de bàsquet i coach Carme Lluveras, la sexòloga Núria Jorba i el periodista i escriptor Víctor M. Amela.
Barcelona és una ciutat insegura?
La seguretat és al centre del debat a Barcelona per l’increment d’actes delictius en els últims mesos. Què necessitem per sentir-nos segurs? Quins delictes han augmentat la criminalitat a Barcelona? És realment un tema que afecta només a Barcelona? Per respondre aquestes qüestions, Carlos Fuentes aprofundeix en el tema amb l'ajuda d'especialistes, tertulians i diferents testimonis. Aquesta setmana 'Ara i Aquí' compta com a tertulians amb l’advocada Magda Oranich, l’advocada Núria González, la psicòloga Sonia Cervantes i el periodista Carlos Quilez.
Cal modificar l'edat de jubilació?
L'edat de jubilació continua provocant molts dubtes. Cal treballar més anys? Si continuem treballant superats els 67 anys, estem tancant les portes professionals als joves? Les noves generacions encara confien a tenir una pensió? Cal jubilar forçosament a una persona que desitja seguir treballant? Per respondre aquestes preguntes, Carlos Fuentes entrevista Marina Subirats, catedràtica emèrita de Sociologia de la UAB i Maria Jesús Comellas, doctora en Sociologia i professora emèrita de la UAB. A més, 'Ara i aquí' compta com a tertulians amb l'escriptora i periodista Anna Grau, el politòleg Roger Montañola, l'economista Gonzalo Bernardos i l'advocada Núria González.
Les vacances són per gaudir o per patir?
Arriba l'estiu i, per tant, les vacances, un bon moment per fer allò que realment volem fer: viatjar, anar a la platja, dinar a bonsrestaurants, gaudir de la parella... Però les vacances també poden ser un malson: moltes parelles trenquen, les companyies aèriescancel•len els vols, alguns treballen més que mai... Les vacances són per gaudir o per patir? Per analitzar el tema, Carlos Fuentes entrevista el paparazzi Jordi Martín i el viatger i presentador de televisió ('El caçador deveritats' a TVE Catalunya) Ivan Medina. Aquesta setmana 'Ara i Aquí' compta com a tertulians amb el periodista i escriptor Víctor M. Amela, l'entrenadora de bàsquet i coachCarme Lluveras, l'economista Gonzalo Bernardos, la psicòloga Sònia Cervantes i l'empresari i politòleg Roger Montañola.
Hi ha vida després de la mort?
Aquesta setmana el programa de debat Ara i Aquí se centra en si hi ha vida després de la mort.
Quin és el problema real de l'habitatge?
Aquesta setmana el programa de debat 'Ara i Aquí' se centra en la problemàtica de l'habitatge. Carlos Fuentes s'endinsa en el tema amb l'ajuda d'especialistes, tertulians i diferents testimonis. La nova llei del l'habitatge mira de punxar la bombolla dels preus de lloguer, però hi ha moltes veus crítiques que consideren que pot tenir un efecte contrari. Són molts els motius que han disparat els preus de lloguer: molta demanda per poca oferta i pitjors condicions laborals, als que cal afegir altres problemàtiques. Per analitzar el tema, Carlos Fuentes entrevista Daniel Esteve, president i fundador de l'empresa 'Desokupa', encarregada de fer desnonaments de pisos ocupats; Óscar Carod, advocat que ha negociat per desallotjar l'edifici ocupat a Gayarre 42, i Úrsula Garrido, que pertany al Sindicat de Llogateres. Aquesta setmana 'Ara i Aquí' compta com a tertulians amb l'advocada Magda Oranich, el periodista i escriptor Víctor M. Amela, la política i sociòloga Mireia Vehí i l'economista
Treballem per viure o vivim per treballar?
El treball és molt important, la nostra vida depèn de la nostra feina i la nostra felicitat també, però... treballem per viure o vivim per treballar? Què sacrifiquem per triomfar o guanyar més diners? Seriem capaços de deixar una bona feina per poder tenir més temps lliure? Per respondre aquestes qüestions, Carlos Fuentes entrevista Eva Collado, consultora estratègica de Capital Humà, conferenciant i escriptora, i Vicent Borràs, sociòleg i professor de la UAB. Aquesta setmana 'Ara i Aquí' compta com a tertulians amb l'entrenadora de bàsquet i coach Carme Lluveras, el mag Màgic Andreu, el periodista i escriptor Víctor M. Amela i l'advocada i escriptora Lidia Falcón. 
Ha canviat la forma de seduir?
El programa de debat 'Ara i Aquí' se centra en la seducció. Carlos Fuentes s'endinsa en el tema amb l'ajuda d'especialistes, tertulians i diferents testimonis. Les aplicacions per trobar parella s'han multiplicat els darrers anys. Persones de totes les edats han trobat parella en alguna d'aquestes aplicacions. És més fàcil lligar ara? Ha canviat la manera de seduir? Què busquen en els altres? Una trobada fugaç o l'amor per a tota la vida? Per respondre aquestes qüestions, Carlos Fuentes entrevista la cantant Rebeca i el psicòleg, sexòleg i expert en seducció Luís Tejedor, que ensenyarà trucs i tècniques per aconseguir atreure la persona que ens interessa. 'Ara i Aquí' compta com a tertulians amb l'escriptora i periodista Anna Grau, el periodista Marc Florensa, el politòleg Roger Montañola, la periodista Núria Ribó i psicòloga, sexòloga i terapeuta de parelles Núria Jorba.
Quin és el poder dels fans?
Aquesta setmana el programa de debat 'Ara i Aquí' se centra el fenomen fan. Carlos Fuentes s'endinsa en el tema amb l'ajuda d'especialistes, tertulians i diferents testimonis. Què diferencia un fan d'ara als d'altres temps? Les xarxes socials han canviat els seus hàbits? El respecte pels ídols segueix vigent? Per analitzar el tema, Carlos Fuentes entrevista la cantant Rosa López i compta amb el testimoni de fans de diferents artistes i diferents èpoques. Aquesta setmana 'Ara i Aquí' compta com a tertulians amb el periodista i escriptor Víctor Amela, la psicòloga Sònia Cervantes, el cantant Antoni Miquel 'Leslie' i la periodista Lorena Monton.
Els diners fan la felicitat?
Aquesta setmana el programa de debat 'Ara i Aquí' se centra en els diners i la felicitat. Carlos Fuentes s'endinsa en el tema amb l'ajuda d'especialistes, tertulians i diferents testimonis. Quina importància donem als diners? Hi ha qui pensa que ho són tot, que donen la felicitat i que farien qualsevol cosa per a ser rics. Hi ha qui s’estima més fer fortuna que gaudir de la vida, de la família i els amics? Per analitzar el tema, Carlos Fuentes entrevista l'assessora empresarial Renata Moitinho i l'empresària i relacions públiques Ángela Sánchez, autora de 'Souloa', una guia per aconseguir la felicitat mitjançant la connexió amb nosaltres mateixos, més enllà dels diners. Aquesta setmana 'Ara i Aquí' compta com a tertulians amb el periodista i escriptor Víctor Amela, la psicòloga Cristina Martínez, l'estilista Erik Putzbach i el paparazzi Jordi Martín.
Qui és el culpable de l'assetjament escolar?
Aquesta setmana el programa de debat 'Ara i Aquí' se centra en l'assetjament escolar. Carlos Fuentes s'endinsa en el tema amb l'ajuda d'especialistes, tertulians i diferents testimonis. Per analitzar l'assetjament escolar, què fer per protegir les víctimes i quin paper juga la família i l'escola, Carlos Fuentes entrevista Javier Feliz, psicòleg, terapeuta i director del centre ITA a la Garriga; Carme Cabestany, secretària de l'Associació Nace (Associació No al Acoso Escolar); Enrique Espinosa, protagonista de l'anunci 'Soy Edu, feliz Navidad' que va patir assetjament; i Sergio Medialdea, protagonista de l'anunci 'Primo de Zumosol' que va patir assetjament. El programa també emetrà un reportatge sobre una teràpia entre assetjadors i assetjats. Aquest sistema involucra a les dues parts i mira d’apropar les víctimes a entendre les conseqüències dels seus actes davant de persones afectades pel bullying.
Quin és el preu de la fama?
Aquesta setmana el programa de debat 'Ara i Aquí' se centra en la fama. Carlos Fuentes s'endinsa en el tema amb l'ajuda d'especialistes, tertulians i diferents testimonis. La fama i l'èxit és per alguns un objectiu a la vida. Ara es considera que hi ha famosos de diferents categories, uns que s'ho guanyen pel seu treball o experiència i altres que ho viuen com una forma per guanyar-se la vida. Estem donant males referències als més joves? Quin és el preu de la fama? Per analitzar el tema, Carlos Fuentes entrevista l'actriu i presentadora Mónica Pont i el paparazzi Jordi Martín. Aquesta setmana 'Ara i Aquí' compta com a tertulians amb les periodistes Teresa Berengueras i Silvia Tarragona, l'escriptora i periodista Anna Grau i l'estilista Erik Putzbach.
Estem segurs a casa nostra?
Aquesta setmana el programa de debat 'Ara i Aquí' analitza sobre la inseguretat. Carlos Fuentes s'endinsa en el tema amb l'ajuda d'especialistes, tertulians i diferents testimonis. Per analitzar el tema, Carlos Fuentes entrevista Dani 'El Rojo', exlladre, escriptor i actor, i Guillem Goset, caporal del grup central de proximitat dels Mossos d’Esquadra. Aquesta setmana 'Ara i Aquí' compta com a tertulians amb l'escriptora i periodista Anna Grau, el periodista Carlos Quílez i l'advocada Magda Oranich.
Què hi ha darrere de les persones desaparegudes?
Aquesta setmana el programa de debat 'Ara i Aquí' analitza sobre les persones desaparegudes. Carlos Fuentes s'endinsa en el tema amb l'ajuda d'especialistes, tertulians i diferents testimonis. Cada dia, 10 catalans desapareixen de casa seva. 4000 a l'any. Se'n van i no tornen i aquest buit provoca un drama familiar inconsolable i molts problemes legals. Què hi ha al darrere de les persones desaparegudes? Què fa que alguns casos siguin mediàtics i d'altres invisibles? Per analitzar el tema, Carlos Fuentes entrevista la jutgessa Graziella Moreno, autora del llibre 'Invisibles'. Aquesta setmana 'Ara i Aquí' compta com a tertulians amb l'analista i consultor econòmic i immobiliari Gonzalo Bernardos, el periodista Carlos Quílez, la psicòloga Cristina Martínez i l'advocat Pepe Rey.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de RTVE >