Close

Aquí parlem

Aquí parlem ofereix habitualment un cara a cara entre representants de dos partits sobre els temes més importants que es tracten durant la setmana al Parlament de Catalunya. El programa també es fa ressó i obre debat de les qüestions de més actualitat política. El decorat del plató però, permet reunir un nombre més gran de persones, com ara un representant de cada partit parlamentàri. Dirigit i presentat pel periodista Lluís Falgàs, repassa l'activitat parlamentària. El programa ofereix els moments més destacats de les sessions. Realitza Juan Antonio Senate

País: España
Idioma: Español
Contenido: Informativos
Tema: Debate
URL: http://www.rtve.es/alacarta/videos/aqui-parlem/

Episodios disponibles para ver online

Maria Sirvent, diputada de la CUP
Aquest dissabte a 'Aquí Parlem', Lluís Falgàs entrevista Maria Sirvent, diputada de la CUP, per parlar de la situació política. Lluís Falgàs també repassa la resta de l'actualitat parlamentària en una setmana on hi ha hagut sessió de control al president de la Generalitat al ple del Parlament i el nomenament de Núria Marín com a presidenta de la Diputació de Barcelona.
Jéssica Albiach, presidenta de Catalunya en Comú Podem
Aquest dissabte a 'Aquí Parlem', Lluís Falgàs entrevista Jéssica Albiach, presidenta del grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem, per parlar de la situació política. Lluís Falgàs també repassa la resta de l'actualitat parlamentària centrada en la constitució del Parlament Europeu i en els preparatius del debat d'investidura del president del govern, els propers 22 i 23 de juliol.
Núria Balada, presidenta de l'Institut Català de les Dones
El programa d'actualitat parlamentària de TVE Catalunya, dirigit i presentat per Lluís Falgàs, compta amb Núria Balada. El proper dilluns se celebra el Parlament de les Dones, una jornada sobre polítiques d'igualtat impulsada amb la col·laboració del Consell Nacional de les Dones de Catalunya. El ple estarà només composat per dones, diputades i representants dels col·lectius de dones. Per parlar d'aquesta iniciativa Lluís Falgàs entrevista la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Núria Balada.
Santiago Tarín, periodista de La Vanguardia
Aquest dissabte, a 'Aquí Parlem', Lluís Falgàs repassa les claus del judici del procés amb dos periodistes que han seguit les 52 sessions del Tribunal Suprem:  el periodista de La Vanguardia Santiago Tarín. A més, 'Aquí Parlem' també repassa l'actualitat parlamentària en una setmana on hi ha hagut ple al Parlament de Catalunya
Joan García de Ciutadans
Aquest dissabte, a 'Aquí Parlem', Lluís Falgàs entrevista el vicepresident segon de la Mesa del Parlament i diputat del Grup Parlamentari de Ciutadans, Joan García. Falgàs li demanarà pels pactes municipals després de les eleccions i per la situació de Ciutadans. A més, 'Aquí Parlem' fa un repàs de l'actualitat parlamentària de la setmana i analitza el primer any de govern del president de la Generalitat Quim Torra.
Anna Caula, portaveu d'ERC al Parlament de Catalunya
'Aquí Parlem', Lluís Falgàs entrevista la portaveu del grup parlamentari republicà al Parlament de Catalunya Anna Caula. 'Aquí Parlem' farà un repàs dels resultats de les eleccions municipals i al Parlament Europeu del passat 26 de maig. També analitzarà la sessió de control del ple al president de Generalitat Quim Torra.
Les eleccions europees amb Anton Gasol i Xavier Ferrer
El programa d'actualitat parlamentària de TVE Catalunya, dirigit i presentat per Lluís Falgàs, compta aquesta setmana amb Anton Gasol i Xavier Ferrer. Aquesta setmana per parlar dels temes socials i econòmics europeus i de les eleccions europees del proper 26 de maig, Lluís Falgàs compta amb els economistes Anton Gasol, degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya, i Xavier Ferrer, president del Consell Català del Moviment Europeu. D'altra banda, "Aquí Parlem" repassa l'actualitat parlamentària, centrada en el ple d'aquesta setmana on s'ha rebutjat la proposta de designació de Miquel Iceta com a senador autonòmic, en substitució de José Montilla.
Ferran Tarradellas, director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona
El programa d'actualitat parlamentària de TVE Catalunya, dirigit i presentat per Lluís Falgàs, compta aquesta setmana amb Ferran Tarradellas. Aquesta setmana s'inicia la campanya electoral a les eleccions municipals i europees del proper 26 de maig. Per aquest motiu, Lluís Falgàs entrevista el director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas. A més de les properes eleccions, també parlaran del futur d'Europa i del seu govern. D'altra banda, "Aquí Parlem" repassarà l'actualitat parlamentària, centrada en el ple i la sessió de control al president de la Generalitat al Parlament de Catalunya.
Eva Granados, portaveu del PSC al Parlament
El programa d'actualitat parlamentària de TVE Catalunya, dirigit i presentat per Lluís Falgàs, compta aquesta setmana amb Eva Granados. Aquest dissabte, a 'Aquí Parlem', Lluís Falgàs entrevista la portaveu del grup parlamentari Socialistes i Units per Avançar al Parlament de Catalunya Eva Granados. 'Aquí Parlem' farà un repàs dels resultats de les eleccions al Congrés dels Diputats del 28 d'abril on ha guanyat el PSOE amb 123 diputats. A Catalunya, en canvi, el partit guanyador ha estat ERC amb 15 diputats, per davant dels 12 diputats del PSC.
Jaume Duch, Director General de Comunicació i Portaveu del Parlament Europeu
El programa d'actualitat parlamentària de TVE Catalunya, dirigit i presentat per Lluís Falgàs, compta aquesta setmana amb Jaume Duch. Aquesta setmana el BOE ha publicat el Real Decreto pel que es convoquen les eleccions als Diputats del Parlament Europeu. Per aquest motiu, Lluís Falgàs entrevista el Director General de Comunicació i Portaveu del Parlament Europeu, Jaume Duch. 'Aquí Parlem' també fa un resum de l'actualitat parlamentària de la setmana amb la sessió de control al president de la Generalitat. Quim Torra ha informat al ple de la nova remodelació del Govern a causa dels relleus de les conselleres de Presidència i de Cultura. El programa també analitza la moció del PSC contra Torra per la inoperància del Govern.
Les enquestes electorals
Aquesta setmana Lluís Falgàs entrevista el periodista de La Vanguardia Carles Castro, expert en informació política i anàlisi electoral i autor de diversos llibres. Falgàs li demanarà per les enquestes i prospeccions electorals de cara a les eleccions generals del 28 d'abril i als comicis municipals del 26 de maig. 'Aquí Parlem' també fa un resum de com ha anat aquesta setmana el judici del procés i analitza la querella que ha presentat la Fiscalia Superior de Catalunya contra el president Quim Torra i la que ha presentat Torra contra la Junta Electoral Central. A més, fa un repàs de l'actualitat parlamentària de la setmana.
Eduard Pujol de JuntsxCat
Aquest dissabte a 'Aquí Parlem', Lluís Falgàs entrevista Eduard Pujol, portaveu adjunt del grup parlamentari de Junts per Catalunya al Parlament. Lluís Falgàs també repassa la resta de l'actualitat parlamentària centrada en el ple del Parlament, en la precampanya electoral per les eleccions generals del 28 d'abril i el conflicte entre el President de la Generalitat i la Junta electoral central, per no voler treure els llaços grocs i pancartes de suport als polítics que són a la presó.
Eduard Pujol de JxCat
Aquest dissabte a 'Aquí Parlem', Lluís Falgàs entrevista Eduard Pujol, portaveu adjunt del grup parlamentari de Junts per Catalunya al Parlament. Lluís Falgàs també repassa la resta de l'actualitat parlamentària centrada en el ple del Parlament, en la precampanya electoral per les eleccions generals del 28 d'abril i el conflicte entre el President de la Generalitat i la Junta electoral central, per no voler treure els llaços grocs i pancartes de suport als polítics que són a la presó.
Joan Tardà, diputat i portaveu d'ERC al Congrés
Aquest dissabte, a 'Aquí Parlem', Lluís Falgàs entrevista Joan Tardà, diputat i portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats. Tardà és llicenciat en Filosofia i Lletres i catedràtic de Llengua i Literatura Catalanes, va ser regidor de l'Ajuntament de Cornellà i és diputat al Congrés des de 2004. A més, 'Aquí Parlem' també repassa l'actualitat parlamentària en una setmana on s'ha seguit una setmana més el judici del procés i s'està pendent de la Junta Electoral Central i el seu requeriment al President Quim Torra de la retirada de les estelades i els llaços grocs en els edificis dependents del govern.
Entrevista a José Montilla. senador del PSC
Aquest dissabte, a 'Aquí Parlem', Lluís Falgàs entrevista el senador del PSC José Montilla, exministre d'Indústria, Turisme i Comerç, expresident de la Generalitat de Catalunya i exalcalde de Cornellà de Llobregat. A més, 'Aquí Parlem' també repassa l'actualitat parlamentària en una setmana on hi ha hagut ple al Parlament i la vaga del 8 de març del Dia Internacional de la Dona. També s'ha seguit la quarta setmana del judici del procés.
José María Espejo-Saavedra, vicepresident segon del Parlament
El programa d'actualitat parlamentària de TVE Catalunya, dirigit i presentat per Lluís Falgàs, compta aquesta setmana amb José María Espejo-Saavedra. Aquest dissabte, a 'Aquí Parlem', Lluís Falgàs entrevista el diputat de Ciutadans, José María Espejo-Saavedra, vicepresident segon de la Mesa del Parlament. A més, 'Aquí Parlem' també repassa l'actualitat parlamentària en una setmana on hi hagut ple i sessió de control al President Quim Torra, que ha presentat els pressupostos de la Generalitat sense tramitar. També s'ha seguit el judici del procés atentament.
Ferran Pedret, portaveu adjunt del PSC
A 'Aquí Parlem', Lluís Falgàs entrevista el diputat del PSC Ferran Pedret, portaveu adjunt del grup parlamentari Socialistes i Units per Avançar. A més, 'Aquí Parlem' també repassa l'actualitat parlamentària de la setmana centrat en la convocatòria d'eleccions generals per al proper 28 d'abril i en el judici del procés al Tribunal Suprem.
Enric Marín, periodista
Aquest dissabte, a 'Aquí Parlem', Lluís Falgàs parla amb el periodista Enric Marín sobre el llibre que ha publicat amb Joan Manuel Tresserras 'Obertura republicana'. Enric Marín és professor i investigador de la UAB, ha estat secretari de Comunicació de la Generalitat i president de la Corporació Catalana de Mitjans. A més, 'Aquí Parlem' també repassa l'actualitat parlamentària de la setmana i analitza com s'ha vist des del Parlament el judici del procés.
El judici per l'1 d'octubre
El Tribunal Suprem fixa el 12 de febrer per a l'inici dels judici del procés, que se celebrarà en sessions de dimarts a dijous. Accepta els testimonis de Rajoy,Santamaria, Mas i Urkullu entre altres i deixa fora els observadors demanats per les defenses. La comunicació coincideix amb el trasllat dels 9 politics processats a presons de Madrid, custodiats per la Guàrdia Civil i entre mostres de suport de grups i entitats independentistes. La portaveu del executiu de Sánchez reitera que a Espanya hi ha separació de poders. Assegura Isabel Celáa que Torra serà rebut com un alt representant quan es desplaci a Madrid per seguir el judici, que -ha ressaltat- comptarà amb totes els garanties. I ha fet una crida a totes a la moderació i la serenor. En el primer dia sense Cabify ni Uber a Barcelona, la patronal de VTC denuncia que el departament de Territori els haurien ofert que seguissin treballant il·legalment a la ciutat quan entrés en vigor el decret. El conseller Calvet diu que és un ma
Especial Europa - Parlament Europeu
AQUÍ PARLEM - Especial Europa 2019 serà un any d'eleccions europees. 'Aquí Parlem' emet un programa especial des del Parlament Europeu a Brussel.les per analitzar l'actualitat amb els eurodiputats catalans: -Santiago Fisas (PP) -Javi López (PSC) -Ramon Tremosa (PDECat) -Jordi Solé (ERC) -Ernest Urtasun (Catalunya en Comú)
Anton Gasol, nou degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya
Aquest dissabte, a 'Aquí Parlem', Lluís Falgàs parla amb el nou degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya, Anton Gasol, en una setmana pressupostària, on encara no s'han aprovat els pressupostos al Parlament de Catalunya ni els pressupostos generals de l'estat al Congrés dels Diputats. Lluís Falgàs també li demanarà sobre l'evolució econòmica a Catalunya, Espanya i Europa. A més, 'Aquí Parlem' repassa l'actualitat parlamentària de la setmana. Anton Gasol és Doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona, Màster en assegurances per l'INESE i Diplomat en Comunitats Europees. Ha treballat com a consultor i analista econòmic i financer, com a col·laborador en diversos mitjans de comunicació, conferenciant i autor de diverses publicacions com 'La llei del pèndol'.
L'actualitat parlamentària
Aquest dissabte 'Aquí Parlem', repassa l'actualitat de la setmana centrada en la reunió del consell de ministres a Barcelona, la trobada entre el president Sánchez i el president Torra i el fina del període de sessions al Parlament de Catalunya. Per analitzar tota l'actualitat, Lluís Falgàs compta amb la periodista Sara González i l'historiador i periodista Fernando Sánchez Costa.
L'advocat i polític Jaume Bosch
Aquest dissabte a 'Aquí Parlem', Lluís Falgàs parla amb Jaume Bosch sobre la seva darrera publicació 'La nostra policia. El model de seguretat de Catalunya des de 1978 fins als atemptats de 2017 i l'1 d'octubre' (Editorial Eumo). Jaume Bosch ha estat subdirector general de coordinació de les policies locals de la Generalitat, membre del Consell de Direcció i del Consell Pedagògic de l'Escola de Policia de Catalunya, diputat per ICV i senador. A més, Lluís Falgàs també repassa la resta de l'actualitat parlamentària en una setmana on hi hagut sessió de control a president de la Generalitat i on s'ha celebrat el Congrès dels Diputats el monogràfic sobre Catalunya.
Celestino Corbacho del PSC i Pere Bosch d'ERC
Aquest dissabte 'Aquí Parlem' se centra en la reforma constitucional. Quan es commemora el 40 aniversari de la Constitució, el president Pedro Sánchez proposa un projecte de reforma constitucional. Per tractar el tema, Lluís Falgàs parla amb l'exministre, exdiputat del Parlament i exalcalde de L'Hospitalet de Llobregat del PSC Celestino Corbacho; i amb l'historiador, exdiputat i exalcalde de Banyoles d'ERC Pere Bosch.
Vidal Aragonés de la CUP
El programa d'actualitat parlamentària de TVE Catalunya, dirigit i presentat per Lluís Falgàs, compta aquesta setmana amb Vidal Aragonés. Aquest dissabte a 'Aquí Parlem', Lluís Falgàs entrevista el diputat de la Candidatura d'Unitat Popular - Crida Constituent, Vidal Aragonés, per parlar dels pressupostos de la Generalitat i de l'actualitat catalana, en una setmana centrada en les vagues i manifestacions de metges i bombers a les portes del Parlament

Otros informativos >


Otros programas de RTVE >