Close

Aquí parlem

Aquí parlem ofereix habitualment un cara a cara entre representants de dos partits sobre els temes més importants que es tracten durant la setmana al Parlament de Catalunya. El programa també es fa ressó i obre debat de les qüestions de més actualitat política. El decorat del plató però, permet reunir un nombre més gran de persones, com ara un representant de cada partit parlamentàri. Dirigit i presentat pel periodista Lluís Falgàs, repassa l'activitat parlamentària. El programa ofereix els moments més destacats de les sessions. Realitza Juan Antonio Senate

País: España
Idioma: Español
Contenido: Informativos
Tema: Debate
URL: http://www.rtve.es/alacarta/videos/aqui-parlem/

Episodios disponibles para ver online

Jaume Duch, Director General de Comunicació i Portaveu del Parlament Europeu
El programa d'actualitat parlamentària de TVE Catalunya, dirigit i presentat per Lluís Falgàs, compta aquesta setmana amb Jaume Duch. Aquesta setmana el BOE ha publicat el Real Decreto pel que es convoquen les eleccions als Diputats del Parlament Europeu. Per aquest motiu, Lluís Falgàs entrevista el Director General de Comunicació i Portaveu del Parlament Europeu, Jaume Duch. 'Aquí Parlem' també fa un resum de l'actualitat parlamentària de la setmana amb la sessió de control al president de la Generalitat. Quim Torra ha informat al ple de la nova remodelació del Govern a causa dels relleus de les conselleres de Presidència i de Cultura. El programa també analitza la moció del PSC contra Torra per la inoperància del Govern.
Les enquestes electorals
Aquesta setmana Lluís Falgàs entrevista el periodista de La Vanguardia Carles Castro, expert en informació política i anàlisi electoral i autor de diversos llibres. Falgàs li demanarà per les enquestes i prospeccions electorals de cara a les eleccions generals del 28 d'abril i als comicis municipals del 26 de maig. 'Aquí Parlem' també fa un resum de com ha anat aquesta setmana el judici del procés i analitza la querella que ha presentat la Fiscalia Superior de Catalunya contra el president Quim Torra i la que ha presentat Torra contra la Junta Electoral Central. A més, fa un repàs de l'actualitat parlamentària de la setmana.
Eduard Pujol de JuntsxCat
Aquest dissabte a 'Aquí Parlem', Lluís Falgàs entrevista Eduard Pujol, portaveu adjunt del grup parlamentari de Junts per Catalunya al Parlament. Lluís Falgàs també repassa la resta de l'actualitat parlamentària centrada en el ple del Parlament, en la precampanya electoral per les eleccions generals del 28 d'abril i el conflicte entre el President de la Generalitat i la Junta electoral central, per no voler treure els llaços grocs i pancartes de suport als polítics que són a la presó.
Joan Tardà, diputat i portaveu d'ERC al Congrés
Aquest dissabte, a 'Aquí Parlem', Lluís Falgàs entrevista Joan Tardà, diputat i portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats. Tardà és llicenciat en Filosofia i Lletres i catedràtic de Llengua i Literatura Catalanes, va ser regidor de l'Ajuntament de Cornellà i és diputat al Congrés des de 2004. A més, 'Aquí Parlem' també repassa l'actualitat parlamentària en una setmana on s'ha seguit una setmana més el judici del procés i s'està pendent de la Junta Electoral Central i el seu requeriment al President Quim Torra de la retirada de les estelades i els llaços grocs en els edificis dependents del govern.
Entrevista a José Montilla. senador del PSC
Aquest dissabte, a 'Aquí Parlem', Lluís Falgàs entrevista el senador del PSC José Montilla, exministre d'Indústria, Turisme i Comerç, expresident de la Generalitat de Catalunya i exalcalde de Cornellà de Llobregat. A més, 'Aquí Parlem' també repassa l'actualitat parlamentària en una setmana on hi ha hagut ple al Parlament i la vaga del 8 de març del Dia Internacional de la Dona. També s'ha seguit la quarta setmana del judici del procés.
José María Espejo-Saavedra, vicepresident segon del Parlament
El programa d'actualitat parlamentària de TVE Catalunya, dirigit i presentat per Lluís Falgàs, compta aquesta setmana amb José María Espejo-Saavedra. Aquest dissabte, a 'Aquí Parlem', Lluís Falgàs entrevista el diputat de Ciutadans, José María Espejo-Saavedra, vicepresident segon de la Mesa del Parlament. A més, 'Aquí Parlem' també repassa l'actualitat parlamentària en una setmana on hi hagut ple i sessió de control al President Quim Torra, que ha presentat els pressupostos de la Generalitat sense tramitar. També s'ha seguit el judici del procés atentament.
Ferran Pedret, portaveu adjunt del PSC
A 'Aquí Parlem', Lluís Falgàs entrevista el diputat del PSC Ferran Pedret, portaveu adjunt del grup parlamentari Socialistes i Units per Avançar. A més, 'Aquí Parlem' també repassa l'actualitat parlamentària de la setmana centrat en la convocatòria d'eleccions generals per al proper 28 d'abril i en el judici del procés al Tribunal Suprem.
Enric Marín, periodista
Aquest dissabte, a 'Aquí Parlem', Lluís Falgàs parla amb el periodista Enric Marín sobre el llibre que ha publicat amb Joan Manuel Tresserras 'Obertura republicana'. Enric Marín és professor i investigador de la UAB, ha estat secretari de Comunicació de la Generalitat i president de la Corporació Catalana de Mitjans. A més, 'Aquí Parlem' també repassa l'actualitat parlamentària de la setmana i analitza com s'ha vist des del Parlament el judici del procés.
El judici per l'1 d'octubre
El Tribunal Suprem fixa el 12 de febrer per a l'inici dels judici del procés, que se celebrarà en sessions de dimarts a dijous. Accepta els testimonis de Rajoy,Santamaria, Mas i Urkullu entre altres i deixa fora els observadors demanats per les defenses. La comunicació coincideix amb el trasllat dels 9 politics processats a presons de Madrid, custodiats per la Guàrdia Civil i entre mostres de suport de grups i entitats independentistes. La portaveu del executiu de Sánchez reitera que a Espanya hi ha separació de poders. Assegura Isabel Celáa que Torra serà rebut com un alt representant quan es desplaci a Madrid per seguir el judici, que -ha ressaltat- comptarà amb totes els garanties. I ha fet una crida a totes a la moderació i la serenor. En el primer dia sense Cabify ni Uber a Barcelona, la patronal de VTC denuncia que el departament de Territori els haurien ofert que seguissin treballant il·legalment a la ciutat quan entrés en vigor el decret. El conseller Calvet diu que és un ma
Especial Europa - Parlament Europeu
AQUÍ PARLEM - Especial Europa 2019 serà un any d'eleccions europees. 'Aquí Parlem' emet un programa especial des del Parlament Europeu a Brussel.les per analitzar l'actualitat amb els eurodiputats catalans: -Santiago Fisas (PP) -Javi López (PSC) -Ramon Tremosa (PDECat) -Jordi Solé (ERC) -Ernest Urtasun (Catalunya en Comú)
Anton Gasol, nou degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya
Aquest dissabte, a 'Aquí Parlem', Lluís Falgàs parla amb el nou degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya, Anton Gasol, en una setmana pressupostària, on encara no s'han aprovat els pressupostos al Parlament de Catalunya ni els pressupostos generals de l'estat al Congrés dels Diputats. Lluís Falgàs també li demanarà sobre l'evolució econòmica a Catalunya, Espanya i Europa. A més, 'Aquí Parlem' repassa l'actualitat parlamentària de la setmana. Anton Gasol és Doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona, Màster en assegurances per l'INESE i Diplomat en Comunitats Europees. Ha treballat com a consultor i analista econòmic i financer, com a col·laborador en diversos mitjans de comunicació, conferenciant i autor de diverses publicacions com 'La llei del pèndol'.
L'actualitat parlamentària
Aquest dissabte 'Aquí Parlem', repassa l'actualitat de la setmana centrada en la reunió del consell de ministres a Barcelona, la trobada entre el president Sánchez i el president Torra i el fina del període de sessions al Parlament de Catalunya. Per analitzar tota l'actualitat, Lluís Falgàs compta amb la periodista Sara González i l'historiador i periodista Fernando Sánchez Costa.
L'advocat i polític Jaume Bosch
Aquest dissabte a 'Aquí Parlem', Lluís Falgàs parla amb Jaume Bosch sobre la seva darrera publicació 'La nostra policia. El model de seguretat de Catalunya des de 1978 fins als atemptats de 2017 i l'1 d'octubre' (Editorial Eumo). Jaume Bosch ha estat subdirector general de coordinació de les policies locals de la Generalitat, membre del Consell de Direcció i del Consell Pedagògic de l'Escola de Policia de Catalunya, diputat per ICV i senador. A més, Lluís Falgàs també repassa la resta de l'actualitat parlamentària en una setmana on hi hagut sessió de control a president de la Generalitat i on s'ha celebrat el Congrès dels Diputats el monogràfic sobre Catalunya.
Celestino Corbacho del PSC i Pere Bosch d'ERC
Aquest dissabte 'Aquí Parlem' se centra en la reforma constitucional. Quan es commemora el 40 aniversari de la Constitució, el president Pedro Sánchez proposa un projecte de reforma constitucional. Per tractar el tema, Lluís Falgàs parla amb l'exministre, exdiputat del Parlament i exalcalde de L'Hospitalet de Llobregat del PSC Celestino Corbacho; i amb l'historiador, exdiputat i exalcalde de Banyoles d'ERC Pere Bosch.
Vidal Aragonés de la CUP
El programa d'actualitat parlamentària de TVE Catalunya, dirigit i presentat per Lluís Falgàs, compta aquesta setmana amb Vidal Aragonés. Aquest dissabte a 'Aquí Parlem', Lluís Falgàs entrevista el diputat de la Candidatura d'Unitat Popular - Crida Constituent, Vidal Aragonés, per parlar dels pressupostos de la Generalitat i de l'actualitat catalana, en una setmana centrada en les vagues i manifestacions de metges i bombers a les portes del Parlament
Susanna Segovia de Catalunya en Comú Podem
Aquest dissabte a 'Aquí Parlem', Lluís Falgàs entrevista Susanna Segovia, portaveu del grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem al Parlament. Lluís Falgàs també repassa la resta de l'actualitat parlamentària i se centra en la sessió de control al President de la Generalitat.
Joaquim Nadal
Aquest dissabte a 'Aquí Parlem', Lluís Falgàs entrevista Joaquim Nadal, per parlar del seu llibre 'Catalunya, mirall trencat'. Nadal és historiador i catedràtic d'Història Contemporània de la Universitat de Girona i de la Universitat Autònoma de Barcelona. En la seva faceta política ha estat conseller de Política Territorial i Obres Públiques, conseller de la Presidència, portaveu del govern, diputat i alcalde de Girona. Lluís Falgàs també repassa la resta de l'actualitat parlamentària i se centra en la convivència parlamentària, en una setmana en que el president del parlament, Roger Torrent, ha cridat l'atenció als diputats perquè mantinguin la postura i les formes. El programa també analitza l'activitat de les comissions parlamentàries i l'oferiment de l'expresident Carles Puigdemont per anar com a número dos en una llista unitària a les eleccions europees.
Jaume Amat, Síndic Major de la Sindicatura de Comptes
Aquest dissabte a 'Aquí Parlem', Lluís Falgàs entrevista Jaume Amat, Síndic Major de la Sindicatura de Comptes, per parlar de la situació dels comptes de la Generalitat i de les actuacions de la Sindicatura, entre d'altres temes Lluís Falgàs també repassa la resta de l'actualitat parlamentària, en una setmana amb la sessió de control al president de la Generalitat al Parlament i amb la compareixença extraordinària de Quim Torra.
Gerard Gómez del Moral d'ERC
El programa d'actualitat parlamentària de TVE Catalunya, dirigit i presentat per Lluís Falgàs, compta amb Gerard Gómez del Moral. Aquest dissabte a 'Aquí Parlem', Lluís Falgàs entrevista Gerard Gómez del Moral, portaveu adjunt del grup parlamentari d'Esquerra Republicana de Catalunya al Parlament. Lluís Falgàs també repassa la resta de l'actualitat parlamentària, en una setmana on la comissió d'investigació sobre el projecte Castor ha aprovat la compareixença de 96 persones, entre elles Florentino Pérez i nou exministres.
Lorena Roldán de C's
El programa d'actualitat parlamentària de TVE Catalunya, dirigit i presentat per Lluís Falgàs, compta amb Lorena Roldán.Aquest dissabte a 'Aquí Parlem', Lluís Falgàs entrevista Lorena Roldán, senadora i diputada de Ciutadans al Parlament de Catalunya. Lluís Falgàs també repassa la resta de l'actualitat parlamentària centrada en el ple celebrat al Parlament aquesta setmana.
Eduard Pujol
Aquest dissabte a 'Aquí Parlem', Lluís Falgàs entrevista Eduard Pujol, portaveu adjunt del grup parlamentari de Junts per Catalunya al Parlament. Lluís Falgàs també repassa la resta de l'actualitat parlamentària centrada en la compareixença del conseller d'interior Miquel Buch a la Comissió d'Interior.
La fractura entre JxCat i ERC amb Lola García, directora adjunta de La Vanguardia
El programa d'actualitat parlamentària de TVE Catalunya, dirigit i presentat per Lluís Falgàs, compta amb la periodista Lola García. Aquest dissabte a 'Aquí Parlem', Lluís Falgàs entrevista la periodista Lola García, directora adjunta de La Vanguardia, per parlar del llibre que ha publicat: "El naufragio", una crònica del que ha passat a Catalunya els darrers anys i per què. Lluís Falgàs també repassa les votacions del debat de política general i la resta de l'actualitat parlamentària centrada en la ruptura entre JxCat i ERC.
Entrevista l'ex diputat i ex portaveu de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela
Aquest dissabte 'Aquí Parlem' comptarà amb Joan Coscubiela, ex diputat i ex portaveu de Catalunya Sí que es Pot, per parlar del llibre que ha publicat: "Empantanados. Una alternativa federal al sóviet carlista", sobre el procés independentista català. Lluís Falgàs també repassarà el debat de política general que s'ha celebrat aquesta setmana al Parlament de Catalunya.
Repàs a l'actualitat política i parlamentària
Aquest dissabte 'Aquí Parlem' comptarà amb el comunicador i historiador Joan López Alegre i amb el periodista i director adjunt d'El Punt Avui Ferran Espada, per conèixer l'anàlisi polític dels esdeveniments del mes d'octubre: un any després de l'1 d'octubre i de l'aprovació al ple del Parlament de la declaració unilateral d'independència de Catalunya. Lluís Falgàs també parlarà amb Joan López Alegre i Ferran Espada de què pot donar de si el debat de política general que se celebrarà el 2, 3 i 4 d'octubre al Parlament de Catalunya.
Teresa Cunillera, delegada del govern a Catalunya
Lluís Falgàs entrevistarà Teresa Cunillera sobre els primers 100 dies del govern espanyol presidit per Pedro Sánchez, de la seva feina com a delegada del govern des del 18 de juny que va ser nomenada i de l'actualitat catalana, entre d'altres temes. El programa també repassarà la valoració que han fet els partits polítics catalans dels primers 100 dies del govern espanyol.

Otros informativos >


Otros programas de RTVE >