Close

EL CANT DE LES SIRENES

Canal: xip/tv (Cataluña)
Programa: Portbou
Título: EL CANT DE LES SIRENES
Descripcion: Tots els pobles de costa tenen les seves pròpies llegendes sobre les sirenes. A Portbou fins i tot les senten a ritme de Tina Turner.
Fecha publicación: 20-05-2007

URL:
http://www.xiptv.cat/portbou/capitol/el-cant-de-les-sirenes

Otros vídeos de Portbou en xip/tv (Cataluña)

233 mm
La història diu que des del 1845 el traçat ferroviari ibèric és 233 mil.límetres més ample que l'europeu. Aquest fet obliga tots els trens a fer un canvi d'eix abans de creuar la frontera i a aturar-se 20 minuts a Portbou, l'últim poble de Catalunya o el primer, segons d'on es vingui.
ALEJANDRO STROHECKER
"Un dia de glòria i 40 de gana", així defineix el mateix Alejandro la vida dels pintors, mentre ens mostra, des de casa seva, la peculiaritat de la seva obra de paisatges canviants i cares ocultes. Una obra que té, en la seva mescla, el secret més ben guardat de tot Portbou.
TAN LLUNY, TAN A PROP
En un poble de frontera, molta gent hi està de pas. Però una parella d'argentins, pare i fill, han decidit instal.lar-se a Portbou i fer-se càrrec de la pensió Juventus. Descobrim la seva història a través de la trucada d'un amic.
L'ORDRE DELS FACTORS
Les coses a Portbou no són el que semblen. Els habitants del poble estan acostumats a què la tramuntana ho canviï tot de lloc. Per això no tenen mai la certesa que després d’un dilluns vindrà un dimarts.
MARCEL·LÍ GARRIGA, EL JUGADOR NÚM. 13
Quan cau la nit a Portbou, en Marcel·lí s'entrena sense descans al camp de futbol per tractar de fer realitat el seu somni: debutar algun dia amb el Club Esportiu Portbou. Mentrestant, a Ca l'Herrero, la gent gran juga a una partida de quina.
EL VENT
Passat, present i futur de la tramuntana. La sinopsi se l'ha endut el vent. No queda res.
PAPER I LLAPIS
Una obra de teatre en tres actes que ens descobreix la vida d'un poble a través d'un dels seus habitants.
PAGES BREAD SLICES (PRIMERA PART)
Ca la Feli és un bar - restaurant molt conegut a Portbou, i fins tot a l'estranger, gràcies a una campanya publicitària de dimensions europees.
L'ULL DEL FOTÒGRAF
El Marian Roman va més enfeinat a l’hivern que a l’estiu. A Portbou és feliç i hi fa moltes coses. Però té una espina clavada: ha dedicat tota la seva vida a la fotografia però no deixarà el llegat que voldria... perquè simplement, no hi arribarà a temps.
JE PRÉFÈRE L'ÉTÉ
La Sílvia té una perruqueria a Portbou. Als mesos de gener i febrer té pocs clients. A més, aquest hivern no ha fet fred i no hi ha neu a la muntanya. Els resultats han estat catastròfics. Afirma rotunda: “Je préfère l’été”.
EL PROGRÉS
El progrés està molt bé però espatlla la natura. I tot és pel diner. Portbou era millor abans, diuen els seus habitants... però, com tot, ha canviat... de fet, ni el clima ja no és el mateix.
QUI CANTA ELS SEUS MALS ESPANTA
Hi havia una vegada un poble on la gent cantava per qualsevol motiu. Per tot i per sempre, cantaven. Alguns tenien el do de, cantant, desaparèixer i aparèixer a l’altra punta del poble... Portbou.