Close

Capítol 1: Cultura

Canal: xip/tv (Cataluña)
Programa: Pintant el gris
Título: Capítol 1: Cultura
Descripcion: Al capítol de Cultura conversem amb Joan Matamala, propietari de la llibreria Les Voltes de Girona. Visitem a casa Joan Vilamala, músic i compositor i component del grup Els Esquirols, establert des de fa uns anys a Manresa. Tanquem el programa passejant per Granollers en companyia de l’artista Vicenç Viaplana.
Fecha publicación: 24-04-2016

URL:
http://www.xiptv.cat/pintant-el-gris-franquisme/capitol/capitol-1-cultura

Otros vídeos de Pintant el gris en xip/tv (Cataluña)

Capítol 10: Societat
Al capítol de Societat fem una visita a la casa de Jordi Pujol, antic component del Grup de Folk, a Sant Esteve de Palautordera. Fem unes copes a peu de barra amb els periodistes lleidatans Javier de Castro i Àlex Oró i acabem al voltant d’una taula amb el fondista granollerí Ramon Parellada.
Capítol 9: Política
Al capítol de Política conversem amb el catedràtic d’història de la UAB Borja de Riquer, a l’Arxiu Nacional de Catalunya. Passegem per Mataró en companyia de l’antic militant del PSUC Antoni Segarra i visitem l’Ajuntament de Tarragona de la mà de la professora d’història a la URV i política Montserrat Duch.
Capítol 8: Economia
Al capítol d’Economia conversem amb l’empresari tèxtil de Terrassa Joaquim Badrinas. Coneixem l’horta de Lleida de la mà del pagès Joan Antoni Boldú i descobrim els orígens de Bellvitge a través de l’activista veïnal de l’Hospitalet de Llobregat Roque Fernández.
Capítol 7: Economia
Capítol 7: Repressió
Al capítol de Repressió fem una visita a l’Arxiu Comarcal del Vallès Oriental, en companyia de l’advocat i historiador Joan Garriga. A continuació, mantenim un emotiu encontre amb l’activista sindical de Badalona Adoni González.
Capítol 6: Moral
Capítol 5: Educació i llengua
Al capítol de Llengua i Educació conversem amb la mestra Assumpta Baig, a Vilanova i la Geltrú. A Manresa tornem a l’aula i compartim pupitre amb Josep Camprubí, antic professor de català a Òmniun Cultural. I tanquem el nostre viatge amb l’escriptor i impressor d’Olot Domènec Moli.
Capítol 4: Religió
Al capítol de Religió conversem a l’Hospitalet de Llobregat amb Jaume Botey, professor d’història de la UAB i excapellà. Tot seguit, viatgem fins a Sant Quirze de Safaja per conèixer el capellà i historiador Antoni Pladevall.
Capítol 3: Esports
Al capítol d’Esports conversem amb Joan Escuder, membre i expresident del Grup Excursionista i Esportiu Gironí i trepitgem el terreny de joc de la mà de dos il·lustres veterans: l’exjugador de bàsquet del Club Joventut de Badalona Josep Lluís Cortés i l’exjugador d’handbol del Club Balonmano Granollers Miquel Prat.
Capítol 2: Turisme
Al capítol de Turisme conversem amb el periodista Lluís Molinas, tot passejant per Callela de Palafrugell. Trobem la historiadora Àngels Parés al carrer del Pecat de Sitges i ens citem a la pista de ball amb l’empresari de la nit Vincent Battini, a Salou.
, els darrers anys del franquisme a comarques
Us proposem un viatge als darrers anys del franquisme a comarques a través dels seus protagonistes. Descobrirem com es vivia en una dictadura ja ferida de mort, però que encara mossegava i un blanc i negre que calia trencar. Pintant el gris, els darrers anys del franquisme a comarques. Diumenges, a les 22h. a la teva televisió de proximitat.