Close

La Toscana

Canal: xip/tv (Cataluña)
Programa: Mirades de cargol
Título: La Toscana
Descripcion: L’olor de les històries del passat. Per tal de conèixer la clàssica Florència, agafem una bicicleta i recorrem els seus carrers adoquinats. El sol de tardor ens obsequia amb una jornada on la llum i les textures dels edificis renaixentistes són presa dels nostres objectius. Des d’allí, ens adrecem cap a la romàntica Toscana per perdre’ns en els seus pobles petits de pedra mentre la màgia dels colors ens xiuxiueja històries del passat.
Fecha publicación: 08-04-2010

URL:
http://www.xiptv.cat/mirades-de-cargol/capitol/la-toscana

Otros vídeos de Mirades de cargol en xip/tv (Cataluña)

Redú
Boscos de paper. En aquesta petita població belga, coneguda com a “el poble dels llibres” rebusquem les seves antigues llibreries i acaronem les seves pàgines oblidades. Coneixem el procés de fabricació artesanal del paper i visitem un enquadernador. Durant el nostre recorregut, els boscos del voltant són coprotagonistes de la nostra història, com a matèria primera de la nostra sabiduria.
Hoge Veluwe, pedals orfes
Aquest parc natural ens convida a recórrer els seus camins amb bicicletes blanques. Després de pedalar durant hores, passem del verd dels boscos a la sabana africana on els temibles lleons apareixen disfressats de cérvols tímids. Durant el trajecte, desenes de bicicletes abandonades ens faran preguntar perquè han acabat així: Abandó? Accident? Oblit? Joc? El museu Kroller-Müller, farcit d’escultures gegants a l’aire lliure li dóna el toc artístic a la peça.
Fianantrasoa
amí del baobab. En el viatge per l’interior de Madagascar coneixem les seves tradicions i la seva feina artesanal. Les dones ens ensenyen la fabricació i el transport de la rajola, un pescador s’acostarà a la llera del riu i el diumenge arriba amb el rentat de la roba a la riba del llac i el joc de les cartes entre amics. Amb una mica de sort, podrem veure algun baobab i descobrirem els lèmurs.
Fragas del Eume
Amor prohibit. A Fragas del Eume, viatgem riu amunt per tal d’arribar a petits temples perduts entre arbres. Llegendes d’amors impossibles ens arriben a l’ànima mentre pugem per camins humits a la vora del riu. Prop del “monte de Forgoselo” sentim la puresa de l’aire, que disputa a favor del sol amb els cavalls salvatges que juguen al capvespre.
Moçambic
Els somriures dels nens ens acompanyen. El trajecte de Tulear a Andavadoaka, de pocs quilòmetres, es converteix en un viatge de diverses jornades ple de somriures. Aquí, a la costa de Moçambic, descobrim la llibertat de la seva gent i ens sentim convidats de luxe. El mar cristal·lí ens ensenya els seus fruits i comparteix amb nosaltres alguns dels seus secrets, mentre els habitants d’Andavadoaka surten a pescar, com han fet cada dia durant diverses generacions.
Marken
Marea, Brea i salnitre. Marken és un dels molts pobles que s’estenen al llarg de la costa est d’Holanda amb les seves cases de fusta de color de brea i els seus fanals. Veïns són Monikendam, Edam... tots ells, racons tranquils i encantadors per on passejar al capvespre d’hivern o en un matí d’estiu al mateix temps que somniem amb petits vaixells de vela.
Atles marroquí
Un viatge de colors. La recerca de l’aigua és el motor que ens porta a seguir un camí de colors cap a l’Atlas del Marroc. Els verds contrasten amb els grocs sota el sol sufocant i la sequera amenaçant. Pobles d’adob sembrats durant el recorregut, apareixen com un oasi de frescor en aquesta ruta.
Amalfi
El batec del Vesuvi. La costa d’Amalfité com a protagonistes els petits temples de cultures llunyanes en el temps. A Pompeia ens recreem amb les seves textures, els seus frescos i capitells, imaginant la vida que bullia als seus carrers en altres temps. Fins i tot, arribem a imaginar el batec del volcà durant aquells històrics minuts de foc. Les imatges parlen per si soles. Amb la caiguda del sol, la màgia ens transporta a la ciutat de Alberobello, on el blanc de les seves cases ens evoca la puresa d’un nou inici.
Luxemburg
Montblanc
La gran muntanya blanca. La gran muntanya batega en aquest ascens cap al cel. Un món natural es despulla davant dels nostres ulls, mostrant tota la seva bellesa als peus d’aquest gegant. Els pics nevats d’aquesta vall reflecteixen la seva bellesa en llacs solitaris mentre una sensació d’ingravidesa corona aquest espectacle.
Dordonya. Pobles de caramel
En aquest capítol, els pobles medievals de la Dordonya ens descobreixen tresors lumínics en llocs sagrats. Baixem fins les entranyes de la terra, fins a coves mil·lenàries poblades de textures sorprenents tant com belles. Els camps francesos afegeixen una nota de cromacitat a aquesta ruta de pedra i roques.
Essaouira. Castells a la sorra
En aquest capítol descobrim el port pesquer d’Essaouira, un dels enclavaments comercials africans de més importància en segles passats. Passegem per la medina atrapada entre les muralles d’aquesta ciutat. A la veïna Diabat, casa de llegendes i mites musicals, juguem amb els blaus i els blancs de l’atlàntic. Les tradicions de la cultura del Marroc són protagonistes en el nostre recorregut pel sud del país. Aprenem la tècnica de l’elaboració de l’oli d’argà, l’art de la cal·ligrafia, el tallat de la fusta…