Close

El resum de la Rita

Canal: xip/tv (Cataluña)
Programa: Al pot petit
Título: El resum de la Rita
Descripcion: Aquesta temporada hem continuat parlant amb els nostres protagonistes per conèixer la seva opinió, però també hem fet moltes activitats molt divertides! Ah! I no oblideu que per parlar de cada tema us hem portat un petit expert. En aquest resum, la Rita és l'experta que ens explicarà com fem AL POT PETIT!
Fecha publicación: 02-04-2012

URL:
http://www.xiptv.cat/al-pot-petit/capitol/el-resum-de-la-rita

Otros vídeos de Al pot petit en xip/tv (Cataluña)

La festa d'Al pot petit
L'estiu ja ha arribat! I tots els protagonistes d'Al Pot Petit ho celebren plegats amb una gran festa al camp on no hi falta de res: un bany a la piscina, una gimcana, i molta alegria i bon humor per repassar els millors moments del programa. Us hi apunteu?
El futur
El futur és des de sempre una de les grans incògnites de la humanitat. Tant a nivell personal, com a nivell de planeta, ens és difícil saber com serà el dia de demà. En aquest capítol, la Berta i el Lluc descobriran com ha anat evolucionant l’home, reflexionaran sobre el pas del temps i parlaran sobre són els reptes que tenim de cara a l’endemà. Amés, tots dos faran un exercici ben difícil: miraran d’imaginar-se com seran les seves vides quan hagin deixat de ser uns nens
El mar
Voleu conèixer el mar tant per sobre com per sota de l'aigua? La Martina i el Jan ens ho explicaran de la mà d'un capità molt valent i d'un professor de submarinisme que en sap molt. A més, reflexionarem sobre la importància de cuidar del mar i les repercussions que això té en la vida del planeta. A nedar!
La filosofia
Per què existim? Quin és el sentit de la vida? I el bé i el mal, què són? La Filosofia és molt més que una assignatura de col·legi, i té molt a veure amb les grans preguntes que ens preocupen sobre el món i sobre nosaltres mateixos.En aquest capítol, la Gaia i en Guillem debaten amb el filòsof Norbert Bilbeny i reflexionen a classe sobre els aspectes pràctics del Pensament.
Les tradicions
Al Pot Petit volem saber quines tradicions coneixen els nostres nens, i per això passem un dia amb el Naveed i la seva famlia del Pakistan, i un altre amb l'Unai i tota la seva Colla de castellers de Caldes de Montbui. Els nostres protagonistes ens ensenyaran com viuen ells, en ple segle XXI, costums que arrenquen fa molt de temps i ens donaran la seva opinió sobre les tradicions de diferents indrets.
El cinema
El cine és conegut com el setè art i ha estat des de començaments de segle XX l’entreteniment de masses per excel·lència. En aquest capítol, amb el Tomàs i el Pau, aprendrem com n’és de difícil fer cine i quants rols diferents són necessaris perquè una pel·lícula pugui tirar endavant. Els nostres protagonistes fins i tot s’atreviran a fer una petita pel·lícula!
El treball
Com farieu una entrevista de feina? Com es prepara un curriculum? I si volguessis ser forner, com és aprnedre a fer pà? Els nostres protagonistes d’avui tindran una petita introducció al món del treball. Ens parlaran de quines professions els agradaria fer i descobriran petits trucs per trobar feina. A més, descobriran que el treball, que és avui una necessitat, era considerat antigament un càstig o una cosa que només havien de fer els pobres. El Miquel i la Aina explicaran la seva opinió sobre alguns problemes que es deriven de la feina, com la discriminació que encara pateixen les dones en alguns àmbits o el treball infantil.
La son
Les persones, des de sempre, hem necessitat dormir i tenir un lloc on fer-ho còmodament i amb tranquil·litat. La Marina i el Roger, els protagonistes d’aquest capítol d’Al Pot Petit, ens expliquen els seus punts de vista sobre aquest tema. Per descobrir més coses sobre la son, visiten la Unitat del Transtorn de la Son, a l’Hospital Clínic i la Consuelo Barea, que ha escrit un llibre sobre com dominar els nostres somnis.
El teatre
El teatre és un gènere literari que es va crear per ser representat amb actors i que des del principi, en temps dels grecs, es va convertir en un gran espectacle de masses. Avui dia, quotidianament ens trobem en situacions on fem teatre i a l’escola o a casa hi ha dies que, si un grup d’espectadors ens veiessin, creurien que viuen una veritable obra teatral. En aquest capítol, la Bet i el Nestor ens expliquen perquè ells són uns apassionats del teatre i ens acompanyen a descobrir les entranyes d'aquest art sobre l'escenari!
La felicitat
Les enquestes demostren que els filipins, que viuen en un país pobre i on els desastres naturals són habituals, són un dels pobles més feliços del món.Per contra, els habitants de Hong-Kong, un dels països més rics del planeta, lideren les classificacions d’infelicitat. En aquest capitol d’Al Pot Petit,ens preguntarem què és exactament la felicitat i com podem trobar-la de mà de l’Ainona (12 anys, Sant Llorenç Savall) i d'en Carlos (10 anys, Sant Quirze del Vallès).No us perdeu les seves reflexions!
La moda
La moda és avui un dels sectors econòmics més vius, té una enorme presència en la publicitat i  ha trascendit la seva antiga funció de protegir-nos del fred: el que ens posem és tota una declaració d’intencions perquè defineix el nostre estil de vida.En aquest capítol l’Emma i l’Enric ens expliquen com la moda forma part del seu dia a dia, mentres anem al museu de l’indumentaria i coneixem a la dissenyadora Txell Miras.
La història
La història és d’una gran importància per entendre el món en què vivim, és un escenari ple d’exemples i lliçons de què hem de fer i què no hauríem de repetir mai. L'Elena i el Marcel són dos grans amants de l'història que ens expliquen que la història no la fan només els grans personatges, ni les catàstrofes, ni els grans descobriments: la història la formen les petites vivències de cada persona, de cada família i de cada poble, perquè igual que no es pot viure sense respirar, tampoc es pot existir sense tenir una història.
Viatjar
La vida i la mort
De manera natural, el camí de la vida acaba en la mort. No hi ha vida sense mort, tot I que no en parlem massa. L’Edurne I el Gerard, però, s’han atrevit a parlar amb nosaltres d’aquests dos temes, tan iguals I tant diferents: la vida I la mort. Ens explicaran el seu punt de vista sobre el cicle de la vida, la por a morir-se o el sentit de la vida. No us ho perdeu!
La família
La Coco i el Pol tenen famílies molt diferents. I és que de famílies, n’hi ha tants tipus com famílies hi ha al món.  Ells ens explicaran la seva història i la dels seus parents i reflexionaran sobre la institució més antiga del món.
Ballar
Ho fem de manera quasi institiva: moure l'esquelet, amb més o menys tècnica i sentit del ridícul. Ballant expressem sentiments al ritme de la música, fent de la dansa tot un art. Així ens ho expliquen la Marina, que vol ser ballarina professional de ballet clàssic; i en Víctor, un amant dels new styles que farà ballar a tota la família... literalment.
La fama
Quina és la recepta per assolir la fama?  Ser famós equival a tenir èxit i reconeixement… però també implica alguns perills i responsabilitats! Al Pot Petit en parlem amb el nostre star system particular:  la Maria, que forma part del grup musical Macedònia; i la Mireia i les seves amigues, amb qui anem a conèixer el seu grup idol·latrat, La Pegatina.
La tele
La petita pantalla ens ha acompanyat tota la vida, i gràcies a ella hem vist de tot: des de moments històrics irrepetibles fins a programes dignes d’oblidar. Amb l’ajuda d’un comandament màgic, en Quique, en Marc i els seus amics fan zapping pels diferents procesos del mitjà televisiu: visitem un plató virtual a VOTV i aprenem a editar amb imatge i so a classe… tot imaginant-nos com mirarem la tele en el futur.
Pau i guerra
Des de sempre l’ésser humà ha lluitat pels aliments, la terra o les idees. I encara que sembli que ens toca de lluny, la guerra és  molt present a les nostres vides, o qui no ha tingut mai una pistola de joguina o un videojoc violent? Al Pot Petit d'avui, l'Albert, la Maleni i els seus amics reflexionaran sobre la guerra i intentaran trobar una fórmula perviure tots en pau.
Llegir i escriure
Aprendre a llegir i a escriure és molt important a la vida de qualsevol persona. Quan sabem llegir, s’obren totes les portes del coneixement. Els nostres dos protagonistes ens explicaran els seus punts de vista sobre el tema: l’Adrià, té 6 anys i fa molt poc que sap llegir i escriure. I la Valèria, que en té 12, és una lectora voraç i una aspirant a escriptora.
El consum
Què valen les coses? En comprem massa? I quin ús en fem?  Al Pot Petit, investiguem què és el Consum amb l’ajuda de la Paula i d’en Fèlix. Amb ells visitem un mercat d’intercanvi i ens n’anem de rebaixes, mentre debatim sobre el consum responsable i les modes. Si ets un consumidor nat i no et queden calaixos a casa per guardar les joguines, aleshores no et perdis aquest programa… no et constarà ni cinc!
Els animals
T’agraden els animals? T’estimes les teves mascotes? Les protagonistes d’aquest episodi són unes apassionades del regne animal. Al Corral de Can Neri, a Reus, la Kamar i els seus amics aprenen a cuidar cavalls, gallines, ovelles... tots els animals que viuen en una granja! I amb la colla de la Teresa visitem la Fundació Mona, on coneixem els problemes amb què s’enfronten els ximpanzés per viure en el seu medi natural.
Ciència
L’ésser humà sempre ha buscat el coneixement de tot el que l’envolta, i aquesta curiositat és el que ens ha fet avançar com a espècie! Totes les coses de què gaudim són fruit de la investiació científica, des de la primera roda de pedra fins a la pantalla on esteu llegint aquest text Aquesta hipòtesi la defensen molt bé en Jaume i en Wenceslao, que ens demostren empíricament que la ciència pot ser divertida: la química, les naturals, les mates… Tot això mentre la nostra experta, la Selena, ens ajuda a entendre millor la llei de la gravetat. Eureka!!
Esports
Barça o Madrid? Messi o Cristiano Ronaldo? Tot i que de vegades es creu que futbol és sinònim d’esport, Al Pot Petit sabem que hi ha molts més esports tan o més interessants! Fer esport comporta saber treballar en equip, fer activitat física, superar-se per assolir un repte i, sobretot, divertir-se! Amb l’Anna i la seva colla, ens escapem a Sitges per aprendre a fer surf, i entrem al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat de la mà de la Sandra per saber com entrena una gimnasta rítmica.
El joc
Jugar és una activitat espontània, lliure i que ens serveix per aprendre normes, adquirir rols... i per divertir-nos, és clar. Però tenim prou temps per jugar?  Al Pot Petit hem convidat els nostres protagonistes a participar d'una gimcana al voltant dels seus jocs preferits.Amb en Pol i la seva colla visitem el Museu de Joguets i Autòmats de Verdú, muntem una partida amb la Rita, que ens ensenya la seva gran col·lecció de jocs de taula, i fem un repàs del món del videojoc de la mà d'en Ton, el nostre expert de la setmana.