Close

Lacrosse

Canal: RTVE
Programa: Insolits
Título: Lacrosse
Descripcion: Els estudiants d'Erasmus han contribuït a expandir l'esport del lacrosse pel món i en concret a Catalunya. És un esport que combina el rugby i l'hoquei. Els seus orígens es remunten als nadius indis que poblaven Amèrica del Nord. En Pol, jugador dels Dracs de Barcelona introduirà l'Ander Mirambell, pilot olímpic d'Skeleton, en la pràctica del lacrosse, fins arribar a jugar un partit amb la resta de l'equip. És aquí on han de demostrar totes les seves dots tant de rapidesa, regat, força, punteria i aspectes practicats anteriorment amb l'estic. El lacrosse comporta tenir complicitat amb la resta de l'equip i sobretot arribar a formar part d'una comunitat internacional. En aquest cas, els Dracs de Barcelona, són un equip format amb membres de diferents ciutats d'arreu del món.
Fecha publicación: 08-01-2020

URL:
https://www.rtve.es/alacarta/videos/insolits/insolits-lacrosse/5479775/

Otros vídeos de Insolits en RTVE

Aikido, un esport que coordina l'energia del cos i la ment
'Insòlits', s'introdueix de la mà de l'Ander Mirambell a l'aikido, un esport que ensenya a establir l'harmonia amb un mateix, amb els altres i amb l'univers. Enmig del caos i l’estrès de la ciutat de Barcelona, l’Ander troba un racó on practicar l’aikido, un esport mil·lenari que l’ajudarà a evadir-se de tot. Serà en Xavier, el mestre sensei del centre Shoshinkan, qui el guiarà a trobar aquesta pau. La Júlia serà qui acompanyarà l’Ander aquest món de tranquil·litat i de recerca de la perfecció física i mental. En nivells més avançats que els dels principiants Ander i Júlia, trobem a l’Alexandra, una experta amb les espases dins la disciplina de l’aikido, que ens farà una demostració juntament amb el sensei.
Beisbol, un esport poc practicat a Catalunya
'Insòlits', s'introdueix de la mà de l'Ander Mirambell al beisbol, un esport amb molta fama però pocs practicants a Catalunya. Aquesta vegada l'Ander s'endinsa en un esport molt conegut, però que actualment no compta amb massa practicants. I és que el beisbol a Catalunya va viure les seves millors èpoques ja fa uns quants anys amb la presència de molts equips ara ja desapareguts. Tot i això, es manté gràcies a clubs històrics com el Viladecans, el Sant Boi o el més recent, el Beisbol Barcelona. El Jordi Vallès, president de la Federació Catalana de Beisbol i Softbol, introduirà l'Ander en la història d'aquest esport i l'Èric, jugador del CB Viladecans, en la pràctica: el llançament, la recepció i la batuda. Ara sí, l'Ander i la nostra voluntària, l'Estefania, ja poden disputar un partit amb el CB Barcelona. Seran capaços de fer un home run?
Insòlts - El tamborí, l'esport precursor del tennis
'Insòlits', s'introdueix de la mà de l'Ander Mirambell al tamborí, un esport molt vintage. Ens trobem davant un esport insòlit molt antic. A l'edat mitjana, a les places dels pobles, es comença a practicar el tamborí, el precursor del tennis. Tot i ser tan antic, a Catalunya no arriba fins l'any 2004, gràcies al Fòrum de les Cultures de Barcelona. Un expert en l'esport, Marc Solsona, és qui ensenyarà a l'Ander i el seu convidat, en Marc, els aspectes necessaris del tamborí, amb la finalitat de disputar un partit amb jugadors professionals. És un esport amb molta història i trajectòria que, fins avui dia els tamborins han anat evolucionant constantment. La rapidesa, reacció i estratègia hauran d'estar presents per poder guanyar el partit. Qui serà el guanyador, l'Ander o en Marc?
E-games, l'esport més tecnològic
Insòlits s'introdueix de la mà de l'Ander Mirambell als e-games, l'esport més tecnològic.Concentració, reacció i estratègia, tres aspectes que necessita l'Ander per afrontar un nou repte, els videojocs. Aquesta vegada és la Natalie la voluntària que acompanya i s'enfronta contra l'Ander a un partit del FIFA. Coneixem en Xavier Sancliment qui ens fa un tour per la primera gaming house de Catalunya. Una casa on practiquen, fan esport, pensen en estratègies i sobretot es preparen pel pròxim torneig; una casa on no hi falta de res. Els e-games són un esport poc comú però que comporta moltes hores de pràctica. En Rubèn, director esportiu de l'equip ARMY serà qui els ensenyarà a fer funcionar un comandament i finalment arribaran a competir contra dos professionals. Quin serà el resultat?
Tir olímpic, l'esport que requereix concentració i punteria
Insòlits s'introdueix de la mà de l'Ander Mirambell al tir olímpic, un esport que es basa a tenir punteria. Una de les modalitats de les Olimpíades és el tir amb pistola d'aire comprimit. La ciutat de Barcelona està plena d'indrets on es practica aquest esport insòlit com el Club de Tir Esportiu de Barcelona. L'Ander s'endinsa dins un món que requereix una concentració màxima per tal d'aconseguir la millor puntuació. La Lara serà qui l'acompanyarà a practicar aquest esport. Dos campions, l'Alba Rodríguez i el Joaquin Delgado, els ensenyaran totes i cadascuna de les pautes necessàries per a practicar el tir amb pistola d'aire comprimit i ser el màxim precisos.
Escalada al rocòdrom més gran d'Europa
Ens endinsem dins el món dels anomenats 'fanàtics'. Ander Mirambell i una voluntària, la Marta, van fins el Climbat la Foixarda, a Montjuïc, i que és el rocòdrom més gran d’Europa. Viuran de primera mà aquest esport tant insòlit. Allà hi troben un expert en escalada, l’Abel Olivares, que els ensenya les instal·lacions i sobretot a saber escalar les diferents parets de la Foixarda. Des de la paret més simple a una de les més complicades. Preguntem a periodistes i a diferents experts en escalada com l’Eduard Marín, campió del món d’escalada i a l’Ivan Torres, fanàtic i periodista, perquè ens expliquin com viuen ells el fet de ser fanàtics.
Quidditch, l'esport més màgic
A Insòlits ens endinsem dins un món de ficció fins a arribar al quidditch. L'Ander Mirambell no desaprofita l'oportunitat de conèixer un dels esports més insòlits entre tots els insòlits. Un esport adaptat per dos estudiants dels Estats Units a partir de la famosa saga de Harry Potter. Només es necessiten sis cèrcols i escombres voladores. Tanmateix, a causa de la falta d'aquests dispositius màgics, aquest quidditch muggle es juga sobre terra. Aquesta vegada l'Ander compta amb una voluntària, la Judith. En un primer contacte hauran d'aprendre totes i cadascuna de les regles, que en són moltes, i la funció que tenen les diferents pilotes i posicions dins el terreny de joc. L'Álvaro, jugador dels Barcelona Eagles, serà qui doni les explicacions necessàries a l'Ander i la Judith per poder arribar a jugar un partit contra els Nightmare Grims de Tarragona.
Horseball, l'esport que barreja bàsquet, rugbi i polo
A Insòlits descobrim amb l'Ander Mirambell el horseball, un esport que cavalca entre el bàsquet, el rugbi i el polo. L’Ander no només haurà d’aprendre a jugar un esport insòlit sinó que també haurà de compenetrar-se amb un cavall. S’enfronta a un doble repte amb l'horseball: trobar una persona que l’acompanyi i que hagi tingut un primer contacte amb cavalls. Aquesta persona que estarà amb ell serà l’Eva. Aquesta vegada l’Ander i l’Eva tenen l’oportunitat de comptar amb el millor jugador del món durant vuit anys, en Miquel Julià, qui els ensenyarà l’esport juntament amb els membres de l’equip CEEC Cardedeu. En aquest esport és molt important tenir un bon feedback amb el cavall, ja que l’element més rellevant és tenir-hi una relació basada en la confiança.
El twirling, una combinanció de dansa i gimnàstica rítmica
Insòlits s'introdueix de la mà de l'Ander Mirambell en el twirling, un esport amb molt ritme que combina dansa i la gimnàstica rítmica. S'inspira en les bandes musicals i en les majorets, que animen els espectacles esportius als Estats Units. Aquesta vegada l'Ander comptarà amb dos voluntaris, el Josean i el Josep, que seguiran els consells i les instruccions de la Judit, entrenadora i jutge de twirling.
Parkour: salts i obstacles
'Insòlits' descobreix el parkour, l'esport que sempre està a l'altura. En aquest cas l'acompanyarà Josep Morales. Morales serà qui l'acompanyarà a saltar, moure's i sobretot a esquivar qualsevol obstacle i superar les dificultats que es trobin en el camí. Els dos, coneixen a un altre Josep, però en aquest cas és expert en parkour. Per posar-los una mica en situació, primerament els ensenya les instal·lacions i els principis bàsics per practicar el parkour. Una vegada ja són uns experts, s'endinsen dins d'una zona més professional i comuna per tots els qui practiquen el parkour: el carrer.
L'hoquei subaquàtic amb aletes i stick
Unes aletes, unes ulleres i un stick serà el que necessitarà l'Ander per submergir-se per primera vegada a 'Insòlits' i jugar a l'hoquei subaquàtic. Com sempre no ho farà sol, en aquest cas l'acompanyarà l'Anna, una valenta. En aquesta ocasió, en Saül, entrenador dels Intrèpits Seitons del Barcelonés, els ensenyarà les nocions bàsiques d'aquest esport, sobretot, moure el disc pel fons de la piscina.
Dirt jump, l'esport dels salts i els trucs en bicicleta
A 'Insòlits' l'Ander Mirambell descobreix dirt jump. Aquest esport va més enllà de fer salts i trucs amb bicicleta. Tots els seus membres són una gran comunitat que comparteixen la seva passió per l'esport i els seus reptes. L'Ander ha convençut un valent, el Miguel, per entrar a formar part de la comunitat de riders de la Bassa Bike Park. Tots dos hauran de superar-se a si mateixos i les seves pors gràcies a l'ajuda d'el Javier i l'Àngel, dos dels fundadors del circuit. S'iniciaran en el pump track i seguiran progressant fins arribar als salts. També coneixeran la primera rider que va completar un backflip, la Gemma Corbera.
Ander Miranbell ens anima a conèixer esports minoritaris
Insòlits és el nou programa cultural que estrena La 2 amb l'any nou i que s'emetrà cada dimecres a les 18 h, en català. La passió pels esports més extravagants serveix com a vincle per proclamar un manifest a favor de la il·lusió per viure, dels que s'atreveixen a pensar diferent, dels pioners que ens obren els ulls i de tots aquells que segueixen cegament les seves passions. El conductor del programa és l'esportista olímpic de Skeleton, Ander Mirambell. Ell busca ments obertes, flexibles i curioses que gosin provar esports que es practiquen poc. Per a trobar gent així d'eixerida, l'Ander surt al carrer i selecciona algú per intercanviar impressions sobre esports minoritaris.