Close

Adela Subirana - 31/05/2013

Canal: RTVE
Programa: Gent de paraula
Título: Adela Subirana - 31/05/2013
Descripcion: És empresària, fundadora i presidenta el Grup Set, forma part de nombrosos consells d'administració, membre dela Cambra de Comerç i una de les dones més ben relacionades del país. Parlem de la situació actual de les dones en un món dominat pels homes. De com ha hagut de batallar que es canviessin estatuts de llocs tan inamovibles com el Cercle d'Economia o el Cercle del Liceu per deixar-hi entrar les dones, de la Societat Civil Catalana, de qui són i què fan, de la crisi de la classe política i repassem a seva trajectòria personal.
Fecha publicación: 31-05-2013

URL:
http://www.rtve.es/alacarta/videos/gent-de-paraula/gent-paraula-adela-subirana-24-05-2013/1840973/

Otros vídeos de Gent de paraula en RTVE

Elisenda Roca
Elisenda Roca és periodista, dirigeix obres teatrals i escriu llibres, a la televisió va conduir un dels concursos mítics, 'Cifras y Letras' de TVE, que la va fer molt popular. Ha dirigit diversos muntatges teatrals, el més recent i que ha aconseguit gran èxit és "T'estimo, ets perfecte, ja et canviaré". L'Elisenda està molt lligada al teatre, els seus pares es van conèixer dalt d'un escenari i tot i haver interpretat algun paper reconeix que cada cop més li agrada ser directora. "De petita era molt tímida i quan vaig vèncer aquesta timidesa vaig poder fer coses de cara al públic i ara com més gran em faig més m'agrada estar al darrere". Pel que fa al periodisme ha fet "les coses que s'ha proposat i volia fer". Va començar a Ràdio Joventut, després va passar a Antena 3 ràdio i més tard Mainat la va trucar per fer "Cifras y Letras" amb el que va aconseguir una popularitat 'amable'. "Era com la nena bona que els hi entrava a casa i els feia jugar una mica".Ha escrit "Serem pares" per exp
Joan Ramon Laporte
El Cap de Servei de Farmacologia Clinica de l'Hospital Vall d'Hebron (fins any 2014), Catedràtic de Farmacologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i  Director de la Fundació Institut Català de Farmacologia, Joan Ramón Laporte ens explica que les malalties provocades pels efectes dels medicaments són la tercera causa de mort, als països desenvolpats, per darrere dels infarts i del cáncer.  Laporte assegura que estem sobremedicats perque no tenim prou respecte pels medicaments,  perque s' han abaixat molt els preus i tot això els ha frivolitzat.El sistema de salud, a més, recepta massa ja que és més fácil que parlar amb el pacient.Laporte ens explica que molts medicaments pel colesterl,  per dormir, per l'ansietat o l'Alzheimer o els complexos multivitamínics són medicaments inútils. La industria faramacèutica és el tercer sector de negoci mundial després del comerç d’armes i  el tràfic de drogues.
Teresa Gimpera - 27/07/2014
 Teresa Gimpera va ser la model dels anys 60 i 70 a Espanya, tot ho feia ella, ja fos passarel•la, publicitat o cinema. Podia arribar a enregistrar 2 espots en un dia. Va rodar més d'un centenar de pel•lícules i va ser la imatge del moviment barceloní la Gauche Divine. Posteriorment ha estat empresària amb l'agència Gimpera Models. Ha tingut una història d'amor amb un galant de Hollywood, l'actor Craig Hill, recentment desaparegut, que va deixar Califòrnia per ella.
Joan Lluís Bozzo - 20/07/2014
 Aquesta setmana el programa convida Joan Lluís Bozzo, una de les tres ànimes de la companyia Dagoll Dagom, que tot just aquests dies està de celebració. Fa 40 anys que, juntament amb Anna Rosa Cisquella i Miquel Periel, van fundar aquesta companyia  que ha portat als escenaris catalans grans espectacles musicals de factura pròpia, com ara Nit de Sant Joan, Glups!, el Mikado, Flor de Nit o la més popular, Mar i Cel que es tornarà a reposar a Barcelona al mes de setembre.
Xavier Bosch: "Si el periodisme no és incòmode, és un mal senyal"
 Dins del gènere ficció real el periodista i escriptor Xavier Bosch ha publicat la trilogia protagonitzada pel Dani Santana: "Se sabrà tot", "Homes d'honor" i, la darrera, "Eufòria". "Se sabrà tot" va ser Premi Sant Jordi 2009 i llibre més venut del 2010. Com a periodista ha treballat a La Vanguardia, a RAC1, va ser director del diari Avui, va presentar i dirigir l'Àgora a TV3, escriu a l'Ara i ha creat diversos formats audiovisuals.
Ramon Brugada: "La genètica és clau en la prevenció de la mort sobtada"
La “Síndrome Brugada” és com es coneix mundialment a la mort sobtada cardíaca. I Brugada és el cognom d’aquest metge gironí, Ramon Brugada que amb els seus altres dos germans cardiòlegs, és qui ha investigat més sobre el factor genètic d’aquesta malaltia.Una malaltia que a casa nostra mata 3.500 persones l’any, més que d’accident de trànsit o que la sida i el càncer de mama i de pulmó junts, i que ha trobat en la recerca genètica una via molt important per controlar-la.Després de més de 16 anys de treballar com a metge i investigador als Estats Units i a la Universitat de Montreal , al Canadà, ara fa 6 anys que va aprofitar l’oportunitat de liderar el projecte de la nova Facultat de Medicina de la Universitat de Girona.
Núria Gispert
Activista social que porta tota la vida treballant per als més desfavoritsVa ser Directora de Cáritas Barcelona i durant dos anys fou presidenta de Cáritas a EspanyaTambé ha treballat intensament a l'Ajuntament de Barcelona com a regidora entre 1979 i 1995L'any passat va rebre la Medalla d'Honor del Parlament i enguany ha estat finalista del Català de l'Any
Sergi Schaaff - 15/06/2014
Director i realitzador de programes. Un pioner de la televisióMés de 50 anys treballant a TVE al capdavant d'alguns dels programes de més èxit com "Saber i Ganar", "Si lo sé no vengo", "El tiempo es oro", "La luna" i molts dramàticsLa seva trajectòria ha estat reconeguda amb diversos premis, com l'Ondas, els premis Miramar i més recentment la Creu de Sant Jordi
Daniel Vázquez Sallés - 9/03/2014
Daniel Vázquez Sallés,fill de Manuel Vázquez Montalbán, es periodista i escriptor. S'ha especialitzat en crítica gastronòmica  i cinematogràfica. Ha publicat tres novel·les, i darrerament ha publicat un llibre, "Recuerdos sin retorno", que  és una llarga conversa amb el seu pare.
Manel Esteller - 2/03/2014
Manel Esteller és doctor en medicina i està entre els investigadors biomèdics més importants del món. Ha estat 12 anys treballant en els millors centres oncològics dels Estats Units. I des del 2008 dirigeix el Programa d'Epigenètica i Biologia del Càncer de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques de Bellvitge. Premiat en nombroses ocasions és fill predilecte de Sant Boi, ciutat on va néixer.
Beth - 23/02/2014
La Beth és intèrpret i compositora. Va començar el seu camí musical cantant en orquestres. La seva participació en la segona edició del concurs musical de Televisió Espanyola Operación Triunfo li va donar el salt a la fama. A més, el públic del concurs la va triar com a representant del Festival d'Eurovisió 2003. L'experiència de ser mare, l'estabilitat en la parella, tornar al Bages on va néixer són alguns dels temes que han inspirat el seu darrer treball, molt íntim i familiar, titulat "Família". També ha entrat en el món de la moda creant una línia de complements infantils amb la seva mare.
Rafel Nadal - 16/02/2014
Després de quaranta anys fent de periodista en funcions molt diferents, de director de "El Periódico" a director de màrqueting o de projectes, passant per la unitat audiovisual del grup Zeta... Rafael Nadal va bolcar-se en la literatura amb "Quan erem feliços". I l'esforç va tenir un reconeixement immediat: l'obra va guanyar el premi Josep Pla 2012 de novel·la i es va situar en les llistes de les més venudes durant setmanes. El ressó de lla novel·la i la satisfacció de l'escriptura l'han decidit a quedar-s'hi. No hi ha camí de tornada.
Elisenda Nadal - 9/02/2014
Filla del matrimoni d'editors que el 1946 va posar en marxa la revista degana del cinema a Espanya, "Fotogramas", Elisenda Nadal n'ha estat la directora durant quaranta anys. I ho ha fet marcant un estil propi i portant a una Barcelona que era gris el glamour i l'estil cinematogràfic del Nova York i el Londres dels anys seixanta, setanta i vuitanta. Membre de la gauche divine, va combatre la censura des d'unes pàgines que van veure segrestats alguns dels seus reportatges i també va tenir l'olfacte necessari per saber envoltar-se de les millors firmes periodístiques del moment.
Araceli Segarra - 26/01/2014
L'Araceli Segarra és escaladora d'alçada, model i conferenciat. Al 1996, i amb 26 anys, es va convertir en la primera dona catalana a fer el cim de l'Everest. Ara ha publicat el seu primer llibre "Ni tant alt ni tant difícil" on explica les seves experiències a la muntanya. Té una altra passió, dibuixar, i la viu escrivint i il·lustrant contes infantils.
Nina - 19/01/2014
La Nina és cantant, ballarina i actriu, tant de teatre com de televisió. Va començar a ser coneguda a través del programa de Televisió Espanyola "Un, dos tres...responda otra vez" "cap cervell està preparat per la fama" però el seu entorn la va ajudar a resituar totes les coses que li passaven.També ha protagonitzat obres teatrals tant populars com "Mamma Mia" o "Company". Darrerament ha creat un Centre d'entrenament Integral del cos i de la veu que treballa a través del mètode Pilates. I acaba d'escriure un llibre, "Amb veu pròpia". "Convino l'etapa empresarial i l'activitat artística que no deixo"
19/01/14 - Nina
Porta 30 anys cantant, ballant i actuant tant al teatre com a la televisió. Va ser la directora de l'acadèmia d'Operación Triunfo a Televisió Espanyola, durant 3 temporadesProtagonista d'espectacles musicals com ¿Mamma Mia¿, ¿Company¿, amb Carles Sabater, o ¿Cabaret¿Acaba de publicar ¿Amb veu pròpia¿, un llibre sobre la veu i un elogi al seu ofici de cantant
Xavier Verdaguer - 12/01/2014
Xavier Verdaguer és un emprenedor en sèrie i ja ha creat 9 empreses dedicades a la innovació tecnològica, la primera d'elles quant tenia 25 anys. Ara viu a San Francisco, al centre de l'alta tecnologia a la zona de Silicon Valley. Ha fundat el Centre de Creativitat Imagine, un programa de creativitat que busca persones amb talent al nostre país i els porta un mes a treballar a empreses de Silicon Valley perquè aprenguin de la seva actitud emprenedora i després tirin endavant els propis projectes.
Rafael Santandreu - 27/10/2013
 Rafael Santandreu, psicòleg i autor d'un dels llibres de no ficció més venuts els darrers dos anys "El arte de no amargarse la vida", traduït a 15 idiomes.Desmunta alguns tòpics que han fet molt mal, com el de que per ser feliç cal parella.També sabrem per què actualment les persones patim del que ell anomena "terribilitis"
Mey Hofmann - 20/10/2013
Mey Hofmann, xef i empresària. Propietària d'una escola d'hostaleria de reconegut prestigi, un restaurant amb estrella Michelin i una pastisseria. Tot al cor del barri del Born.
Màrius Carol: "En aquesta vida només he fet que treballar" - 6/10/2013
Màrius Carol és un dels homes més ben relacionats del país. És periodista escriptor, tertulià, un enamorat del Barça, un apassionat de Dalí... Actualment és el cap de comunicació del Grup Godó i durant 10 anys va ser cronista de la casa reial espanyola pel diari La Vanguardia que encara hi escriu una columna. "Sóc una persona a qui apassiona fer coses molt diferents, no he tingut mai una especialitat". Explica que part del èxit de la seva carrera i trajectòria, a banda d'haver treballat ha estat que ha posat il·lusió en tot el que fa. Com a escriptor ha publicat més d'una trentena de llibres, ha estat premiat amb el Ramon Llull i el Prudenci Bertrana entre d'altres
Tinet Rubira - 29/09/2013
Tinet Rubira és una de les persones que més coneix el mitjà televisiu. És periodista, realitzador i director general de la productor Gestmusic. Sota la seva direcció hi ha gran formats d¿èxits la majoria anomenats ¿talent show¿, com Operación Triunfo i també molts concursos. Té 50 anys però conserva la mateixa cara de nen que quan amb 19 anys va trepitjar un plató per primera vegada a TVE Catalunya per fer Plàstic "sempre he tingut moltes ganes de fer-me gran i un dels problemes era la cara que tenia", explica.
Carlos Latre - 28/06/2013
Cristina Puig recorda amb Carlos Latre la seva trajectòria com a humorista, des dels seus inicis a la ràdio fent radio fórmula fins a la trobada casual amb Xavier Sardà que va suposar el seu fitxatge per a "Crónicas Marcianas". També parlen de tot el procés de preparació d'un personatge, com es cuida la veu i de les imitacions.Carlos Latre repassa els 3 anys de gira del seu espectacle "Yes, We Spain is different", que a partir del 4 de juliol torna al Teatre Coliseum per acomiadar-se definitivament, i de la nova etapa com a presentador del programa "Letris" de TVE.
Manuel Campo Vidal - 14/06/2013
Manuel Campo Vidal, periodista, enginyer tècnic industrial i doctor en sociologia, és un dels grans comunicadors d'aquest país. Presentador del Telediario durant un bon grapat d'anys, Antena 3 i director d'Hora 25 de la Cadena Ser. Des de la saviesa que li ha donat l'experiència com a presentador durant molts anys, creu que al nostre país, la comunicació és la gran assignatura pendent.
Joana Bonet - 14/06/2013
Joana Bonet pertany a la "Generació parèntesi". Concepte que porta el seu segell i que dóna nom al seu darrer llibre: una radiografia molt acurada d'una època en què tot estava per fer i tot semblava possible. Bonet pertany a una generació que ha viscut millor que els seus pares però que malauradament també viurà millor que els seus fills. És periodista, escriptora, filòloga, mare i una experta en moda. Als 25 anys va fundar i dirigir la revista Woman. Després va dirigir durant 16 anys la revista Marie Claire i actualment és directora general de Prisa revistes, feina que compagina amb la seva columna setmanal a la Vanguardia.
Pere Barri - 7/06/2013
Cristina Puig repassa amb el Doctor Barri els avenços en matèria de fertilitat i reproducció d'ençà del naixement de la primera "nena proveta" a Espanya, gràcies a l'equip del que ell en va formar part. També parlen dels riscos de retardar la maternitat, la congelació d'òvuls, la possibilitat de ser mare després d'una malaltia com el càncer i la trajectòria d'una família de metges. A més, el programa visita l'exposició "Ser dona avui" organitzada per la Fundació Dexeus i que fins el setembre es pot veure a les Drassanes de Barcelona.