Close

Sèniors

Durant 13 capítols de 25 minuts, "Sèniors" porta al 33 la visió real i actual del que és el món dels jubilats a través de 39 persones de tot Catalunya que cobren pensió. Aquesta nova sèrie documental vol trencar els tòpics. Aquests 39 jubilats demostraran que ser un jubilat vol dir ser actiu, que els anys no estan renyits amb l'optimisme i que la seva experiència segueix sent tan vàlida com quan treballaven.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Sociedad
URL: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/seniors/ultims-programes/

Episodios disponibles para ver online

11/02/2011 - "L'avi i la padrina"
La figura de l'avi o de l'àvia i la seva relació amb els néts és determinant en aquest capítol. En Joan Vilanova va tenir clar des de petit que volia ser músic. Casat amb la Remei de Cal Massana de Vilada, en Joan, lluny de jubilar-se, continua actiu al capdavant de l'Orquestra Costa Brava.
04/02/2011 - "Esperit aventurer"
Fidel Martí tenia dues famílies. Una de formada per la seva dona, filla i néts, a Banyoles, i l'altra, per la seva gran família del desert. Durant nou anys, aquest banyolí va participar a la Marató Des Sables, al Marroc, la marató més dura del món. La seva vida ha estat una aventura blanca. Aquesta oceanògrafa va formar part de l'equip fundador de la Base Antàrtica Espanyola. El mar és casa seva.
28/01/2011 - "Cada dia és nou"
Tres històries humanes reflecteixen la idea que cada dia és nou i que s'ha de viure amb intensitat. La Carme ha superat dos càncers. Persona vital i alegre, aquesta veïna de Sant Antoni de Calonge dedica part del seu temps a l'horta que té a Sant Daniel. En Ramon ho té molt clar: "Sóc gran, però no em sento vell". El cos de bombers de Sant Andreu ha estat durant molts anys la segona família d'en Manel.
21/01/2011 - "Conviure amb la malaltia"
En Josep Pujol i la Vicenta Fàbrega es van conèixer de petits a Vilabertran i han viscut tota la vida junts. La Vicenta pateix dl'Alzheimer. La Pepa de la Cruz sempre ha tirat endavant, sense defallir. Quan era jove, el seu marit es va morir de càncer i es va quedar sola amb 3 fills. Xavier Cuatrecasas va tenir poliomelitis de petit: "La meva infància la recordo envoltat de bates blanques".
14/01/2011 - "Grans, però no jubilats"
Tres jubilats actius continuen treballant. Salvador Bosch als 84 anys té claríssim que no es jubilarà mai. Tomàs Llusera, empresari d'èxit. Paraules com "sacrifici" o "responsabilitat" les ha transmès als seus fills, que han agafat la "torxa" del negoci familiar. Josep Maria Torra, empresari hoteler, creu que té l'hotel al lloc més bonic del món: davant del Pedraforca.
13/08/2010 - "Sota el mateix sostre"
És fàcil o difícil conviure diverses generacions d'una mateixa família sota el mateix sostre? Quins valors s'han transmès de pares a fills? En aquest capítol, tres jubilats ens parlaran d'educació, de respecte i de com "tensar la corda sense que es trenqui" en la convivència diària.
06/08/2010 - "Viure en una residència"
Els jubilats d'aquest capítol viuen en una residència d'avis. Com és el seu dia a dia? El sentit de l'humor o l'amistat són conceptes que afloren en els nostres protagonistes. L'Esteve Alaró va anar a la Residència Parc Serentill de Badalona, per ser a prop de la seva senyora, Margarita, que estava molt malalta i era absolutament dependent. L'Esteve va cuidar i mimar la seva dona fins al dia que va morir.
23/07/2010 - "Amor als 65"
Coneixerem tres matrimonis que porten més de 50 anys casats, tota una proesa en la nostra societat actual. L'Angelina i en Joan són un matrimoni feliç i actiu. La Maria Monròs i l'Albert Roma es van conèixer en una sala de ball de Rubí i ja no s'han separat mai més. La Josefina Descàrrega i en Pere Miró eren nens quan el seu poble, Corbera d'Ebre, va quedar totalment destruït per les bombes durant la batalla de l'Ebre.
16/07/2010 - "La veu de l'experiència"
En aquest capítol descobrirem que el coneixement no està renyit amb l'edat. Edmon Gimeno: va viure de prop el terror i la crueltat dels camps d'extermini nazis. Eudald Maideu: fa més de 50 anys que es dedica a la medicina i segueix al peu del canó. Lluís Izquierdo: sobretot ha estat un bon professor, estimat pels seus alumnes.
09/07/2010 - "Complir un desig"
Coneixerem tres persones que en arribar a l'edat de jubilar-se donen un gir a les seves vides i es concentren amb determinació a fer realitat un desig. La Francesca acaba de publicar la seva primera novel·la "La vostra sang"; una novel·la històrica sobre la figura de Guifré el Pilós. Li ha costat vint anys acabar el llibre. Als 82 anys, la Francesca té clar que l'edat no té cap importància; el que és important és la passió amb què es fan les coses.
02/07/2010 - "I love Catalunya"
Tres jubilats d'altres països ens expliquen el perquè de viure la jubilació en un racó de la nostra terra. Angela Jackson, historiadora, va arribar a Catalunya seguint els passos que havia fet durant la Guerra Civil Espanyola una infermera anglesa que es deia Patience. Leo Patrice té molt clar que la jubilació és el moment per gaudir de la vida en majúscules. Joke Wills va arribar fa anys d'Holanda a la Vall de Boí de vacances i ja no se'n va moure.
25/06/2010 - "Solidaris"
La jubilació ha estat el punt d'inflexió per dedicar bona part del seu temps als altres. Lluís Claveria: des que es va jubilar, dedica bona part del seu temps al voluntariat. Rosa Maria Barber: tota la vida ha ajudat els més desvalguts. Fernando Villalvilla: l'Hospital Sant Joan de Déu és la seva segona casa.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de TV3 (Cataluña) >