Close

El documental

El programa del canal 33 "El documental" ofereix els treballs dels millors documentalistes del món combinant l'emissió de produccions alienes amb altres de pròpies o coproduccions.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Actualidad
URL: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/el-documental/ultims-programes/

Episodios disponibles para ver online

08/12/2018 - "Tancament per jubilació"
"A la caça" presenta dues visions de la natura enfrontades: la dels que viuen i conviuen amb el bosc i la visió idealitzada de la majoria de la població.
14/04/2018 - "Sinaia, més enllà de l'oceà"
Tothom torna alguna vegada al lloc d'on va marxar. L'arribada al poble dels avantpassats de la directora va estar plena de contradiccions. Va haver d'acceptar que les seves arrels quedarien enterrades per sempre sota murs de formigó i ferro. El petit poble pirinenc s'havia transformat arran de la construcció d'un macrocomplex turístic.
15/03/2018 - "El tram final"
De la mà del periodista Lluís Foix, diversos testimonis repassen com era la Catalunya rural dels anys 50 i 60, i la transformació que han viscut, que han passat d'anar en carro a fer servir el Twitter.
22/02/2018 - "Dreamers"
36 emprenedors afronten el repte de crear, en 4 dies, aplicacions mòbils durant un viatge en tren de Barcelona a Londres.
15/02/2018 - "La substància"
L'any 2010, una delegació de l'empresa China Merchants Group es presentà a Cadaqués, localitat icònica de la Costa Brava catalana, coneguda internacionalment per ser refugi i inspiració de l'insigne pintor Salvador Dalí. La seva missió, prendre apunts per a construir, en un futur, una rèplica del poble empordanès a la Xina.
08/02/2018 - "Buda, l'illa del Delta"
"BUDA, L'ILLA DEL DELTA" (2013), una producció de FILMS NÒMADES en coproducció amb TELEVISIÓ DE CATALUNYA i TVE, amb la col·laboració d'Argadel SA, Parc Natural del Delta de l'Ebre, Museu de les Terres de l'Ebre, Arxiu Històric Comarcal del Baix Ebre i amb el suport de la Diputació de Tarragona, l'Institut de Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre, ICEC. L'illa de Buda és un espai esgarrapat a la Mediterrània que, modelat per l'home 300 anys després de ser conquerit, resta com un dels espais més fràgils i protegits d'Europa. Buda, l'illa del Delta és el retrat d'un espai mític; i ho fa transitant els marges del documental. Elegia d'un paisatge que no admet ancoratges, la pel·lícula vol atansar-se també a una imatge borrosa que ha alimentat la fantasia de generacions d'ebrencs: la silueta d'un far menjat per la mar, majestuós i inaprensiu. En darrer terme, la pel·lícula és el retrat d'una obsessió, la d'una realitzadora anglesa per trobar el rastre d'una filmació antiga, efectuada
18/01/2018 - "Guillem d'Efak. L'ànima negra de l'illa"
Aproximació a la vida del poeta i cantant mallorquí Guillem d'Efak. (Guinea Equatorial 1929 - Mallorca 1995).
30/12/2017 - "La meva escola"
Per als alumnes de sisè, aquest curs és l'últim de Primària i, quan s'acabi, marxaran a l'institut. "La meva escola" és la història del seu últim any d'escola, aquest any frontissa en què s'acaba la infància i comença la pubertat.
23/12/2017 - "Terranostra"
Retrat de la vida tradicional del Pirineu ribagorçà seguint una dotzena de personatges --pastors, pagesos, joves-- en el cicle d'un any. La roda del temps és imparable, tot es transforma i cal conèixer d'on venim per saber on anem.
21/12/2017 - "Una certa veritat"
Durant un període d'un any amb les seves quatre estacions, la crònica documental de les vides de sis personatges que s'entrecreuen en un mateix Centre Hospitalari de Salut Mental a l'extraradi barcelonès. Tots sis comparteixen un mateix patiment: tenen greus psicosis. Sis històries intimistes i quotidianes que serveixen per a contrastar directament el tabú i l'estigma de la follia, destacant la lluita de tots aquells que fan servir tots els mitjans al seu abast per no deixar-se vèncer per una malaltia terrible que intenta desposseïr-los d'allò que és més preuat per a una persona, la seva pròpia identitat. El director, Abel Garcia Roure, recull al llarg de dos anys els testimonis de pacients, familiars, metges i personal sanitari per a fer un retrat en profunditat d'una malaltia sovint desconeguda i estigmatitzada: l'esquizofrènia.
20/12/2017 - "Mudança"
Un barri de Barcelona a punt de desaparèixer. Els seus habitants, amb un peu al futur i un altre al passat, fan memòria i dibuixen la identitat col·lectiva del barri en el moment del final.
14/12/2017 - "Josep Guinovart, l'art en llibertat"
Quan esclata la guerra l'any 36, Guinovart marxa amb la mare i els seus germans a Agramunt. Un bombardeig sobre el poble els obliga a viure un any al bosc del Siscar en contacte amb la natura. Això determinarà tota la seva vida com a artista
07/12/2017 - "Humans a Venta Micena"
L'any 1976, el paleontòleg Josep Gibert va descobrir a Venta Micena un dels jaciments fossilífers més importants d'Euràsia. L'aparició del fragment cranial de més d'1,3 milions d'anys, conegut popularment com l'home d'Orce, va encetar una dura controvèrsia que causà a Gibert i als seus col·laboradors problemes per a continuar treballant.
30/11/2017 - "Velocitat"
Documental sobre la transformació i el pas del temps. Un seguiment de les obres de l'AVE i dels seus treballadors, entre l'Alt Empordà i la Catalunya Nord, així com dels habitants dels pobles que conviuen amb elles.
23/11/2017 - "Exilis"
Documental que, per mitjà de les experiències de tres persones de generacions diferents, mostra quines són les conseqüències identitàries i emocionals que comporta l'abandonament forçat de la pròpia terra.
16/11/2017 - "Operació Impala"
Fa 50 anys, cinc joves van travessar l'Àfrica pilotant tres prototips d'una moto que amb el temps va ser mítica: la Impala. Aquesta és la història d'aquella aventura, el retrat d'una època i de l'èxit d'una moto ben dissenyada.
09/11/2017 - "Perruquers del Raval"
Una divertida observació del barri d'immigrants de Barcelona del Raval. Quatre perruqueries, quatre llocs plens de records, com càpsules d'un temps estrany habitades per persones que van deixar casa seva per trobar-ne una de millor.
09/11/2017 - "Les mans d'Alícia"
Una història de passió per la música i un viatge per descobrir la que va ser una de les millors pianistes del segle XX: Alícia de Larrocha.
05/11/2017 - "Miralda, el sant estómac"
Una reflexió íntima sobre l'obra de Miralda exposa les transformacions de la civilització occidental. Entre Barcelona, París, Berlín i Nova York, revela la seva lluita per preservar la memòria de la cultura del menjar.
12/10/2017 - "Ana María Moix. Passió per la paraula"
Viatge vital i literari de l'escriptora i intel·lectual Ana María Moix, amb testimonis dels seus coetanis més emblemàtics
05/10/2017 - "Terra d'esperança"
Un grup de músics integrat per catalans i argentins es troben amb un objectiu molt concret: reconstruir a través d'un repertori musical la memòria dels immigrants que des dels dos països han creuat l'Atlàntic en un sentit o en l'altre a la recerca d'un futur diferent. El grup s'aplega sota el nom d'"Immigrasons". Per a reconstruir aquesta memòria col·lectiva, els músics tenen una sèrie de trobades amb emigrants arribats tant a l'Argentina com a Catalunya.
16/08/2017 - "Fra Juníper, l'home que caminava"
Documental biogràfic sobre Fra Juníper Serra i les conseqüències de la seva arribada a Califòrnia
16/08/2017 - "Pere Calders, tocant de peus al cel"
Un actor seduït per la literatura de Pere Calders vol fer una obra teatral. A través dels preparatius, coneixerem la vida i l'obra de l'escriptor.
02/08/2017 - "Ateneu. La porta de les idees"
Un apassionant viatge a través de revoltes, revolucions, guerres, períodes d'esplendor i decadència d'una entitat que va saber generar i alhora reflectir els grans canvis socials i culturals que han succeït en els últims 150 anys.
29/07/2017 - "Dead Slow Ahead"
"Dead slow ahead" és el retrat d'un viatge revelador i hipnòtic a bord del vaixell de càrrega Fair Lady. Els mariners que l'habiten es troben sobrepassats per un món industrialitzat del qual semblen ser simples engranatges.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de TV3 (Cataluña) >