Close

De prop

"De prop" ens acosta diferents propostes actuals del panorama musical català amb concerts gravats en directe als platós de TV3.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Entretenimiento
Tema: Música
URL: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/deprop/ultims-programes/

Episodios disponibles para ver online

29/08/2015 - "Anna Roig et L'ombre de Ton Chien"
La cantant catalanofrancesa Anna Roig ens presenta el segon treball del seu grup, consolidat ja com a projecte conjunt, que mostra l'evolució del seu discurs musical, cada dia més sòlid, en una línia molt personal que equilibra la tradició
29/07/2015 - "Las Migas"
El grup on va debutar Sílvia Pérez Cruz continua endavant amb l'Alba Carmona com a veu principal. Aquest personal quartet femení transita pels camins del flamenc i la cançó.
14/06/2014 - "Orquestra Àrab de Barcelona"
L'ORQUESTRA ÀRAB DE BARCELONA és una realitat consolidada i exemplar. Són músics magrebins i catalans que se submergeixen en la música mediterrània per trencar fronteres i superar prejudicis. Aquesta nombrosa formació és una de les millors d'Europa en el seu estil.
07/06/2014 - "Mazoni"
El creixement artístic de Jaume Pla (àlies Mazoni) no es pot aturar. A més, en les seves últimes actuacions en directe està demostrant un domini de l'escenari que el situa entre les propostes més atractives del rock català actual. Tot plegat, accentua una maduresa artística que, després d'una dècada en actiu i sis discos, es troba en el millor moment. Ho comprovareu nítidament en aquest "De prop", on ens presenten el seu nou disc "Fins que la mort ens separi". Mazoni és una de les poques propostes de rock català contemporani que ha arribat a l'atemporalitat com a característica pròpia, una cosa que molts pocs arriben a conquerir.
28/05/2014 - "Sanjosex"
Una mica com en el cas de Mazoni, el seu company bisbalenc Carles Sanjosé sembla haver arribat al punt culminant de la seva carrera. Amb la incorporació d'en Xarim Arasté i la consolidació del seu grup de directe, el seu so es defineix més personal que mai. Les seves lletres, la seva personal veu, els nous arranjaments.... tot plegat dóna a Sanjosex una dimensió molt oberta, cosmopolita i encisadora. Avui ens presenten el seu últim disc, "Al marge d'un camí", sens dubte un dels millors discos del panorama musical català més recent.
23/05/2014 - "Xavi Baró"
És absolutament injust l'oblit sistemàtic que l'escena musical catalana professa a Xavier Baró. Potser la distància que exemplifica la llunyania de Lleida amb el cap i casal podria explicar aquesta anomalia, però el que és ben certa és l'enorme qualitat del Xavier i la constant evolució de la seva carrera. Des que va començar a cantar en solitari, va fer de la música popular i tradicional el seu territori, però ell no és un cantant de música tradicional en sentit clàssic. És un cantautor que posa al dia, constantment el repertori tradicional de casa nostra, electrificant-lo per acostar-lo a l'actualitat, restaurant-lo per fer-lo més fàcil d'entendre per a les noves generacions. El resultat es pot comprovar en "La màgica olivera", el seu setè disc tot sol, que ens ofereix aquesta nit al "De prop".
17/05/2014 - "Maika Makovski"
Maika Makovski enlluerna a tothom que s'acosta a la seva música amb una qualitat interpretativa i compositiva absolutament única. Aquesta cantant cosmopolita, de pare macedoni i mare andalusa, nascuda a Palma de Mallorca el 1983, es va moure en l'underground barceloní durant la primera dècada del segle XXI fins que es va trobar amb John Parish (productor de P. J. Harvey, Giant Sand, Tracy Chapman, etc.) que li va produir el seu últim disc, el tercer, que ha posat tothom d'acord, públic i crítica, a l'hora de reconèixer Maika Makovski com una de les nostres artistes amb més projecció internacional. La seva personalitat també ha enlluernat Calixto Bieito, que l'ha fet debutar al teatre al costat de Juan Echanove a l'obra "Desaparecer", on interpreta algunes de les cançons que podrem sentir també aquesta nit al "De prop". No s'ho perdin, ha nascut una estrella.
10/05/2014 - "Sènior i el cor brutal"
Miguel Àngel Landete és l'ànima de Sènior i el cor brutal, un projecte individual que cristal·litza com a banda. Un grup inspirat en el rock americà contemporani que sap transportar-lo al seu paisatge immediat, el de la seva ciutat: València, el Mediterrani ultramarí, viatger, d'horitzons amplis. A "De prop" ens presenten el seu nou disc (el segon), que es titula "Gran". Un treball diferent del primer, enregistrat entre Montevideo (Uruguai), EUA i València. Aquest segon disc ha tingut la producció de Raül Fernández (Refree) i ha estat enregistrat d'una manera més reposada, més treballada. El resultat afavoreix l'esperit crític de Sènior apropant-lo a l'actitud del cantautor elèctric, amb una poderosa banda de rock cobrint-li les espatlles. Sènior i el Cor Brutal és una de les propostes més sòlides del rock català actual. Imprescindible.
29/04/2014 - "Nico Roig"
És un dels últims a arribar però amb el seu disc de debut, "Tonada del genoma humà", ha sorprès tothom. Nico Roig és jove, però la seva carrera musical és impressionant; format a l'estranger com a guitarrista, prova i experimenta.
25/04/2014 - "Quimi Portet"
En Quimi Portet ens presenta "Oh My Love", el seu treball del 2012. Probablement el millor treball de la seva discografia, al costat del seu inseparable Antonio Fidel (Baix), el guitarrista Jordi Busquets i el bateria Xarli.
20/04/2014 - "Maria Rodés"
Des que va debutar amb "Oníric", la barcelonina Maria Rodés ha anat creixent i madurant el seu discurs musical fins a arribar a un territori propi en què les cançons es vesteixen amb arguments del pop i del rock de cambra contemporani. Ens presenta "Sueño triangular", el seu segon treball tota sola.
04/04/2014 - "Gani Mirzo"
Gani Mirzo és un músic kurd, nascut al nord de Síria, que ja fa més de vint anys que viu a Barcelona. Va venir interessat per la proximitat entre el flamenc i la música siriana, que ell va aprendre a la ciutat d'Alep.
28/03/2014 - "Burruezo & Bohemia Camerata"
Pedro Burruezo va ser en els 80 l'"alma mater"de Claustrofobia, una de les formacions més inclassificables de l'escena catalana. En els últims anys ha posat en marxa, a Sant Feliu de Guíxols, una proposta no menys inclassificable. Burruezo
19/03/2014 - "Miquel Gil"
El valencià Miquel Gil ve a presentar-nos "Per Marcianes", el seu treball nou en què continua proposant una lectura contemporània de les músiques populars i tradicionals catalanes, amb una perspectiva global, més enllà del País Valencià.
13/03/2014 - "Salao"
José Antonio Martín "Salao" és l'última revelació del flamenc català. Aquest jove, sorgit de l'entorn del Taller de Músics, es presenta com una de les veus joves més dotades del moment.
07/03/2014 - "Cuchillo"
Cuchillo és una altra de les formacions sorgides a Barcelona com a resultat de la trobada entre un músic basc, un de gallec i un de suec que ens proposen un pop psicodèlic intens i suggerent. Aquest trio ens presenten el seu últim disc, "Encanto".
26/02/2014 - "Esther Condal"
L'Esther Condal és una de les sorpreses més encisadores del 2012. Jazz, cançó, pop, en la seva veu prenen una personalitat única. Cançons en anglès, francès i català conformen el seu disc de debut, "Home", que ens presenta al "De prop".
22/02/2014 - "La Iaia"
Els osonencs La Iaia, després de l'èxit al concurs Sona 9, presenten el seu disc de debut, "Les ratlles del banyador". Al plató, en directe, sorprenen per una maduresa i una qualitat interpretativa molt per sobre de la mitjana.
12/02/2014 - "Joan Colomo"
Antic membre d'Unfinished Sympathy, una de les millor bandes del panorama hardcore català, ara és un músic dedicat a escriure i interpretar cançons que es mouen entre el pop i el rock més personal i intransferible de casa nostra.
29/01/2014 - "Maria Coma"
Maria Coma és una de les veus femenines més atractives i sorprenents. La seva qualitat com a pianista es posa al servei d'unes cançons que construeixen atmosferes seductores, personals.
22/01/2014 - "Surfing Sirles"
Amb l'escriptor i traductor Martí Sales al capdavant, els Surfing Sirles són la banda postpunk catalana més brillant i enèrgica de l'actualitat. Ens presenten el seu nou disc, "Romaní, semen i sang"
15/01/2014 - "La Troba Kung-Fú"
"A la panxa del bou" és el segon disc de La Troba Kung-Fú, el grup de la Garriga encapçalat per Joan Garriga, un segon treball que ha marcat una certa diferència amb el primer, fonamentalment la incorporació d'una guitarra elèctrica amb un paper prou evident en el discurs musical del grup.
11/01/2014 - "Antònia Font"
El grup Antònia Font presenta el disc "Lamparetes" en aquest concert enregistrat als platós de TV3.
26/07/2013 - "Outro Resum"
Aquesta tardor, el programa "De prop" ha presentat dotze noves propostes musicals del panorama català actual. Dotze grups i artistes que avui us presentem resumits.
16/07/2013 - "Outro"
Per posar fi a la temporada, us oferim un resum dels artistes que han passat per aquesta primera edició del DE PROP 2013: Quimi Portet, Anna Roig et l'ombre de ton chien, Esther Condal, Gani Mirzo, Cuchillo, Burruezo & Bohemia Camerata...

Otros programas de entretenimiento >


Otros programas de TV3 (Cataluña) >