Close

A la presó

Durant un any, un equip de TV3 ha tingut accés a tots els centres penitenciaris catalans. I ha pogut recollir un material inèdit de la vida a la presó que mai s'ha vist fins ara.

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Reportajes
Tema: Sociedad
URL: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/alapreso/ultims-programes/

Episodios disponibles para ver online

03/11/2009 - "Tornar a la llibertat"
Entrar a la presó és traumàtic i de vegades també ho és sortir-ne. En Contreras va començar a atracar bancs als 15 anys, i als 19 ja estava pres. Fa 25 anys que està entre reixes. A la presó va començar a drogar-se, a la presó va perdre mitja orella d'una mossegada i a la presó va tenir el seu fill. En Fajardo està empresonat al Centre Penitenciari de Figueres. Va entrar a la presó per primera vegada als 46 anys.
13/10/2009 - "Cel·les de càstig i droga"
Si la presó és el lloc de càstig pels que es porten malament fora, què passa quan algú es porta malament dintre de la presó? Se l'envia a l'"especial", un departament de màxima seguretat, on estan tancats els interns més perillosos i inadaptats. És la presó dintre de la presó. Tècnicament es coneix com el DERT, el Departament de Règim Tancat, i en l'argot com el "chupano".
06/10/2009 - "Óscar i quico i la Model"
"A mí, un juez me ha condenado a morir en la cárcel." És l'Óscar, que fa 18 anys que està tancat a la presó, i n'hi queden 17: "Una perpètua." Fa dos anys va sortir de permís i al cap de pocs dies va tornar a atracar quatre bancs a punta de pistola. Està tancat al mòdul 1 de Quatre Camins, on hi ha els presos amb condemnes més llargues i més conflictius, un lloc que en l'argot es coneix com "el pou".
29/09/2009 - "Joves: de la Trinitat a la Roca"
El Michael, el David i el Quique tenen en comú que són joves i estan en una presó aïllats dels adults per poder treballar millor la seva reinserció. Són tres històries plenes de frescor i espontaneïtat, perquè els joves s'expressen sense tabús. L'equip viu amb ells el repte de buidar la vella presó de la Trinitat i engegar el nou i modern centre de joves de la Roca del Vallès. "Este talego es más talego".
22/09/2009 - "Infermeria i Geriàtric, l'altra presó"
Què porta un historiador a acabar fent de funcionari de presons? El Josep Lluís està al capdavant de la infermeria de la presó de Ponent, a Lleida. Els interns que ell controla tenen uns perfils atípics, perquè la majoria arrosseguen malalties importants. I la manera que té el Josep Lluís de tractar-los tampoc és l'estàndard. El repte professional del Josep Lluís s'encreua amb la història del Juan José, a qui tothom coneix com "Cantinflas".
15/09/2009 - "Laia i Eva"
"Quan et drogues, només pots acabar al cementiri o a la presó". Són les paraules de la Laia, una okupa que des dels 15 anys està enganxada a l'heroïna i la cocaïna. Fa 7 mesos que està tancada a la presó de dones de Wad-Ras, a Barcelona, esperant judici. Per aconseguir diners per una dosi, ella i el seu company van robar una botella d'oli i unes cremes en un supermercat, i la Laia va amenaçar un dels empleats amb una xeringa.

Otros programas de reportajes >


Otros programas de TV3 (Cataluña) >