Close

Infoekonomia

Els conceptes econòmics ja no seran difícils d'entendre. Ara t'expliquem la informació econòmica utilitzant el teu llenguatge!

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Infantil
URL: http://www.ccma.cat/tv3/super3/infoekonomia/videos

Episodios disponibles para ver online

Què és la declaració de la renda?
Què és la declaració de la renda
Què és una divisa?
infokeconomia - Què és una divisa
Què és una llibreta d'estalvi?
El Senyor K va començar a estalviar de molt petit. I, amb el temps, va acabar posant els diners en un banc. Gràcies a aquesta història, aprendrem què és i per què serveix una llibreta d'estalvi.
Què és un caixer automàtic?
Una màquina que treu diners quan li demanem. O que ens ven entrades per anar al cine o al teatre. En aquest capítol de l'InfoeKonomia descobrirem què és i per què serveix un caixer automàtic.
Exportar i importar
En aquest capítol el Sr. K decideix vendre els tomàquets del seu hort a un país estranger. Per fer-ho, compra un supercotxe que ve de fora. Així aprenem a diferenciar la importació de l'exportació.
Drets del consumidor
Quan comprem alguna cosa és important guardar-ne la factura. També disposem d'una garantia o d'una oficina del consumidor per si passa res. Aquests són alguns dels conceptes que aprendrem amb aquest capítol sobre els drets dels consumidors.
Les targetes de crèdit
En aquest capítol de l'InfoEkonomia aprendrem què són les targetes de crèdit, per què serveixen i quins tipus hi ha. Sabíeu que aquesta idea va néixer en un sopar? Descobrirem com.
Què vol dir fer una inversió?
Què vol dir fer una inversió?
Què és una assegurança?
Al Senyor K se li ha inundat la casa. Sort que té una assegurança que l'ajudarà a pagar els desperfectes. Què és? Quins tipus d'assegurança hi ha? Ho respondrem en aquest capítol.
Què és una hipoteca?
La hipoteca forma part del dia a dia financer de moltes famílies. En aquest capítol entendrem què és i quins beneficis i riscos té.
Què són els bancs?
Els primers bancs van ser els temples de les ciutats, que eren els edificis més segurs i fàcils de protegir. Des d'aleshores, els bancs han evolucionat moltíssim. Entendrem què fan i per què serveixen.
Què és la borsa?
Què s'hi fa a la borsa? Com va néixer? Què són les accions i quins riscos comporta invertir en borsa? En aquest capítol explicarem un dels conceptes financers més difícils d'entendre.
Què és l'IVA?
Amb l'exemple d'un botiguer que ens ven una llibreta entendrem què és l'IVA i que són i per què serveixen els impostos.
Què és el PIB?
"Producte Interior Brut": tres paraules que tots coneixem però que potser no sabríem definir. Quin és el PIB més alt? Què inclou? Quina relació té amb el benestar? En aquest capítol ho descobrirem.
Banca en línia
El pressupost
Què és el comerç virtual?
En aquest "Infoekonomia" us expliquem què és el comerç virtual.
Les multinacionals
.
Què és una subhasta?
.
El crèdit
.
El contracte laboral
.
Quin tipus d'empresa és una "startup"?
.
Què és un "crowfunding"?
.
Descobreix què és una taxació
.
La jubilació
.

Otros programas infantiles >


Otros programas de Super 3 >