Close

Horaci, l'inuit

Benvingut a les Terres del Nord i al meu poble esquimal! Sóc l'Horaci i visc en aquest poble inuit amb la meva família. Aquesta és la Sedna, la meva millor amiga. Et vull explicar les nostres tradicions i costums, i també ensenyar-te a estimar i respectar la natura, la família i els amics. Ens vols acompanyar?  

País: España
Idioma: Catalán / Valenciano
Contenido: Infantil
URL: http://www.ccma.cat/tv3/super3/horaci-inuit/videos

Episodios disponibles para ver online

L'origen de l'Espagueti (cap.35)
Com és que es diu Espagueti, l'Espagueti? L'Horaci i la Sedna no ho saben, però el Resh sí i una tarda de mal temps, aprofita per explicar-ho. Una història plena d'aventures, amb Mister Rudolf pel mig i que narra com el petit ós va entrar en les seves vides.
La petita Qanik (cap.34)
La Sedna acaba de tenir una germaneta: la petita Qanik. El cert és que està una mica mosca perquè ara tothom li fa més cas a la nouvinguda que a ella, així que l'Horaci munta un pla per fer-la sentir important i, sobretot, una gran germana gran.
El pingüí (cap.33)
Mister Rudolf ha muntat un zoo a les Terres del Nord. Però... què hi fa, un pingüí? Tothom sap que els pingüins viuen a les Terres del Sud, no pas al Nord! Però els turistes paguen molt, per veure pingüins, així que al malvat tant li fa d'on sigui. L'Horaci està decidit a tornar l'animaló cap al Sud, però primer l'hauran de trobar, perquè si alguna cosa té aquell pingüí és que és molt esmunyedís!
Uns patins per a la Sedna (cap.31)
Ha arribat el Festival de la Primavera i tothom prepara el seu número. La Saami toca les maraques, l'Ingir i el Resh preparen una cançó... I l'Horaci i la Sedna? Els agradaria fer un espectacle amb els patins que han trobat a dins el bagul, però només en tenen un parell! Encara que sembli increïble, trobar un altre parell de patins de gel serà tota una aventura!
Estels (cap.32)
Hi ha un dia a l'any en què tothom, a les Terres del Nord, es fa un estel per celebrar la Festa del Vent. Si bé a la Sedna li ha quedat un estel molt bonic, el de l'Horaci és... diferent. Ell diu que és un xurro, i el seu pare s'ofereix a ajudar-lo per fer-ne un de nou. Però més que ajudar-lo, el Grum el fa tot sol, i tan bonic que no deixa que el toqui ningú. Arriba el dia de la festa i l'Horaci... quin estel farà volar?
La cabana secreta (cap.29)
L'Horaci ha fet una cabana secreta al Bosc Violeta. Li ensenya a la Sedna i li demana que no li expliqui a ningú, però a poc a poc, se'n va assabentant tot el poblat. L'Horaci n'està una mica tip, de tanta gent, així que construeixen una cabana secreta nova... Però, sembla que li falta alguna cosa!
Neu de colors (cap.30)
Avui neva però... Sardines! Si la neu és verda! Un cop més, és cosa de Mister Rudolf, que està tirant coets als núvols perquè la nevi de diferents colors i els turistes vinguin a visitar les Terres del Nord. El Resh està indignat: no es pot pertorbar la natura amb aquests capricis! Cal fer alguna cosa, i l'Horaci sap què!
El lèmming de les dents (cap.28)
A l'Horaci li ha caigut una dent i vol saber qui serà l'encarregat de canviar-li per un regal: el Ratolí Pérez, els angelets de les dents, una fada màgica...? Qui és l'encarregat de fer aquesta feina, a les Terres del Nord? Investigant, l'Horaci i la Sedna persegueixen un petit lèmming que els ha pres la dent, però que resultarà ser poc més que lladregot. Es quedarà sense dent i sense regal, l'Horaci?
Amor a una banda (cap.27)
L'Ug està enamorat de l'Etna. Els nens ho saben i decideixen ajudar-lo a conquistar-la. Per això se'n van a la biblioteca i agafen un manual sobre l'amor, on hi ha un munt de consells. Malgrat l'esforç de tots, cap dels consells sembla funcionar... És cosa del manual o potser és que l'Etna els defuig?
Resh el poeta (cap.25)
A les seves estones lliures, el Resh escriu poemes. Ningú no ho sabia, però ara ha decidit fer un recital i compartir-ho amb tothom. El problema és que els poemes del Resh més aviat semblen acudits! L'Horaci intenta, de totes les maneres possibles, que el Resh no surti a l'escenari perquè no vol que la gent es rigui d'ell, però quan finalment ho faci, tothom s'endurà una bona sorpresa.
Maledicció boreal (cap.26)
Si un dimarts d'aurora boreal veus un caribú d'una sola banya i un fraret se't fa caca al cap... tindràs un dia sencer de mala sort! Això és el que creu la Sedna i el que pot acabar creient l'Horaci, que malgrat resistir-s'hi veu com la maledicció boreal el persegueix. O potser només són casualitats?
El banjo (cap.23)
Avui, el Tukik ha rebut una remesa de fascicles col·leccionables de tot tipus. En té per aprendre a fer magdalenes i uns que fins t'ensenyen a tocar el banjo. L'Ingir al·lucina: sempre ha volgut tocar el banjo i el cert és que se li dóna realment bé. Tan bé que decideix deixar la cuina i dedicar-se només a la música! Podran l'Horaci i la Sedna fer que es repensi això de deixar els fogons?
Mister Rudolf, el bonàs (cap.24)
Mentre persegueix l'Espagueti, Mister Rudolf té un petit accident i es trenca una cama. El Resh fa entendre a l'Horaci i la Sedna que, per malvat que sigui Mister Rudolf, no està bé negar-li l'ajuda. És així com els nens es fan càrrec de tenir-ne cura. I ho fan tan i tan bé que, a poc a poc, Mister Rudolf es va endolcint i acaba sent... el bonàs Mister Rudolf. Però, seguirà així per sempre?
Glaçons (cap.22)
En un intent de tornar a fer negoci, Mister Rudolf explota una glacera de les Terres del Nord per fer-ne glaçons i vendre'ls al continent. El gel de les Terres del Nord és tan pur i exclusiu que la gent en pagarà molts diners. Aquesta vegada, en lloc de sabotejar-lo, l'Horaci decideix... fer-li la competència! Triomfaran tant com Mister Rudolf?
Aprenents de xaman (cap.20)
Què volen ser l'Horaci i la Sedna quan siguin grans? Després de veure com estima tothom el Resh i els regals que sempre l'hi fan, tots dos decideixen que, de grans, seran xamans! Ara només cal que entenguin que per aconseguir ser un bon xaman cal molt d'estudi, dedicació... i energia!
El llibre (cap.21)
Mentre feia endreça de l'habitació, l'Horaci ha trobat un llibre que no és seu. Tampoc és de la Sedna. Llavors... deu ser de la biblioteca! Mort de vergonya perquè fa molt de temps que el té a casa, el nen munta un pla per tornar-lo sense ser vist. Té por que li clavin la bronca! La sorpresa és que... aquell llibre tampoc no és de la biblioteca! Aleshores, d'on l'ha tret? Potser si comencés dient la veritat, s'estalviaria tantes voltes!
La cursa del Gran Bacallà (cap.19)
Com cada any, arriba el dia de la Cursa del Gran Bacallà, on tothom es construeix un trineu i hi participa. L'Horaci també ho fa, amb ganes de quedar el primer, però sembla que no té gaires números: l'Espagueti es cansa de seguida i la seva copilot, la Sedna, té facilitat per perdre's. Empipat perquè no troben el camí de tornada, l'Horaci viurà una aventura que li farà entendre que hi ha coses meravelloses, millors que no pas guanyar una cursa!
Pluja de pedres (cap.18)
Heu vist l'Ug? Porta una galleda al cap que li tapa la cara! L'Horaci i la Sedna estan molt intrigats, però el caçador es justifica: la duu perquè s'espera una gran tempesta... de pedres!! La notícia s'escampa ràpidament per tot el poblat i, al cap de dos minuts, no hi ha ningú que no porti una galleda al cap! L'Horaci, però, vigila de prop l'Ug: no s'acaba de creure això de la tempesta de pedres...
Maleïts estornuts (cap.17)
L'Horaci s'ha posat malalt: té un refredat de campionat! Però no vol que la seva mare ho descobreixi perquè segur que li donarà aquell xarop tan fastigós! La Sedna l'ha d'ajudar a curar-se, per una banda, i a amagar-se de la Saami per l'altra... Però enredar una mare no resulta tan fàcil com ells creuen!
Arengades (cap.16)
La Festa de l'Arengada consisteix en un gran sopar de germanor entre el poblat de l'Horaci i el poblat veí. El Grum fa molts dies que pesca i sembla que tot està preparat pel gran esdeveniment, però quan arriba el dia... Les arengades han desaparegut! Totes! El Grum, empipat, acusa l'Espagueti d'haver-les robat. I, és clar, l'Horaci i la Sedna estan decidits a demostrar que el seu amic ós no ha fet res... Però, aleshores, qui ha estat?
El veí misteriós (cap.15)
Un nou veí ha arribat al poblat: es tracta d'un personatge francament inquietant, que esquiva tothom i no deixa que se li vegi la cara. Qui deu ser? Un xaman malvat? Un enviat de Mister Rudolf? L'Horaci, tip de suposicions, decideix seguir-lo i treure'n l'aigua clara. I el cert és que la sorpresa que s'enduran ell i la Sedna serà ben sonada!
Ets el meu amic (cap.13)
Un bon matí, la Sedna troba a faltar la seva morsa Adelina. Ella i l'Horaci segueixen una sèrie de pistes sobre la seva desaparició i... tot apunta que l'Horaci ha segrestat la morsa de drap de la nena! L'Horaci, un segrestador de peluixos? O és tot cosa de Mister Rudolf, que tip que la canalla li faci la guitza ha decidit enemistar-los...?
Una festa per la Sedna (cap.14)
El Resh dóna les valoracions de les lliçons a l'Horaci i la Sedna: tots dos són uns alumnes excel·lents! Per celebrar-ho, la mare de la Sedna explica a l'Horaci que li estan preparant una festa sorpresa a la Sedna. Cal que l'Horaci la distregui perquè no sospiti res fins al moment precís. El cert és que el nen està una mica trist perquè a ell només li han regalat un timbalet, però... quan arribin a la festa de la Sedna, ell també s'endurà una bona sorpresa!
Compte amb el gos (cap.1)
L'Ug, el caçador del poblat, necessita més gossos que estirin el seu trineu. El problema és que no està disposat a tenir-ne cura com cal. Els animalons es fan caca pertot arreu, es passen la nit udolant a la lluna... Així no es pot viure! L'Horaci té una idea per resoldre el conflicte de la convivència, ara només falta que l'Ug entri en raó!

Otros programas infantiles >


Otros programas de Super 3 >