Close

Premis Sant Jordi de Cinematografia

Els Premis Sant Jordi de Cinematografia són uns guardons cinematogràfics històrics de l'Estat Espanyol. Van ser instaurats el 1957 a Catalunya amb l'objectiu d'incentivar el cinema català, en un moment en què el règim franquista prohibia les pel·lícules en llengua catalana. Més tard, es van estendre al reconeixement del cinema fet a l'estat espanyol. Actualment, els premis són concedits per Ràdio Nacional d'Espanya, a través de la seva delegació a Barcelona.

País: España
Idioma: Español
Contenido: Especiales
Tema: Eventos
URL: https://www.rtve.es/alacarta/videos/premis-sant-jordi-de-cinematografia/

Episodios disponibles para ver online

63 Premis Sant Jordi de Cinematografia - Conxita Casanovas ens explica la Gala dels Premis
RNE ha entregado los 63º Premios RNE Sant Jordi de Cinematografía 2019, en una gala celebrada en Barcelona que ha galardonado a dos películas dirigidas por mujeres: 'Las distancias', de Elena Trapé, y 'Viaje al cuarto de una madre', de Celia Rico. Bárbara Lennie y Antonio de la Torre han sido premiados como mejores intérpretes, y Jorge Sanz por su trayectoria. Jeremy Irons ha recogido el Premio de Honor por sus cuatro décadas de trayectoria. La gala ha celebrado también los 60 años de TVE Catalunya.
RNE ha lliurat els 63 Premis Sant Jordi de Cinematografia
RNE ha entregat els 63 Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia 2019, en una gala celebrada a Barcelona que ha guardonat dues pel·lícules dirigides per dones: 'Las distancias', d'Elena Trapé, i 'Viaje al cuarto de una madre', de Celia Rico. Bárbara Lennie i Antonio de la Torre han estat premiats com a millors intèrprets, i Jorge Sanz per la seva trajectòria. La gala ha celebrat també els 60 anys de TVE Catalunya.
2019
Els Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia 2019 afegeixen al seu palmarès el veredicte de les Roses de Sant Jordi, que es decideixen per votació popular dels oients de Ràdio 4, i que en aquesta 63a edició han recaigut en les pel·lícules 'Campeones', coproduïda per RTVE, i 'Bohemian Rhapsody'.
Gala Premis Sant Jordi de Cinematografia 2018
'Tierra firme', 'Verano 1993', Núria Prims y David Verdaguer, recogieron anoche sus Premios Sant Jordi de Cinematografía de RNE en su 62ª edición, en la que además han sido reconocidas en el apartado internacional '¡Lumière! comienza la aventura', de Thierry Frémaux, y los actores James Franco y Kate Winslet. Además, la actriz y cantante Ana Belén recibió el Sant Jordi a su trayectoria. La mayor parte de los galardones se entregaron a producciones que cuentan con apoyo de RTVE. La 62º edición de los Premios RNE Sant Jordi de Cinematografía ha destacado como mejor película española a 'Tierra firme', de Carlos Marqués-Marcet, y como mejor ópera prima a 'Verano 1993' de Carla Simón. Ambas cintas están participadas por RTVE, un apoyo que Marqués-Marcet valoró como “fundamental para asegurar la diversidad en el cine”. Carla Simón coincidió en el agradecimiento a la Corporación y expuso la lección que aprendió de su película: “La capacidad que tiene el cine de emocionar y cruzar fronteras y
Premios Sant Jordi de Cinematografía 2017
Gala especial de entrega de los premios Sant Jordi de RNE a la cinematografía 2017.
Presentació 60 Premis Sant Jordi de cinematografia
A l'hotel Arts de Barcelona hem pogut veure alguns dels guardonats amb els Premis Sant Jordi de cinematografia que Radio Nacional d'Espanya a Catalunya entrega aquest nit. Entre els més destacats, als actors Natalia de Moltina i Imanol Arias o a les pel·lícules Truman i Isla Bonita. La gala es farà aquest vespre a l'antiga fàbrica Damm.
Entrevista a Mònica Randall, premi especial a la trajectòria del 59 edició Premis Sant Jordi de Cinematografía
RNE reconeix la carrera professional i la tasca destacada de l'actriu Mònica Randall amb el Premi Especial Sant Jordi de Cinematografia a la Trajectòria.
Vespre a La 2 - Premis Sant Jordi de Cinematografia de Rne a Catalunya - 28/04/2014
Ens trobem a l'Antiga Fàbrica Damm a Barcelona on d'aquí poc més d'una hora comencarà la gala de lliurament de la cinquanta vuitena edició dels premis Sant Jordi de Cinematografia de Ràdio Nacional d'Espanya a Catalunya. Avui dedicarem tot el programa a aquests premis amb molts convidats i per descomptat amb tots els premiats. D'aquí poc més d'una hora tindrà lloc a la catedral de Barcelona la cerimònia religiosa en memòria de l'exentrenador del Barça, Francesc "Tito" Vilanova. A l'acte assistiran al voltant de 1.500 persones.
Moments - Premis Sant Jordi de Cinematografia
Aquesta setmana "Moments" fa memòria dels inicis dels premis de cinema de RNE , dels guardonats al llarg dels anys i de la història d'aquests premis, dels més antics d'España. Ràdio Nacional d'Espanya acollia, l'any 1956, la iniciativa d'Esteve Bassols i Jordi Torras -dos joves radiofonistes apassionats del cinema- i posava en marxa els mecanismes per donar el tret  de sortida, un any després, als Premis Sant Jordi de Cinematografia.Més de mig segle més tard i tot revisant els guardons concedits en l'edició d'enguany en les diferents categories trobem que els Premis Sant Jordi continuen reconeixent allò que els seus creadors i impulsors denominaven cinema de contingut i d'idees, i premien produccions cinematogràfiques originals, de qualitat i en destaquen els autors i/o els intèrprets malgrat no haver estat èxit de taquilla. Aquesta setmana Enriqueta Montañá, història viva dels premis d'ençà el 1957 i secretària del Jurat que els atorga d'ençà el 1976, Eduard de Vi
55 edició dels Premis Sant Jordi de Cinema 2011
La 55a edició de la Gala dels Premis Sant Jordi de RNE aplegaun gran nombre de noms reconeguts del món del cinema. També la Ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde. assisteix a la gala. Entre els premiats enguany, els actors Aina ClotetCarlos Areces i Antonio de la Torre i el director de cinema Vicente Aranda que rep un premi especial. Pel·lícules com "Buried" i "Pa negre" reben el seu reconeixement. La gala d'enguany, als estudis de TVE Catalunya, a sant Cugat dfel Vallès, està dedicada a la figura del director de cinema José Luis Berlanga
54ª Edició Premis Sant Jordi
Lliurament dels Premis Sant Jordi de Cinematografia de RNE. La gal·la va ser presentada per Toni Garrido i Cristina Puig. El jurat, encapçalat per Conxita Casanovas, directora i presentadora del programa 'Va de Cine' de Ràdio 4, ha premiat en l'edició 2010, entre d'altres, a la pel·lícula 'Celda 211' de Daniel Monzón com la millor pel·lícula espanyola; com a millor actriu a Bárbara Lennie pel seu paper a 'Los Condenados' i com a millor actor a Óscar Ladoire per 'Pagafantas'.
53 Premis Sant Jordi de Cinematrografia
RNE ha reunit a Barcelona, en els premis Sant Jordi de Cinematografia, a tot l'equip de 'Camino', una de les pel·lícules més reeixides de l'any i guardonada en diferents categories dels premis que concedeix la cadena. En el transcurs de la roda de premsa, en la qual s'han donat a conèixer la relació de guardonats de la 53 Edició dels Premis Sant Jordi de Cinematografia, van coincidir el director de la pel·lícula, Javier Fesser, i les protagonistes Carmen Elías i Nerea Camacho, així com el productor de la mateixa, Luis Mans. Durant l'acte, la directora de RNE a Catalunya, Montse Meliá, va recordar que es tracta d'uns premis que concedeix la crítica especialitzada de Catalunya, i la directora de TVE, Montse Abbad, es va referir a la programació especial que emetrà la cadena en la programació de TVE en català, així com als actes commemoratius dels 50 anys d'emissió de TVE. 

>


Otros programas de RTVE >